Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θ. Πλεύρης: Επιβεβλημένη η ενίσχυση του πλαισίου της ΕΕ για την αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων

Newsroom από Newsroom
13/10/2021 17:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πλεύρης: Θέματα για την ενίσχυση του τομέα της Υγείας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ στο ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας…

των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία της Σλοβενίας και στο οποίο συμμετείχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προώθηση κοινών λύσεων για την αύξηση της διαθεσιμότητας και της προσβασιμότητας σε φάρμακα, η βελτίωση της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων και η ανάγκη συνεργασίας για επενδύσεις στην Υγεία μέσω καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την ανθεκτικότητα των Συστημάτων Υγείας.

Επιπλέον, οι υπουργοί Υγείας των κρατών-μελών αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, τον δισταγμό των Ευρωπαίων πολιτών, τη χορήγηση της τρίτης δόσης καθώς και για το θέμα διάθεσης εμβολίων στις τρίτες χώρες.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις προηγούμενες Προεδρίες της ΕΕ, όπως και παρούσα της Σλοβενίας, το ECDC και τον EMA για τις αδιάκοπες προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Υπογράμμισε ότι η πανδημία ανέδειξε τα προϋπάρχοντα κενά στον τομέα των φαρμάκων, όπως τις ελλείψεις σε νέα αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής, καθώς και σε άλλα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και επεσήμανε την ανάγκη επαναστόχευσης στα υπαρχόντα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τόνισε ότι η συνεργασία των κρατών- μελών είναι απαραίτητη και η ενίσχυση του πλαισίου της ΕΕ για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων απολύτως επιβεβλημένη και στήριξε την επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς την ΗΕRA, σημειώνοντας ότι ενώ επί του παρόντος είναι Υπηρεσία της ΕΕ, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μέλλον να μεταβληθεί σε ανεξάρτητο Οργανισμό.

Όσον αφορά τη λήψη τελικής απόφασης, σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας ενωσιακής δομής για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι αυτό προϋποθέτει αφενός την εκπόνηση μελέτης ανάλυσης επιπτώσεων και αφετέρου την εξέταση της σχέσης της δομής αυτής με τις προβλέψεις των τεσσάρων υπό διαπραγμάτευση Κανονισμών του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Υγείας.

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας συμβουλευτικής υπηρεσίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μοναδικό σημείο για την συγκέντρωση και διανομή βέλτιστων πρακτικών των κρατών-μελών σχετικά με την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα Συστήματα Υγείας, καθώς και για την παροχή καθοδήγησης με στόχο την εφαρμογή των πρακτικών αυτών σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ. Πρότεινε, επίσης, αυτή η συμβουλευτική υπηρεσία να λειτουργεί και ως σημείο επαφής για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των κρατών-μελών όσον αφορά την υποβολή προτάσεων στα ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ.

Ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας εξήρε το επίτευγμα της πρόσβασης των κρατών-μελών της ΕΕ στα εμβόλια, κάνοντας λόγο για προστιθέμενη αξία της ΕΕ, αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού που έχουν επιτευχθεί και στις στοχευμένες παρεμβάσεις που γίνονται με στόχο την αύξησή τους, στα αποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία καθώς και στις δράσεις των Κινητών Μονάδων για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ υποστήριξε την ανάγκη κοινής προσέγγισης των 27 για την χορήγηση της τρίτης δόσης.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της ΕΕ για τον εμβολιασμό των πολιτών των τρίτων χωρών, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στη δωρεά 1,5 εκ δόσεων σε 13 χώρες και θα συνεχίσει να το πράττει.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) dr. Andrea Ammon, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Emer Cooke και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ dr Hans Kluge.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠΛΕΥΡΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

12/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
Featured

Πλεύρης για την τραγωδία στη Χίο: Η Αριστερά προσπαθεί να στοχοποιήσει το Λιμενικό, ο Μαροκινός έχει πολυτελή υπεράσπιση

10/02/2026 | 09:00
Featured

Πλεύρης για το ναυάγιο στη Χίο: «Ο εχθρός μας είναι οι διακινητές – Εμπιστεύομαι την έκθεση του Λιμενικού»

08/02/2026 | 11:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

2.338 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Πολιτικός σεισμός: Άγκυρα, ΠΑΣΟΚ, Ντε Γκρες και οι σκιές στον διάλογο Αθήνας–Άγκυρας

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.974 προσλήψεις σε Δήμους και Νοσοκομεία – Οδηγός με 7 SOS για σωστή αίτηση

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΑ – Έκτακτο Επίδομα Πάσχα 2026: Πληρωμές 27 Φεβρουαρίου, ποιοι κερδίζουν έως 250€ και πότε φαίνονται στα ΑΤΜ

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Πρωτιά τηλεθέασης της ΕΡΤ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch