Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα «ταξίδι» στην ιστορία των Χριστουγέννων, με μοναδικά vintage στολίδια

Newsroom από Newsroom
08/12/2022 07:11
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
188
SHARES
399
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θεσσαλονίκη: Πολύχρωμες εντυπωσιακές μπάλες από φυσητό γυαλί, περίτεχνα διακοσμημένες, παραδοσιακά τρενάκια, Αη Βασίληδες, χιονισμένα έλατα, πρωτότυπα vintage σχέδια χριστουγεννιάτικων στολιδιών -όλα χειροποίητα- συνθέτουν έναν μοναδικό εορταστικό καμβά, μια πανδαισία χρωμάτων και λάμψης.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς μόλις περάσει την είσοδο ενός μικρού αλλά ζεστού, υπόγειου καταστήματος, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου ο Θεόδωρος Κεσίδης, ακολουθώντας την αγάπη του πατέρα του για τα Χριστούγεννα και τη συλλογή χριστουγεννιάτικων vintage στολιδιών, δημιούργησε μια ξεχωριστή επιχείρηση, όπου πρωταγωνιστούν χειροποίητα γυάλινα στολίδια, τα οποία φτάνουν στη Θεσσαλονίκη από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

«Όλα ξεκίνησαν από την ιδιαίτερη αγάπη που έχει ο πατέρας μου για τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μια αγάπη που πέρασε και σ’ εμένα», αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Θόδωρος Κεσίδης. «Πριν από έξι χρόνια», σημειώνει, «ξεκινήσαμε δειλά δειλά να ψάχνουμε ξεχωριστά στολίδια από διάφορες χώρες του εξωτερικού και είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου, που τα αγαπάει όσο κι εμείς- και μάλιστα κάποιοι από τους πελάτες μας, ίσως να τα αγαπούν και περισσότερο κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

«Όλοι στην οικογένεια έχουμε μεγάλη αγάπη για τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε κάθε χρόνο να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας. Πάντα στολίζαμε με απίστευτη χαρά το δέντρο τα Χριστούγεννα, κάθε χρόνο με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και την αδελφή μου», σημειώνει με πλατύ χαμόγελο, διευκρινίζοντας πως όλα τα στολίδια είναι χειροποίητα από φυσητό γυαλί.

Τα περισσότερα στολίδια προέρχονται από το εξωτερικό, από χώρες τις βόρειας Ευρώπης καθώς, όπως λέει ο κ. Κεσίδης, εκεί έχουν παράδοση στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με υπερηφάνεια τονίζει πως με κόπο έχουν εντοπίσει τους καλύτερους κατασκευαστές και ότι συνεργάζονται με εταιρείες από το Βέλγιο, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Αναφερόμενος στα πιο πρωτότυπα σχέδια, μίλησε για το κολιμπρί. «Το κολιμπρί το είδαμε σε έναν κατάλογο και μας εντυπωσίασε πάρα πολύ. Μάθαμε από έναν πελάτη μας, ότι είναι ένα από τα πιο παλιά σχέδια χριστουγεννιάτικων στολιδιών, το είχε η προγιαγιά του και το θυμόταν με μεγάλη συγκίνηση. Εννοείται πως το αγόρασε, και το χάρηκε πολύ», εξηγεί ο κ. Κεσίδης.

Λέει ακόμη πως πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μπάμπουσκες, εντυπωσιακές μπάλες με τις δώδεκα ημέρες τον Χριστουγέννων, που έβγαλε φέτος Βέλγος σχεδιαστής και πρόκειται για μια συγκεκριμένη σειρά που είναι εμπνευσμένη από το γνωστό τραγούδι «The 12 days of Christmas», εντυπωσιακούς καρυοθραύστες, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού, πασχαλίτσες, μέλισσες, τρενάκια, γυάλινες μπάλες με φανταστικές διακοσμήσεις και επιβλητικούς φρουρούς.

Το πιο ακριβό στολίδι κοστίζει 35 ευρώ και, όπως εξηγεί ο κ. Κεσίδης, είναι καθαρά διακοσμημένο στο χέρι, όπως και όλα τα στολίδια που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του φυσητού γυαλιού. «Οι έμπειροι τεχνίτες φυσάνε το γυαλί, δημιουργούν το στολίδι και στη συνέχεια το διακοσμούν στο χέρι, με ζωγραφιά ή κάποιο σκάλισμα», σημειώνει και διευκρινίζει πως «έχουμε πολλά στολίδια vintage, με σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και θεωρούμε ότι αυτά είναι τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα ψάχνουμε πολύ, λοιπόν, για να έχουμε ανανεωμένη συλλογή κάθε χρόνο».

Συνήθως, οι πελάτες του κ. Κεσίδη επιλέγουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες και κάποια στολίδια ιδιαίτερα, που θυμίζουν το παρελθόν. Επειδή όμως το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, όπως λέει ο ίδιος, τους προτείνουν συνήθως να αγοράζουν ένα – δύο στολίδια τον χρόνο και να εμπλουτίζουν σιγά σιγά τη συλλογή τους.

Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει ο νεαρός επιχειρηματίας, αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν ένα στολίδι για να το προσφέρουν ως δώρο Χριστουγέννων. «Πολύ καλό και νόστιμο το κουτί με τα γλυκά που πάμε σε μια επίσκεψη, αλλά τελειώνει… Το στολίδι, ιδιαίτερα το παραδοσιακό και διαχρονικό, μένει για μια ζωή, ίσως και περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Ετικέτες: θεσσαλονίκη

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ταχιάος από Θεσσαλονίκη: «Στο μέλλον μην περιμένετε πολλά δημόσια έργα»

28/06/2025 | 19:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οργή για το μωρό που κλείδωσαν οι γονείς στο μπαλκόνι – Σπαρακτικό βίντεο με το κλάμα του 11 μηνών βρέφους

17/06/2025 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο περιστατικά ανηλίκων με επιθέσεις σε συνομηλίκους σε Θέρμη και Αριστοτέλους

15/06/2025 | 21:00
Featured

Θεσσαλονίκη: Τούρκοι μαφιόζοι πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ στη Θέρμη – Έξι συλλύψεις

28/05/2025 | 14:20
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ανακοινώθηκε το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού»: Ποια προϊόντα περιλαμβάνει


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    971 shares
    Share 388 Tweet 243
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    709 shares
    Share 284 Tweet 177
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    562 shares
    Share 225 Tweet 141
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1018 shares
    Share 407 Tweet 255
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    421 shares
    Share 168 Tweet 105
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch