Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Το Ιντσιρλίκ μετακομίζει στην Κάρπαθο;

Newsroom από Newsroom
23/08/2016 11:44
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΥΕΘΑ

Του Πάρι Καρβουνόπουλου
 

Να γίνει η Κάρπαθος το «νέο Ιντσιρλίκ» επιδιώκει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έχοντας κάνει τη σχετική πρόταση πριν από περίπου έναν χρόνο στη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ! Η πρότασή του για δημιουργία ΝΑΤΟϊκής – αμερικανικής βάσης στο νησί είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από το ΚΚΕ.

Ο Π. Καμμένος δεν εγκατέλειψε ποτέ το σχέδιο και θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία, που έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, τον δικαιώνουν και αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους για το «πού το πάει η Τουρκία». Την Τετάρτη, ο διευθυντής της εφημερίδας «Yeni Safak» και μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, έγραψε στο Twitter ένα απίθανο μήνυμα!

Πρότεινε να… αρπάξει η Τουρκία τα 20 αμερικανικά πυρηνικά όπλα που είναι αποθηκευμένα στο Ιντσιρλίκ! Λίγες ώρες μετά, γίνονταν γνωστές πληροφορίες περί μεταφοράς των πυρηνικών από το Ιντσιρλίκ σε βάση της Ρουμανίας!

Οι Αμερικανοί πολύ πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν είχαν αρχίσει να δρομολογούν την υποβάθμιση της παρουσίας τους στο Ιντσιρλίκ, γεγονός που είχε εκνευρίσει πάρα πολύ τον Ερντογάν. Πολύ περισσότερο τον είχε βγάλει από τα ρούχα του η πρώτη εναλλακτική λύση που «κυνηγούν» οι ΗΠΑ, μια τεράστια περιοχή κοντά στο Κομπάνι που ελέγχεται από τους Κούρδους!

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχουν φθάσει και στο ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί όχι απλώς σκέφτονται το Κομπάνι, αλλά έχουν αρχίσει και να το χρησιμοποιούν! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία πρόχειροι διάδρομοι και τα έργα προχωρούν!

Η αναγκαστική και ταχέως κλιμακούμενη υποβάθμιση του Ιντσιρλίκ έχει προκαλέσει «συμφόρηση» στη διαχρονικά πολύτιμη Σούδα και γι’ αυτό έχει αρχίσει να μπαίνει στο παιχνίδι όλο και συχνότερα ο Άραξος. Οι προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ για «εξυπηρέτηση και ανεφοδιασμό» γίνονται ολοένα και συχνότερες τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος έχει επαναφέρει μέσω διάφορων διαύλων την υπενθύμιση ότι «υπάρχει πάντα διαθέσιμη η Κάρπαθος».

Τον Ιούνιο του 2015 ο Π. Καμμένος, μετά τη συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Άμυνας, δήλωσε ότι συζήτησε μαζί της «τον σημαντικό ρόλο που παίζουν η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση.

Μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο».

Είναι δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Δεν αποκλείεται η πρόταση Π. Καμμένου για την Κάρπαθο να έχει ήδη ενταχθεί στα σενάριά τους.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, έτσι κι αλλιώς, είναι εξαιρετικές και ειδικά στον αμυντικό τομέα κάτι παραπάνω από αρμονικές. Η παραχώρηση αμερικανικού μεταχειρισμένου στρατιωτικού υλικού είναι η μοναδική πηγή εξοπλισμού της χώρας τα τελευταία χρόνια και η συνεργασία που υπάρχει σε επίπεδο στρατιωτικό και σε ζητήματα ανταλλαγής πληροφοριών είναι πρωτόγνωρη στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για περαιτέρω χρησιμοποίηση ελληνικού εδάφους από δυνάμεις των ΗΠΑ είχε αρχίσει να εκδηλώνεται έντονα από το καλοκαίρι του 2013.

Ο τότε ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον τότε Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος είχε θέσει το αίτημα να παραχωρηθεί η αεροπορική βάση στο Καστέλλι της Κρήτης για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Δ. Αβραμόπουλος είχε συμφωνήσει, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε να προχωρήσει. Αποτέλεσμα; Οι Αμερικανοί μετά από πολύμηνη αναμονή πήγαν τα UAVs στο Ιντσιρλίκ! Τώρα πρέπει πάλι να κάνουν… μετακόμιση. Και το ελληνικό έδαφος εξακολουθεί να είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το μοναδικό κομμάτι γης στην περιοχή όπου υπάρχει ασφάλεια.

 

 

Ετικέτες: ΗΠΑΚΑΡΠΑΘΟΣΚΚΕΝΑΤΟΥΕΘΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση MRB: 16,2 μονάδες διαφορά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

26/06/2025 | 19:13
Featured

Συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ στη Χάγη: Συζητήθηκαν εκεχειρία, συνεργασία και ΝΑΤΟ

25/06/2025 | 10:13
Featured

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Το δείπνο στο παλάτι και οι αφίξεις των ηγετών

25/06/2025 | 00:31
Featured

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής στην πρόθεση ψήφου με 2,9%

24/06/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    568 shares
    Share 227 Tweet 142
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    503 shares
    Share 201 Tweet 126
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    357 shares
    Share 143 Tweet 89
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    344 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    289 shares
    Share 116 Tweet 72
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch