Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια με τις «Γέφυρες της Μουσικής»

Newsroom από Newsroom
21/06/2023 11:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
60
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βόρεια Εύβοια: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στις περσινές εκδηλώσεις του στη Βόρεια Εύβοια, έρχεται για δεύτερη χρονιά πιο κοντά στους κατοίκους της, συνεχίζοντας…

αυτό το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, το πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι Γέφυρες της Μουσικής».

Πρόκειται για μια σημαντική δράση που εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 2022 και στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής, φιλοδοξώντας να θέσει τα θεμέλια για την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Το φετινό πρόγραμμα αρχίζει στις 15 Ιουλίου, ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2023 και πραγματοποιείται στη Λίμνη Ευβοίας, στην Αγία ‘Αννα, στο Πευκί, στην Αιδηψό, στις Γούβες, στις Ροβιές και στο Μαντούδι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Περιλαμβάνει αμιγώς μουσικές εκδηλώσεις ‒ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Μανώλη Μητσιά (15.07), της Ελένης Τσαλιγοπούλου (22.07) και της ‘Αλκηστης Πρωτοψάλτη (29.07)‒, αλλά και συνδυαστικές με άλλες τέχνες, όπως ο κινηματογράφος, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις. Το πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια-Οι Γέφυρες της Μουσικής» περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: το Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών» (15-29 Ιουλίου), τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» (15-30 Οκτωβρίου) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Οκτώβριος-Νοέμβριος).

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Εύβοια Μετά» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και με το Σωματείο Διάζωμα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών»

Σε αυτό τον «Ιούλιο των τραγουδιών», τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και στους επισκέπτες της. Το φεστιβάλ αρχίζει το Σάββατο 15 Ιουλίου στη Λίμνη, με τη συναυλία «50 χρόνια χρυσάφι» του Μανώλη Μητσιά που θα ξεδιπλώσει τη σπουδαία του διαδρομή σε μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας. Σε αυτό το μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό, ο Μανώλης Μητσιάς και η ορχήστρα του θα σταθούν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας, σε μουσική των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Σταμάτη Κραουνάκη, και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας προσκαλεί σε ένα διονυσιακό πάρτι-πανηγύρι στην τεράστια τροπική παραλία της Αγίας ‘Αννας, το Σάββατο 22 Ιουλίου. Ύστερα από μία πορεία που μετρά 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μια καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνδυάζοντας στο πρόγραμμά της την ελληνική μουσική παράδοση, λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια και σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα. Από το πρόγραμμά της δεν θα λείψουν, βέβαια, και εμβληματικά τραγούδια που αγαπήσαμε, όπως τα ερμήνευσε η ίδια σε πρώτη εκτέλεση.

Το φεστιβάλ κλείνει το Σάββατο 29 Ιουλίου με τη συναυλία της ‘Αλκηστης Πρωτοψάλτη στο Πευκί, η οποία υπόσχεται στο κοινό μια διαφορετική μουσική συνάντηση, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα «Έξω καρδιά»! Θα μοιραστεί μαζί μας, μεταξύ άλλων, το νέο της τραγούδι με τίτλο «Θα στο λέω». Σε αυτή τη μουσική βραδιά, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει το παρελθόν και το παρόν σε μουσική ισορροπία, καλύπτοντας με τα τραγούδια της όλο το φάσμα του κοινού της.

«Φωνές του φθινοπωρινού δάσους»

Μετά το καλοκαίρι, το Μέγαρο θα συνεχίσει να είναι παρόν στη Βόρεια Εύβοια με τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους», παραμένοντας σταθερό στην πεποίθηση ότι, όταν οι επισκέπτες φεύγουν, οι κάτοικοι των απομονωμένων χωριών και περιοχών έχουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη του πολιτισμού και της ζωντανής μουσικής. Σε ένα καφενείο, σε μια πλατεία, σε ένα σχολείο, γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα συναντήσουν το τοπικό κοινό και θα τραγουδήσουν με μικρά ευέλικτα σχήματα. Στο φθινοπωρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου, που θα φιλοξενηθεί στις Γούβες, στις Ροβιές και το Μαντούδι, συμμετέχουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η αγαπητή στην Εύβοια τραγουδίστρια Χριστίνα Μπελμέζου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια

Το Μέγαρο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε περιοχές της ελληνικής Περιφέρειας με περιορισμένη δυνατότητα διοργάνωσης βιωματικών μουσικών δράσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν στο Πευκί, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία ‘Αννα.

Αυτό το φθινόπωρο, τα νεαρά μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη, θα συναντηθούν με παιδιά από σχολεία της Βόρειας Εύβοιας. Θα τους παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα, θα τα εισαγάγουν στις έννοιες της ενορχήστρωσης και θα τους προτείνουν μια μουσική διαδρομή αντίστροφα στον χρόνο με πολύ χιούμορ και κατανοητά μουσικά παραδείγματα, πέρα από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα.

Τέλος, τα παιδιά θα απολαύσουν την προβολή της αριστουργηματικής κωμωδίας «Ο Χρυσοθήρας» του Τσάρλι Τσάπλιν με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Η προβολή συνδυάζεται με βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης θα μυήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στα μυστικά της κινηματογραφικής μουσικής και της σχέσης μουσικής-εικόνας, μέσω της χρήσης απλών φορητών οργάνων από τα παιδιά, όπως κρουστών, κιθάρας, ακορντεόν, αυτοσχέδιων οργάνων κ.λπ.

Ν.Μπ.

Ετικέτες: Βόρεια Εύβοια
Προηγούμενο Άρθρο

Υπουργείο Εργασίας: Επεκτάθηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Επόμενο Άρθρο

Η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θρήνος για χωριό της Βόρειας Εύβοιας: Έφυγε από την ζωή 17χρονος-Τι έγινε!

27/05/2024 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Διεπιστημονικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική κρίση στη Βόρεια Εύβοια

17/12/2023 | 17:11
Featured

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη νύχτα για Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία, Μαγνησία, Φθιώτιδα,Βόλο

28/09/2023 | 00:01
Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ – Βόρεια Εύβοια: Σεισμός 3,1 Ρίχτερ Η δόνηση έγινε αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αττικής

14/03/2023 | 01:08
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τροποποίηση του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας – Διευρύνονται να κριτήρια

05/01/2022 | 10:30
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Στη Βόρεια Εύβοια μεταβαίνει αύριο ο Μητσοτάκης

13/12/2021 | 23:06
Featured

Βόρεια Εύβοια και Πήλιο Ανυπολόγιστες οι ζημιές – Εκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ

10/10/2021 | 21:02
HOT NEWS

Στην Εύβοια η Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Άννας

13/09/2021 | 17:17
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    914 shares
    Share 366 Tweet 229
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    548 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    931 shares
    Share 372 Tweet 233
  • Ο Ζελένσκι στο σταυροδρόμι της ιστορίας: Το δίλημμα των εδαφικών παραχωρήσεων και η πίεση Τραμπ

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Που θα βρέξει

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές Απριλίου και αιτήσεις για Α21, επίδομα ενοικίου –Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 250 ευρώ

    184 shares
    Share 74 Tweet 46
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch