ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Με ευλάβεια και κατάνυξη εκπλήρωσε το προσωπικό του τάμα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες το Άγιον Όρος.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης
Ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευθεί να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο, γεγονός που πραγματοποίησε αρχικά στη Μονή Ξυροποτάμου, όπου φυλάσσεται ένα από τα μεγαλύτερα τεμάχια του Ιερού Λειψάνου παγκοσμίως.
Στη συνέχεια, ο πρώην Πρωθυπουργός μετέβη στη Μονή Βατοπαιδίου, όπου συμμετείχε στον Εσπερινό και είχε κατηδίαν συνάντηση με τον Ηγούμενο Εφραίμ, με τον οποίο συνομίλησε για την πνευματική σημασία του Αγίου Όρους αλλά και για την κατάσταση στην Ορθοδοξία. Η επίσκεψή του συνεχίστηκε με διημέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου παρακολούθησε όλη τη νυκτερινή ακολουθία της αγρυπνίας, ξυπνώντας στις 4 τα ξημερώματα για τον Όρθρο.
Μεγάλη ήταν η εντύπωση των μοναχών για την πνευματική συγκέντρωση και την αφοσίωση του Αντώνη Σαμαρά στις μοναστικές ακολουθίες, ιδίως κατά την πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία κορυφώθηκε με Θεία Λειτουργία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το tilegrafimanews.gr, χθες ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δήλωση αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πολιτικό του μέλλον: «Θα συνεχίσουν να ρωτάνε αν κάνω κόμμα – και θα ρωτάνε για πολύ ακόμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο site.
Η επίσκεψή του καταγράφηκε και από εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ec-patr.org), με εκκλησιαστικούς κύκλους να σχολιάζουν την αυθεντική πίστη που εξέπεμψε το προσκύνημα του πρώην Πρωθυπουργού.