Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τουρκικές προκλήσεις τώρα – Θερμό επεισόδιο πάση θυσία επιδιώκει η Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Newsroom από Newsroom
22/02/2017 14:20
Ενημερώθηκε: 22/02/2017 14:20:43
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκικές προκλήσεις τώρα

Απεγνωσμένες προσπάθειες από την Τουρκία να στήσει σκηνικό έντασης στα Ίμια, με την γειτονική χώρα να επιδιώκει με κάθε τρόπο την δημιουργία θερμού επεισοδίου.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο newsit.gr για νέα ένταση κοντά στα Ίμια κάνει λόγο αυτή τη φορά το CnnTurk και δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες. Η Τουρκία φαίνεται καθημερινά να εκβιάζει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με οποιονδήποτε τρόπο και με την βοήθεια των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει: «Το ελληνικό σκάφος “ΑZ 913”, κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφίες!

To CnnTurk αναφέρει μάλιστα ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη του Λιμενικού έφτασαν το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι στις 09.35 το ελληνικό σκάφος του λιμενικού έπαθε βλάβη ευρισκόμενο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα! Και συμπληρώνει το CnnTurk ότι οι Έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους Tούρκους και οι Τούρκοι ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα πάντα με το CnnTurk το ελληνικό σκάφος έμεινε 30 λεπτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα μέχρι να επισκευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ένταση, γράφει το τουρκικό Cnn κράτησε συνολικά 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό. Ωστόσο, το φουσκωτό δεν φαίνεται σε καμία από τις φωτογραφίες.

[irp posts=”112795″ name=”Ελλάδα-Τουρκία- ΓΕΣ: Ο αρχηγός Στεφανής στέλνει μήνυμα στους Τούρκους (ΦΩΤΟ)”]

Ένταση και το βράδυ

Βράδυ Τρίτης και οι Τούρκοι για πρώτη φορά από την κλιμάκωση της έντασης κοντά στα Ίμια αποφάσισαν να βγουν και νύχτα κοντά στα Ίμια. Και αυτή τη φορά μάλιστα σε απόσταση αναπνοής.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ελληνική πλευρά που ούτως ή άλλως παραμένει σε επιφυλακή από την στιγμή που κλιμακώθηκε η ένταση στα Ίμια από τους τούρκους.

Νωρίτερα, χθες γύρω στις 18:30 η τουρκική φρεγάτα «Bandirma» βρέθηκε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ιμια ακολουθώντας πορεία από βορρά προς νότο. Στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία και ζήτησε την αποχώρηση των τούρκων.

Η ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο παραμένει στο “κόκκινο” με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν… ό,τι μπορούν για να τη συντηρήσουν με τακτικές παραπληροφόρησης!

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο -που μετέδιδαν νωρίτερα χθες τα τουρκικά μέσα και απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια- αποτελεί προϊόν μοντάζ. Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Επιπλέον στο τέλος του επίμαχου τουρκικού βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν “ανεβαίνει”, προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος (background). Διακρίνεται όμως για ελάχιστο χρόνο, πιο πίσω ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

Το περιστατικό διαψεύδει το Λιμενικό, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα η Hurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής “έδεσε” ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία “Yasinbey” πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Ετικέτες: teleutaia neateleutaies eidiseisΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΙΜΙΑΙΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ελληνοτουρκική κρίση στην Αν. Μεσόγειο: 4 αεροναυτικές μονάδες της Τουρκίας κατά ερευνητικού σκάφους για το καλώδιο EMC των 2.000 χλμ

08/08/2025 | 12:18
Featured

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ- Αντίστροφη μέτρηση στο Αιγαίο: Οι θαλάσσιες ζώνες, η οικολογική στρατηγική της Ελλάδας και η διπλωματική παγίδα της Άγκυρας

22/07/2025 | 12:13
Featured

Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

25/06/2025 | 19:31
Featured

Σκληρή επίθεση από Σαμαρά – Καραμανλή : «Κίνδυνος να βρεθούμε σε κατάσταση ομηρίας από την Τουρκία», «Δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω»

17/06/2025 | 21:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

    449 shares
    Share 180 Tweet 112
  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    426 shares
    Share 170 Tweet 107
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Γάμος – έκπληξη στην Κεφαλονιά και πολιτική αναγνώριση στις ΗΠΑ για τον Άρη Κουρκουμέλη

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch