Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, ιδιώτες και επιχειρήσεις

Newsroom από Newsroom
27/06/2020 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τράπεζα Πειραιώς: Η χρηματοδότηση της οικονομίας, για την Τράπεζα Πειραιώς ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι προτεραιότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς…

Γιώργος Χαντζηνικολάου μιλώντας στην γενική συνέλευση της Τράπεζας, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην στήριξη των ανακοινωθέντων από την κυβέρνηση υποστηρικτικών οικονομικών προγράμμάτων (όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, η επιδότηση επιτοκίου, τα εγγυημένα επιχειρηματικά δάνεια, και η επιστρεπτέα προκαταβολή), σε συνδυασμό με την αναστολή των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και δανείων ιδιωτών από τις τράπεζες.

Η αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων παραμένει η κύρια προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες. Κατά την διάρκεια του 2019, στο θέμα αυτό υπήρξαν επιταχυνόμενα βήματα προόδου, τα οποία θα συνεχιστούν στο 2020, με την Τράπεζα Πειραιώς να εστιάζει στην υλοποίηση τιτλοποιήσεων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει συμβάλει τόσο το θεσμικό πλαίσιο που έχει εμπλουτισθεί όπως το σχέδιο Ηρακλής όσο και οι σημαντικές δράσεις που έχουν αναλάβει οι τράπεζες για τη διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση, ανέφερε ο κ.Χαντζηνικολάου. Επίσης, η τράπεζα, ενίσχυσε την κεφαλαιακή της θέση – αρά και την ικανότητα της να προχωρήσει με αυτά τα σχέδια – με τις 2 επιτυχημένες εκδόσεις Τier 2 ομολόγων συνολικών ποσών 900 εκατ. (στα μέσα του 2019 και στις αρχές του 2020), με διαδικασίες που προσέλκυσαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και τη διεθνή προσοχή.

Το 2020, είπε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής αυτής, ώστε να επιτύχουμε την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου όσο το δυνατό ταχύτερα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Μιλώντας στην γενική συνέλευση της Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει επιτυχώς τις επιπτώσεις του COVID-19 και σύντομα θα βιώσουμε τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην Τράπεζα Πειραιώς, προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της υγείας των ανθρώπων μας, ενώ κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, οι πελάτες μας έλαβαν όλη την υποστήριξη που χρειάζονταν προκειμένου να ξεπεράσουν την πρώτη φάση συνεπειών. Η υποστήριξη προς τους πελάτες αποδεικνύεται έμπρακτα από την τράπεζα, η οποία διατήρησε όλες τις λειτουργίες της αδιάλειπτα καθ΄ όλη τη διάρκεια του lockdown, αναβαθμίζοντας παράλληλα συνεχώς τις ψηφιακές της υπηρεσίες. Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων έφθασαν περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των 6 πρώτων μηνών του έτους, ευθυγραμμισμένες με τον ετήσιο στόχο για 5 δισ. νέα παραγωγή δανείων το 2020. Ταυτόχρονα, τα προγράμματα αναστολής πληρωμών (debt moratoria) για ενήμερους πελάτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, προσεγγίζουν σήμερα τα 5 δισ.ευρώ ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Μιλώντας γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα είπε ότι σε σχέση με τη μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, οι τράπεζες είναι στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων τους. Ο περιορισμός του υψηλού αποθέματος των NPE αποτελεί τη βασικότερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα σήμερα. Η εφαρμογή του σχεδίου “Ηρακλής” συμβάλλει καθοριστικά στην αποκλιμάκωση του αποθέματος αυτού. Όσον αφορά στις χορηγήσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ήταν περίπου ισοσκελισμένος το 2019 (-0,5%) με βελτίωση από το -1,1% του 2018. Η ενίσχυση αυτή οφείλεται στην αύξηση της χρηματοδότησης του επιχειρηματικού τομέα, ενώ ο ρυθμός μεταβολής χρηματοδότησης των νοικοκυριών παρέμεινε σε αρνητικό επίπεδο. Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις για την ελληνική τραπεζική αγορά βελτιώθηκε περαιτέρω στο 84% στις 31 Δεκεμβρίου 2019 από 95% στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Αναφορικά με τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, κατά το 2019, συνεχίσθηκε η αύξηση των καταθέσεων, ως συνέπεια της σταδιακής βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της επιστροφής της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Οι συνολικές καταθέσεις της ελληνικής αγοράς αυξήθηκαν κατά 4% το 2019, στα 159 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019.

Αναφερόμενος στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς είπε ότι τα δάνεια σε καθυστέρηση διαμορφώθηκαν σε 24,5 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3 δισ. ευρώ ετησίως και κατά 13 δισ. ευρώ από το υψηλότερο επίπεδο, με ιστορικά χαμηλές εισροές να καταγράφονται το 4ο τρίμηνο του 2019. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ήταν 49% το Δεκέμβριο 2019, ενώ ο δείκτης κάλυψης από σωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκε στο 45%. Οι προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις NPE ύψους 7 δισ. ευρώ βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης (περίπου 5 δισ. “Vega”, περίπου 2 δισ. “Phoenix”) με στόχο να ενταχθούν στο Ελληνικό Σχέδιο Προστασίας Ενεργητικού (“Ηρακλής”), διευκολύνοντας περαιτέρω την προσπάθεια εξυγίανσης του ισολογισμού της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας COVID-19 και βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αναλάβει κατάλληλες ενέργειες για τη διαφύλαξη της κεφαλαιακής της θέσης και της ρευστότητάς της κατά την εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε, παράλληλα με τις κεντρικές μας προτεραιότητες για βελτιστοποίηση της κατανομής κεφαλαίων, ενίσχυση της παρακολούθησης κινδύνων και ελέγχων και υιοθέτηση υψηλών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μεγάλου.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑεπιχειρήσειςΙΔΙΩΤΕΣΣΤΗΡΙΞΗΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες

Επόμενο Άρθρο

Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νετανιάχου: Η έκταση της ζημιάς στο Φορντό δεν έχει φανεί ακόμη – Το Ισραήλ κοντά στην επίτευξη των στόχων του

23/06/2025 | 00:31
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

23/06/2025 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 23 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Αγριππίνα

23/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

22/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

22/06/2025 | 22:13
The aircraft carrier USS Dwight D. Eisenhower and other warships crosses the Strait of Hormuz into the Persian Gulf on Sunday, Nov. 26, 2023, as part of a wider American deployment in the Middle East amid the Israel-Hamas war. The Eisenhower was accompanied by the guided-missile cruiser USS Philippine Sea, the guided-missile destroyers USS Gravely and the USS Stethem and the French frigate Languedoc. (Information Technician Second Class Ruskin Naval/U.S. Navy via AP)
Featured

Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

22/06/2025 | 21:31
Featured

Παρίσι, Βερολίνο και Λονδίνο καλούν το Ιράν να δεσμευθεί σε διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά

22/06/2025 | 21:19
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 21:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2237 shares
    Share 895 Tweet 559
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1240 shares
    Share 496 Tweet 310
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    541 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    507 shares
    Share 203 Tweet 127
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    486 shares
    Share 194 Tweet 122
  • Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

    398 shares
    Share 159 Tweet 100
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch