Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τριαντόπουλος: Χορήγηση προκαταβολής στις πυρόπληκτες δενδρώδεις καλλιέργειες, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ

Newsroom από Newsroom
22/04/2022 10:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τριαντόπουλος: Σε συνέχεια της θέσπισης της νέας διαδικασίας στο πλαίσιο του ν. 4797/2021 για την κρατική αρωγή, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημιές σε φυτικά…

μέσα παραγωγής λόγω φυσικής καταστροφής, προχωρά η χορήγηση της προκαταβολής σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως δενδρώδεις καλλιέργειες ή αμπέλια, από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.

Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε, την Τρίτη 19 Απριλίου 2022, η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, (ΦΕΚ Β’ 1963/19.04.2022), με την οποία παρέχεται προκαταβολή προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως ελαιόδεντρα ή αμπέλια, από τις πυρκαγιές της περιόδου Ιουλίου και Αυγούστου 2021 σε πληγείσες περιοχές της χώρας.

Μέσω της νέας διαδικασίας, το σύνολο των προκαταβολών που θα καταβληθεί σε 1.463 δικαιούχους για τις ζημιές σε ελαιόδεντρα και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες φτάνει τα 20.332.267,20 ευρώ και αφορά σε 395.096 ελαιόδεντρα και 12.483 λοιπά δέντρα. Επισημαίνεται ότι η προκαταβολή ισούται με το 50% του τελικού ποσοστού δικαιούμενης επιχορήγησης, το οποίο έχει καθοριστεί σε 70% της τελικής εκτίμησης της ζημιάς, όσο είναι δηλαδή και το ποσοστό επιχορήγησης που καταβάλλεται προς πληγείσες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής. Σε συνέχεια, λοιπόν, εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής για τον καθορισμό αρχικής τιμής εκτίμησης στο ποσό των 144 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και των 96 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές καλλιέργειες, το ποσό της προκαταβολής για τα φυτικά μέσα παραγωγής ανέρχεται σε 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και σε 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «με τη νέα διαδικασία που θεσπίστηκε στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, με τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και, φυσικά, του ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση επιτυγχάνει, ξεπερνώντας και τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν σε ένα σχήμα που δημιουργείται για πρώτη φορά και ενεργοποιείται άμεσα, να χορηγήσει μία σημαντική προκαταβολή επί των απωλειών των δενδρωδών καλλιεργειών και, δη, των ελαιοκαλλιεργειών, αλλά και λοιπών πολυετών καλλιεργειών με δένδρα, σε χρόνους και ύψος που απέχουν παρασάγγας από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Έτσι, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ελαιοκαλλιέργειες το ποσό της προκαταβολής που χορηγείται, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ανέρχεται σε 50,4 ευρώ ανά δέντρο, όταν, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις τακτικές που παρέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η αποζημίωση για τα ελαιόδεντρα ήταν κοντά στα 20 ευρώ ανά δέντρο και χορηγούταν μετά από τέσσερα χρόνια. Ενώ, σύμφωνα με την τρέχουσα διαδικασία, η επιχορήγηση αφορά το 70% της αρχικά εκτιμηθείσας απώλειας ύψους 144 ευρώ ανά δέντρο, το οποίο μεταφράζεται -με την ολοκλήρωση της διαδικασίας- σε 100,8 ευρώ ανά ελαιόδεντρο που έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγροτών σε χρόνους υποπολλαπλάσιους από ό,τι γινόταν πριν αναλάβει, και με ποσά αποζημίωσης πολλαπλάσια από αυτά που χορηγούνταν κατά την προηγούμενη περίοδο.

Παράλληλα, η διαδικασία των εξατομικευμένων ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις εν λόγω αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, ώστε μέσα στην επόμενη περίοδο να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα, αφενός, να προσδιοριστούν τα τελικά ποσά επιχορήγησης προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες -που έλαβαν σήμερα την προκαταβολή- όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι και θα λάβουν το ήμισυ της στήριξης σε σχέση με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Δηλαδή, ως προς τους τελευταίους, αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν επιχορήγηση, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, που θα ανταποκρίνεται στο 35% της εκτιμηθείσας ζημιάς, όπως αυτή θα προσδιοριστεί από τους ελέγχους που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Αξίζει, συνάμα, να σημειωθεί ότι, πάλι στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, έχει προβλεφθεί και η κάλυψη του 70% της εκτιμηθείσας απώλειας σε λοιπά στοιχεία ενεργητικού και μέσα παραγωγής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, μέσα από τη διαδικασία που δρομολογείται από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Οικονομικών. Το εν λόγω ποσοστό αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η στήριξη περιορίζεται στο ήμισυ αυτής που έχει προβλεφθεί για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε σε στενή και γόνιμη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε, απέχοντας κατά πάρα πολύ από ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, να στηρίξουμε άμεσα και ουσιαστικά τους αγρότες που έχουν ανάγκη και πρέπει να ορθοποδήσουν μετά από μία φυσική καταστροφή.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνεργασία και, ειδικότερα, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Ετικέτες: Τριαντόπουλος
Προηγούμενο Άρθρο

Περιστέρι: Τρεις συλλήψεις για την αρπαγή της 15χρονης που βρέθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα

Επόμενο Άρθρο

Κι άλλο έκτακτο για τις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ – Ιδωμεν …!

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο

11/04/2025 | 23:51 - Ενημέρωση 12/04/2025 | 05:38
Featured

Προανακριτική: Σε δικαστήριο παραπέμπεται ο Τριαντόπουλος

07/04/2025 | 15:50
Featured

Προκαταρκτική για Τριαντόπουλο- Πόρισμα ΝΔ: Ποινική δίωξη με στοιχεία αποκλειστικά από το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε η εισαγγελία Εφετών Λάρισας

04/04/2025 | 22:45 - Ενημέρωση 05/04/2025 | 01:06
Featured

Τριαντόπουλος στην Προανακριτική: «Είμαι αθώος, η υπόθεσή μου να πάει στην τακτική Δικαιοσύνη»

28/03/2025 | 13:17
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Με υπόμνημα η κατάθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου

26/03/2025 | 19:00
Featured

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου η κλήτευση του κ. Τριαντόπουλου στην Επιτροπή για την παροχή εξηγήσεων

21/03/2025 | 06:00
Featured

Τη Δευτέρα ο Τριαντόπουλος στην Προανακριτική – Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ.

20/03/2025 | 18:23
Featured

Προανακριτική: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για το αίτημα Τριαντόπουλου

20/03/2025 | 08:35
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κι άλλο έκτακτο για τις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ - Ιδωμεν …!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – «Μόλις περάσουν 12 ώρες ο πόλεμος θα τελειώσει»

    633 shares
    Share 253 Tweet 158
  • Χίος – Πυρκαγιά 2025: 23 Οικισμοί εκκενώθηκαν, 250+ πυροσβέστες στη μάχη – Αγανάκτηση κατοίκων στη μαστιχοπαραγωγική ζώνη

    588 shares
    Share 235 Tweet 147
  • Εκτακτη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη και ολική εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – Αποδέχεται ο Αραγτσί, αλλά ο στρατός ρίχνει πάλι πυραύλους

    571 shares
    Share 228 Tweet 143
  • Καιρός σήμερα: Έως τους 36 με 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Βοριάδες 6 μποφόρ στα πελάγη

    562 shares
    Share 225 Tweet 141
  • Τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών από Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

    559 shares
    Share 224 Tweet 140
  • Λαμία – Τραγωδία με 64χρονο αντιδήμαρχο: Ολόκληρη η κατάθεση του οδηγού, οι ισχυρισμοί για ζώνες και το σημείο-«παγίδα»

    548 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Ισραήλ: Αποφύγαμε νέες επιθέσεις στο Ιράν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου – Τραμπ

    501 shares
    Share 200 Tweet 125
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch