Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας από Καρδίτσα: Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους [εικόνες]

TechTeam από TechTeam
17/05/2019 15:38
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα (17/05) ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 26ης Μαίου.

«Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην σύντομη ομιλία στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

«Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αξιοποίησε δε, «τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής όπως και σε άλλες πόλεις που επισκέφθηκα» για να απευθυνθεί -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «σε εκείνους που με λοιδορούσαν γιατί ήμουν κλεισμένος στο Μαξίμου και δούλευα. Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου, ε ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και οι απαραίτητες σέλφι στην Καρδίτσα
Στις 26 Μαΐου, συνέχισε, θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι «θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησής του για να οικοδομήσει παράλληλα την αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Περάσαν χρόνια που ήταν δύσκολα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία… Τα διλήμματα είναι καθαρά, εμείς μιλάμε με ιδέες και επιχειρήματα, με το πολιτικό μας αφήγημα με όσα καταφέραμε παρά τα λάθη που κάναμε. Πήραμε την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια».


Επίθεση στον Μητσοτάκη
Αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «οι αντίπαλοι κρύβουν το πραγματικό τους πρόγραμμα που είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ.

Συγχρόνως έθεσε το «βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών, η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ» και εξήγησε «όχι γιατί κατάγονται από την ελίτ, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν τις ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore, όταν εσείς καταβάλατε το κόστος».

Χειραψίες του Αλέξη Τσίπρα με πολίτες στην Καρδίτσα
Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημά της Υγείας σε ιδιώτες, δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει, μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν και είπε ότι στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια. Η ψήφος αφορά την Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια: το ένα αφορά την τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν. Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ρομά φωτογραφίζονται με τον Αλέξη Τσίπρα
«Σχεδιάζουμε με ασφάλεια το μέλλον»
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου και παρότι η οικονομία πλέον απογειώθηκε ωστόσο η βελτίωση των δεικτών δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες. «Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε τους δείκτες της οικονομίας, δείκτες για την καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πολιτική που σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι κατάφορα υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

Απέρριψε ακόμη τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν στήριξε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι από το 2015-2017 125.000 οικογένειες βελτίωσαν το εισόδημά τους, η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 19% και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κάτω από 10%. Τέλος είπε, «στόχος είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ότι «δώσαμε για 2,5 εκατ. πολίτες, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει ακόμη και πεντάευρο στα Νοσοκομεία».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στο νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης τριπλασιάστηκαν. Μετά την ομιλία του στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες: εκλογέςΝΕΑΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

28/06/2025 | 20:18
Featured

Τραμπ: Θα ενημερώσω σύντομα με επιστολή τους εμπορικούς εταίρους για τους δασμούς τους – «Δεν θα είναι ευχαριστημένοι»

28/06/2025 | 14:00
Featured

Μητσοτάκης: Οι επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού – Γιατί αποκλείεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών

28/06/2025 | 12:44
Featured

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

27/06/2025 | 15:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Τσίπρας ποστάρει τη φωτογραφία του στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβίας [εικόνα]


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    935 shares
    Share 374 Tweet 234
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    617 shares
    Share 247 Tweet 154
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    538 shares
    Share 215 Tweet 135
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1007 shares
    Share 403 Tweet 252
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    414 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    358 shares
    Share 143 Tweet 90
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    323 shares
    Share 129 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch