Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Σχέδιο 6μηνο για ΕΣΥ, πάγωμα Πτωχευτικού

TechTeam από TechTeam
10/11/2020 13:11
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Επανέλαβε την πρότασή του για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, στην βάση των τριών προϋποθέσεων που έχει θέσει, ενώ κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό σε περίπτωση άρνησής του για την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, τον διορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ψηφίσει ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και πλήττουν την κοινωνική συνοχή, όπως ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος. Χρειάζεται είπε μία συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για να πειστεί και η κοινωνία. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: “Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή την σκέψη, να ζητήσει την βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε την δραματική κατάσταση θα έχει απόλυτη και ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί με την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής”… Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην είναι προετοιμασμένη η χώρα για να το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αντίθετα είπε “η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στο πρώτο κύμα, αλλά σήμερα μετά από οκτώ μήνες εγκληματικής αδράνειας βλέπουμε τον πρωθυπουργό όχι μόνο να μην παραδέχεται κανένα λάθος αλλά να κουνάει και το δάχτυλο. Πήρε την απόφαση για το πρώτο λοκντάουν ξέροντας τις συνέπειες στην οικονομία για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, όμως τώρα, μετά την αδράνεια, έχουμε και την οικονομία κατεστραμμένη και τους επιδημιολογικούς δείκτες χειρότερους. Σε ερώτηση για το αν αυτό το λοκντάουν θα είναι το τελευταίο είπε: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είμαστε στο τελευταίο λοκντάουν, γιατί η απάντηση κρύβεται στην αντοχή του συστήματος Υγείας. Αλλά βλέπω τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση”. Σημείωσε ακόμη τις αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης λέγοντας ότι “εδώ έχουμε ένα μπάχαλο”.

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά των πολιτών είπε: “Δικαίως οι κόσμος αισθάνεται κουρασμένος και οργισμένος γιατί βλέπει στο τελευταίο διάστημα αντιφάσεις, βλέπει και από την κυβέρνηση αλλά και από επιστήμονες να λένε διαφορετικά πράγματα. Υπήρξε στο οκτάμηνο εφησυχασμός, δεν πρέπει να τα βάλουμε με τους πολίτες. Έχει κάποια όρια στο πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος. Βρισκόμαστε σε μία επικίνδυνη στιγμή, με αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Δεν ήταν προδιαγεγραμμένο και θα είχε περιοριστεί αν είχαμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αν είχαμε πάρει μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού, για τα ΜΜΜ και για την εκπαίδευση με μείωση του αριθμού των μαθητών και όχι αύξηση”.

Για τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας είπε ότι “ο κ. Κικίλιας ασχολείται με την παράθεση στοιχείων δημιουργικής λογιστικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αύξησε κατά 150 τα κρεβάτια ΜΕΘ και έβαλε 19.500 άτομα στο σύστημα Υγείας. Η παρούσα κυβέρνηση προχώρησε σε ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ μόνο στην εποχή του κορονοϊού αλλά χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σεπτέμβριο του 2019 παρέλαβε το ΕΣΥ με πάνω από 100.000 εργαζόμενους και το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε 6.000 λιγότερους, παρά την πανδημία”. Ακολούθως έθεσε ερωτήματα: “Η επιτυχία του περασμένου Ιουνίου είχε πατέρα, κάτι που το διαφημίζουν τα ΜΜΕ, η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα ή είναι ορφανή;”.

Ερωτηθείς για τον Σωτήρη Τσιόδρα είπε: “Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική σε συγκεκριμένους επιστήμονες. Τιμώ την επιστημονική κοινότητα και τους επιστήμονες του τόπου μας. Ωστόσο η επιστήμη δεν είναι “πίστευε και μη ερεύνα”, άρα ακόμη και ο σημαντικότερος επιστήμονας μπορεί να κάνει λάθη και οφείλουμε να τα θέτουμε και να τα συζητάμε”. Συνεχίζοντας είπε ότι την βασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Επιτροπή των επιστημόνων και ρώτησε: “Ήταν σύμφωνη η Επιτροπή με το άνοιγμα του τουρισμού όπως έγινε; Ήταν σύμφωνη με την αύξηση των επιβατών στα πλοία; Ήταν σύμφωνη με την αύξηση των μαθητών ανά τάξη; Ήταν σύμφωνη με την κατάσταση στα ΜΜΜ ή με αυτό που έγινε στα γήπεδα;”.

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη που ανέβασε φωτογραφία με το γεύμα του σε φιλικό σπίτι είπε ότι είναι μία αρνητική εικόνα, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία παρουσία του σε μία φιλική οικογένεια και ενώ είχε κάνει τεστ για κορονοϊό πριν από μερικές ώρες. “Η συμμετοχή του στο γεύμα αφού είχε κάνει το τεστ δεν είναι αρνητικό, το αρνητικό είναι η διαφήμιση, γιατί μπορεί να εκληφθεί ως προτροπή στους πολίτες… Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει από μεγάλο μέρος της κοινωνίας χαλαρότητα απέναντι στα μέτρα. Αυτή είναι δική μας ευθύνη, είναι συλλογική ευθύνη”.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε ότι “το κακό είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση”, είπε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι αξιόπιστος και πρόσθεσε; “Το κακό για την χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που σκέφτεται το πολιτικό κόστος και την επικοινωνία και ρίχνει συνέχεια την ευθύνη στην κοινωνία και στους νέους”. Είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες που τον Ιούνιο είχαν χιλιάδες θύματα ενώ η Ελλάδα είχε μηδέν”. Αμφισβήτησε τα συγκριτικά στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι τώρα έχουμε αρνητικές πρωτιές. “Η κατάσταση δεν είναι αυτή που περιγράφουν οι αυλοκόλακες στον πρωθυπουργό, η κατάσταση είναι έκρυθμη” είπε χαρακτηριστικά.

Για το πακέτο Σταϊκούρα για την ενίσχυση όσων πλήττονται είπε ότι “μέχρι στιγμής τα μέτρα έχουν δημιουργήσει απώλεια 5 δισ. στο εισόδημα των πολιτών, ανεργία στο 21%, μισθούς των 200 ευρώ. Αν αυτό είναι δίκαιο και αποτελεσματικό δεν μετράμε με τον ίδιο τρόπο. Οι χώρες που αντιμετώπισαν με καλύτερο τρόπο τις οικονομικές συνέπειες δεν είχαν περάσει μνημόνια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Την τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε η ΝΔ.

«Αν κάτι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη», αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ. Και επισημαίνει: «Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη αλλά η δημοσιοποίησή της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. ‘Παρανομείτε αλλά στα κρυφά’ λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».

Ετικέτες: STARΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

02/08/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
Featured

Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε κυνικά ότι ο Τσίπρας εργαλειοποίησε το δημοψήφισμα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό

11/07/2025 | 18:31
Featured

Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα: «Δεν θα να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»

09/07/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Lockdown: Σαρωτικές αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Αυτά τα προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στάρμερ και Ζελενσκι επικροτούν την προθεσμία που έδωσε ο Τραμπ στην Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Η Τουρκία ανακοίνωσε θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο – Απέκλεισε το Καστελόριζο

    303 shares
    Share 121 Tweet 76
  • Γιορτή σήμερα 2 Αυγούστου, εορτολόγιο: Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • Κεραυνοί Σαμαρά: «Υπάρχει πολιτικό κενό» – Δριμύ κατηγορώ σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά – ΟΠΕΚΕΠΕ

    274 shares
    Share 110 Tweet 69
  • Παλαιό Φάληρο: «Σε ρηχά νερά ο πνιγμός, ερευνάται η μητέρα να ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί»

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
  • ΗΠΑ και Ρωσία ανταλλάζουν απειλές για πυρηνικά – «Είμαστε προετοιμασμένοι» διαμηνύει ο Τραμπ

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Παναγιά της Τήνου με τον Τζόκοβιτς

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch