Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Β. Κικίλιας: Στο 63% η πληρότητα στα καταλύματα για την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου

Newsroom από Newsroom
29/09/2021 18:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κικίλιας: Λεπτομέρειες για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς έδωσε σήμερα, σε συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή στο Open, o υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι για την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου, η πληρότητα στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία όλης της χώρας έφτασε στο 63%.

«Για να καταλάβετε το μέγεθος της ζήτησης που υπάρχει πλέον για τη χώρα, η γερμανική αεροπορική Condor θα πραγματοποιεί πτήσεις και τον Νοέμβριο στην Κρήτη», εξήγησε ο υπουργός. «Μιας και μιλάμε σήμερα για την ελληνογαλλική συμφωνία, η πρώτη χώρα επιλογής των Γάλλων τον Ιούνιο για διακοπές ήταν η Ελλάδα, με αύξηση 88% των επισκεπτών σε σχέση με το 2019 και 18% των εσόδων για τη χώρα μας. Και τον Ιούλιο ξεπεράσαμε τη Γαλλία, την ίδια τη χώρα τους. Οι Γάλλοι κάνουν κατά κύριο λόγο εσωτερικό τουρισμό, στα 2/3 τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της γαλλικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ Γαλλίας, έγινε η πρώτη χώρα προορισμού ακόμα και πάνω από τον εσωτερικό τουρισμό της Γαλλίας», ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Για την ερχόμενη τουριστική περίοδο ο κ.Κικίλιας ανάφερε ότι η Jet2, ο μεγαλύτερος tour operator της βρετανικής αγοράς, ζητάει να ανοίξει προορισμούς στην Ελλάδα και στην Αθήνα από τον ερχόμενο Απρίλιο. «Οι Βρετανοί φιλοδοξούν να φέρουν πιο νωρίς την τουριστική περίοδο. Τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα και ειδικά τα υψηλού επιπέδου σε όλα τα νησιά μας και στους τουριστικούς προορισμούς έχουν κόσμο και θα υπάρχει αυτό και τον Οκτώβριο και στην Κρήτη και τον Νοέμβριο» υπογράμμισε.

Εστιάζοντας στη στρατηγική επικοινωνίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τόνισε, ότι η «στρατηγική μας με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού φέτος, έπειτα από συζήτηση και συμφωνία με τον Πρωθυπουργό, θα είναι δύο καμπάνιες. Μια πιο μικρή, πολύ νωρίτερα μέσα στον χρόνο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, για τους χειμερινούς εναλλακτικούς προορισμούς. Θα στηρίξουμε και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα και θα δείτε μετρήσιμα αποτελέσματα. Και το δεύτερο κομμάτι, νωρίς την άνοιξη, εκεί που κλείνονται τα μεγάλα πακέτα για τον τουρισμό μας της νέας σεζόν. Φέτος στην Ελλάδα θα υπάρχει τουρισμός τον Απρίλιο και τον Μάιο».

«Υπάρχει πολύ μεγάλος ανεκμετάλλευτος πλούτος στη χώρα μας, για παράδειγμα, στη Βόρεια Ελλάδα, πέριξ του Αγίου Όρους. Γίνονται επιχειρηματικές προσπάθειες αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων εκεί, τις οποίες χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε. Και θέλουμε να προσελκύσουμε πακέτα και από τη δύση», συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, θα γίνει προσπάθεια να γίνει προορισμός και, από την Αμερική, η Θεσσαλονίκη, home port για την κρουαζιέρα, όπως ανακοίνωσα. Το λιμάνι είναι στρατηγικό πλεονέκτημα και εργαλείο για εμάς, αλλά και από την Ανατολική Ευρώπη. Θέλουμε να συνάψουμε διακρατική συμφωνία και θα το κάνουμε αυτό μέσα στο χειμώνα, ώστε να ανοίξει πλήρως η αγορά από τη Ρωσία και από τις ανατολικές χώρες.

Μιλώντας για θέματα της τρέχουσα τουριστικής ατζέντας, ο κ. υπουργός τόνισε ότι θα έλθει διάταξη για τα παραδοσιακά ταβερνάκια και την προστασία της φυσιογνωμίας τους. «Θα προασπίσουμε επίσης και το ιδιαίτερο χρώμα του τουρισμού μας. Θα έρθει η διάταξη για τα παραδοσιακά ταβερνάκια ανά περιοχή. Δεν θα μπορούν αυτά να αλλοιωθούν, να αλλοτριωθούν και να εξαφανιστούν. Αυτό είναι το χρώμα της χώρας μας. Είναι η εικόνα η οποία μαγεύει τους πάντες», τόνισε. Στάθηκε, επίσης, και στον επιτυχή τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, χειρίστηκε η Ελλάδα την πανδημία, αλλά και πως υποδέχτηκε τους επισκέπτες της. «Δώσαμε τη δυνατότητα πέρυσι που ήταν κλειστή όλη η Μεσόγειος, εμείς να ανοίξουμε παίρνοντας ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο κερδίσαμε. Και φέτος τα νούμερα νομίζω ότι είναι εντυπωσιακά», τόνισε και στο σημείο αυτό ανάφερε ότι ο στόχος είναι μέσω του Τουρισμού, της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας, να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Να αυξηθεί το εισόδημα, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουμε να παράξουμε ένα τέτοιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν με περισσότερους επισκέπτες, κυρίως όμως ποιοτικότερους που αφήνουν μεγαλύτερο εισόδημα.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας στο σκέλος των εξοπλισμών, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Συνάφθηκε μια πολύ σημαντική, πολύ υψηλού επιπέδου αμυντική συμφωνία αποτροπής, αλλά και εξοπλιστικού προγράμματος. Και τα δύο δίνουν άλλη δυναμική στη χώρα στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Η χώρα πρέπει να διέπεται από ισχύ και συμφέρον, για να μπορεί να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Γαλλία, από το 1974 μέχρι και σήμερα, έχει στηρίξει την Ελλάδα και στη νέα περίοδο της δημοκρατίας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και στις δύσκολες εποχές της κρίσης και των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών. Η συμφωνία του Προέδρου Μακρόν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι εξαιρετικής σημασίας, αμοιβαίας ωφέλειας και δημιουργεί άλλες προοπτικές για το μέλλον. Και φυσικά δεν αντίκειται αυτή η συμφωνία, κάθε άλλο, σε συμφωνίες που έχουμε με τους νατοϊκούς συμμάχους μας, στη συμφωνία που θα συνάψουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την περιοχή. Η περιοχή εξελίσσεται, οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες. Εισακούστηκαν οι εισηγήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των τριών Όπλων και νομίζω ότι το πολιτικό σύστημα έδειξε και δείχνει ωριμότητα σε κάτι το οποίο δεν μπορεί να είναι κομματικό και πρέπει να είναι μόνο εθνικό».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
Featured

Φωνή ντροπής από τη Θάσο: Το παιδί ΑμεΑ στο γκαράζ, οι ευθύνες στο τραπέζι – Κυρώσεις και εντολές Κικίλια

24/07/2025 | 12:36
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΝΔ: Για πρώτη φορά επικεφαλής γυναίκα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1444 shares
    Share 578 Tweet 361
  • Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου – Η αξέχαστη «Ρίτσα-Μάρθα» του «Στο Παρά Πέντε»

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Τουρκικές παρεμβάσεις απειλούν να «κόψουν» την ενεργειακή και ψηφιακή ραχοκοκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Καταγγελίες Κεφαλογιάννη: «5 fake news μέσα σε 24 ώρες- Εγκληματικό και επικίνδυνο αυτό που είπε ο Πελετίδης για το 112»

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • ΦΩΤΙΑ ΠΑΤΡΑ: Ομολόγησε 19χρονος για τον εμπρησμό στα Συχαινά – Νέα στοιχεία και τρεις συλλήψεις για τις φωτιές στην Αχαΐα

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Παρέμβαση Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Πώς και πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη πριν τα 62 έτη και τα τελευταία νέα για τα αναδρομικά στρατιωτικών 

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch