Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βίτσας για τουρκικές προκλήσεις: Ανησυχούμε για ατύχημα στο Αιγαίο

Newsroom από Newsroom
16/03/2017 11:56
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βίτσας για τουρκικές προκλήσεις

“Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, άλλωστε για αυτό λέγεται και ατύχημα, για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστα δυνατό” δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στον Ρ/Σ real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών τονίζοντας οτι “Εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε μια πολιτική, που την έχουμε ορίσει ο Πάνος Καμμένος, εγώ και η στρατιωτική ηγεσία. Επικεντρωνόμαστε σε τρία πράγματα: συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στοχευμένες αγορές” Μεταξύ άλλων μίλησε για τη συμφωνία για το προσφυγικό, αλλά και την ένταση μεταξύ Τουρκίας – Ολλανδίας.

Διαβάστε τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ

Όπως αναφέρει το onalert.gr ο κ. Βίτσας είπε για τις ολλανδικές εκλογές και τις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με τη συμφωνία για το προσφυγικό:

Τα θέματα αυτά, μιλάω για την ολλανδοτουρκική κρίση, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η πολιτική δεν γίνεται δήλωση τη δήλωση, βράδυ πρωί. Πρέπει να παρακολουθεί κανένας τα γεγονότα με μια νηφαλιότητα. Σήμερα τελειώνει μια εκλογική διαδικασία στην Ολλανδία, θα δούμε αύριο και το επόμενο χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι αυτή η κρίση έχει και το στοιχείο το εκλογικό αλλά και το δημοψηφισματικό, γιατί ο καθένας λέει πράγματα για να τονώσει το ακροατήριο του στο εσωτερικό της χώρας του. Βεβαίως, από την πλευρά της ηγεσίας της Τουρκίας έχουν ειπωθεί πράγματα που δημιουργούν ένταση.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, εγώ έχω πει ότι η διαχείρισή του είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται κανένας να το χρησιμοποιεί ως όπλο. Με αυτή την έννοια, λέω, ότι εντάσσεται στο πεδίο της ρητορικής έντασης. Έχοντας στοιχεία, όλες αυτές τις μέρες ή τους μήνες, δεν έχουμε εισροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα από τη μεριά της Τουρκίας. Οπότε, με αυτή την έννοια, ναι προσέχω, όχι δεν φοβάμαι.

Σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρέπει να ξέρετε ότι προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτή είναι η αποστολή που μας έχει αναθέσει το Σύνταγμα και οι ελληνικός λαός.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προετοιμασία για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο:

Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Εγώ λέω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο (θερμό επεισόδιο), περισσότερο κανείς πρέπει να φοβάται ή να ανησυχεί για την περίπτωση ενός ατυχήματος. Άρα αυτό που θα πρέπει να κάνει, σε επίπεδο διπλωματίας ή σε επίπεδο προετοιμασίας, είναι να παίρνει τα μέτρα του, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες. Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, άλλωστε για αυτό λέγεται και ατύχημα, για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστα δυνατό. Αυτό σημαίνει, ότι από τη μια πλευρά, πολιτικά και σε διεθνές επίπεδο, λειτουργούμε προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας τις σύμμαχες χώρες αλλά μιλώντας και με την αντίπερα πλευρά. Δεύτερον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα δικά μας παιδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις για το πώς θα αντιδρούν και νομίζω ότι αντιδρούν μέχρι τώρα τέλεια.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με ρητορική του ΥΕΘΑ απέναντι στην Άγκυρα:

Τα πράγματα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λειτουργούν άψογα, η δε συνεργασία μας με τον Υπουργό είναι από τις καλύτερες συνεργασίες που μπορούν να επιτευχθούν, το ίδιο και με τη στρατιωτική ηγεσία. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά στιλ, στον τρόπο που εκφράζεται ο καθένας. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να στέλνουμε μηνύματα νηφαλιότητας, ψυχραιμίας αλλά και αποφασιστικότητας. Νομίζω ότι με τον δικό του τον τρόπο ο Υπουργός το κάνει πολύ καλά.

[irp posts=”117846″ name=”Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση”]

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τα όσα είπε ο Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτρέψει η Ελλάδα σε Τούρκους αξιωματούχους, αν το ζητήσουν, να κάνουν στην Ελλάδα προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα:

Ο Γιώργος νομίζω ότι απάντησε. Όλα αυτά τα πράγματα αυτού του είδους οι διμερείς σχέσεις αλλά και οι ολόπλευρες σχέσεις, γίνονται κάτω από ορισμένες συνθήκες ή μετά από κάποια συνεννόηση. Να μην εκπλαγείτε αν στο μέλλον κάποιος Τούρκος αξιωματούχος πάει στην Ολλανδία και κάνει μια ομιλία, εγώ δεν θα εκπλαγώ πάντως, γιατί μερικά πράγματα ορίζονται από τον χρόνο και τον τόπο. Για αυτό λέω ότι αυτού του είδους η ρητορική έντασης, δεν κατανοεί την ουσία, ότι κάτι αφήνει τελικά στους ίδιους τους λαούς.

Στη Θράκη υπάρχουν Έλληνες πολίτες. Οπότε, προεκλογικού χαρακτήρα διαδικασίες, νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν, δεν έχουν ένα αντικείμενο. Από την άλλη μεριά, μπορεί κάποιος Τούρκος αξιωματούχος να περιοδεύσει μετά από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, αφού το ζητήσει και αφού η ελληνική κυβέρνηση το κρίνει σκόπιμο. Αυτό έχει γίνει και μπορεί να ξαναγίνει. Αυτά τα πράγματα γίνονται με συμφωνίες και συζητήσεις και αφού η φιλοξενούσα χώρα το δέχεται.

Για το αν υπάρχουν χρήματα για νέα εξοπλιστικά προγράμματα:

Εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε μια πολιτική, που την έχουμε ορίσει ο Πάνος Καμμένος, εγώ και η στρατιωτική ηγεσία. Επικεντρωνόμαστε σε τρία πράγματα: συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στοχευμένες αγορές. Όλα αυτά με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια. Διαβάζω κι εγώ τώρα ή ακούω για ένα χορό δισεκατομμυρίων. Δεν υπάρχει αυτός ο χορός. Είναι μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια, μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια και αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι, κατά κύριο λόγο, να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητες που έχει η Πολεμική μας Αεροπορία, πάλι μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια και πάντοτε είμαστε ευαίσθητοι να μαθαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο. Ας μην ανησυχεί, όμως, κανένας, ούτε για τη θωράκισή μας, ούτε και για το γεγονός ότι θα αρχίσουμε κάποιο κυνήγι εξοπλισμών με την Άγκυρα.

Ετικέτες: ΑιγαίοΑΤΥΧΗΜΑΒΙΤΣΑΣένοπλες δυνάμειςσυνέντευξητουρκικές προκλήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τραγωδία στον Νιαγάρα: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου – Τουλάχιστον 4 νεκροί και πολλοί παγιδευμένοι

22/08/2025 | 23:45 - Ενημέρωση 23/08/2025 | 02:15
Featured

Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο – Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν

16/08/2025 | 17:00
Featured

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος του 2027, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση

03/08/2025 | 16:13
Featured

Κεραυνοί Σαμαρά: «Υπάρχει πολιτικό κενό» – Δριμύ κατηγορώ σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά – ΟΠΕΚΕΠΕ

02/08/2025 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία στις 21 Μαρτίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

    467 shares
    Share 187 Tweet 117
  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    432 shares
    Share 173 Tweet 108
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    304 shares
    Share 122 Tweet 76
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Γάμος – έκπληξη στην Κεφαλονιά και πολιτική αναγνώριση στις ΗΠΑ για τον Άρη Κουρκουμέλη

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch