Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βορίδης: Μεταφορά των ιδεών της ελευθερίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Newsroom από Newsroom
21/02/2020 09:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βορίδης: «Μεταφορά των ιδεών της ελευθερίας στον συνεταιριστικό χώρο», χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις, θα δοθεί στους υπάρχοντες συνεταιρισμούς η δυνατότητα να επεκτείνουν την εμπορική τους δραστηριότητα και την κερδοφορία τους.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι αναιρούνται ισχυρές νομικές δεσμεύσεις που υπήρχαν στο προηγούμενο καθεστώς, προκειμένου να αφεθεί στην κρίση των συνεταιριζομένων να διαμορφώσουν με το καταστατικό τους την εσωτερική τους σχέση και λειτουργία.

«Σε μια χρονική στιγμή, στην οποία είναι σαφές ότι στην πρωτογενή παραγωγή μπαίνουν όλο και περισσότερα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, δραστηριοποιούνται ισχυρές εταιρείες, θα δώσουμε “όπλα” στους συνεταιρισμούς ή όχι;», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και χαρακτήρισε «όπλο» για τους συνεταιρισμούς τη δυνατότητα εισόδου των ιδιωτικών επενδυτών σε ποσοστό 35%.

«Ερχόμαστε να τοποθετήσουμε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται σε πραγματικά δεδομένα μακριά από ιδεοληπτικές “αγκυλώσεις” και μικροπολιτικά τερτίπια», ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ Μαριλένα Σουκούλη Βιλιάλη και πρόσθεσε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι «οι αγροτικοί συνεταιρισμοί να μπουν στο επίκεντρο της αγροτικής διαδικασίας.

Κριτική για το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το δικαίωμα ψήφου και τη σύνδεση με τα μερίδια που θα κατέχουν, άσκησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Είπε ότι η πρόβλεψη «εξυπηρετεί μόνο μία μερίδα συνεταιρισμών, που έχουν δεθεί στο άρμα επενδυτών της αγοράς». Εκτίμησε δε, ότι με την είσοδο των ιδιωτών σε ποσοστό 35% στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εξανεμίζεται η δυνατότητα λήψης αποφάσεων, διαφορετικών από αυτές που θα θελήσουν εκείνοι να επιβάλλουν. «Ένας συνεταιρισμός ο οποίος στέκεται καλά στα πόδια του και έχει ρευστότητα, κυλάει στην αγορά, δεν έχει λόγο να βάλει μέσα στο μετοχικό του κεφάλαιο -και μάλιστα με ποσοστό 35%- έναν ιδιώτη-επενδυτή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από απουσία αναπτυξιακής παρέμβασης και πρακτικού παραγωγικού σχεδιασμού», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας και τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζονται παθογένειες του παρελθόντος, όπως η αδιαφάνεια στις αποφάσεις των μελών των ΔΣ.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ευνοεί την χρηματοδότηση και τον έλεγχο των συνεταιρισμών από το ιδιωτικό κεφάλαιο, χωρίς να επιλύει τα τεράστια προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών, όπως είναι η αδιαφάνεια στις αποφάσεις των μελών του ΔΣ και η ελλειμματική τους δημοκρατική λειτουργία», ανέφερε και ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε προαιρετική συμμετοχή και χωρίς δικαίωμα ψήφου στους ιδιώτες επενδυτές, ενώ τώρα ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή σε ποσοστό 35% στους ιδιώτες επενδυτές με δικαίωμα ψήφου, ανάλογα μάλιστα με το ποσοστό συμμετοχής», κατήγγειλε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση αλώνει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. «Έτσι, θα διευκολυνθεί η συγκέντρωση της παραγωγής, εμπορίας, μεταποίησης, αλλά και των επιδοτήσεων, σε λίγα χέρια και θα κυριαρχήσουν οι μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες μεγαλοαγροτών», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η γεωργία μετακινείται από τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στη συγκέντρωση», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. «Όλα τα χρέη των αγροτικών συνεταιρισμών, που είναι ένα τεράστιο κομμάτι των υποδομών της Ελλάδος στον αγροτικό τομέα αυτήν τη στιγμή, αλλά πολλές φορές και η υποθηκευμένοι κλήροι των μικρών αγροτών, έχουν πάει στα χέρια των ιδιωτών και, προφανώς, πάνε και αυτά στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης σε λίγους. Τώρα πάμε να δώσουμε το πάνω χέρι σε κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις μέσα στους συνεταιρισμούς», είπε ο βουλευτής.

Κ.Β.

Ετικέτες: αγρότεςΒΟΡΙΔΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑμεταφορά

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

18/09/2025 | 23:45
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 03:35
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

12/09/2025 | 11:02
HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: Ευλογιά προβάτων στη Θεσσαλία: 1.200 κοπάδια σε κίνδυνο – Χάθηκαν ήδη πάνω από 30.000 ζώα

11/09/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αποκριάτικα δρώμενα με τραγούδια, χορούς και σάτιρα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο-σοκ στη Βουλιαγμένης: Η στιγμή της θανατηφόρας καραμπόλας και οι έρευνες για τα αίτια

    500 shares
    Share 200 Tweet 125
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Πρόβειο γάλα στα 1,60€/κιλό, 262.854 θανατώσεις, 14€/κεφάλι ενίσχυση και «10ήμερο συναγερμού»: Το νέο τοπίο στη φέτα

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΖΑ: «Δεν θέλουμε να πεθάνουμε»: Ραγδαίες εξελίξεις που τρομάζουν την ανθρωπότητα- Τι γράφουν τα διεθνή μέσα 

    215 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Αιγαίο σε Θερμοκρασία Βρασμού: Το μεγάλο σενάριο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης και η ελληνική άσκηση ετοιμότητας

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Θέσεις στο εξωτερικό με μισθούς 40.500€, κατάρτιση με επίδομα 400€ και ειδικά βοηθήματα – Οι ευκαιρίες και οι σκληρές αλήθειες

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! Αυξήσεις από 11 έως 38€ το 2026 και 23 έως 38€ το 2027 – Τα ψίχουλα πίσω από τα ποσοστά στις συντάξεις 

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Καιρός: Κοντομάνικα τέλος – Οι βοριάδες «θερίζουν»

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch