Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βρούτσης: Στο 16,6% μειώθηκε η ανεργία

TechTeam από TechTeam
01/02/2020 09:11
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στοιχεία για την μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο. Σήμερα είμαστε στο 16,6%, από 19,3% που ήταν στο τέλος του 2018. Έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε μήνα βήματα, τα οποία βοηθούν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ευελπιστούμε στο τέλος του 2020 να πιάσουμε το 15%. Σταθερός στόχος μας είναι να φθάσει η ανεργία το μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών φορέων, για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους που έρχεται στη Βουλή με μία πλήρη και ενδελεχή αναλογιστική μελέτη, η οποία δείχνει ότι το σύστημα, με αυτό τον τρόπο που το εφαρμόζουμε, είναι βιώσιμο μέχρι το 2070».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, «να εμπιστευτούν όλοι και πάλι τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση διότι θα πάρουν υψηλότερη σίγουρη σύνταξη, ενώ επιπλέον η Ελλάδα αποκτά ένα από τα ασφαλέστερα ευρωπαϊκά συστήματα».

Όσον αφορά στις συντάξεις, είπε ότι «το θέμα των αυξήσεων που έρχονται σε κύριες και επικουρικές, οι οποίες αφορούν εργαζόμενους με 30 χρόνια και μία μέρα, οι οποίοι είναι σήμερα συνταξιούχοι, κάποιοι θα πάρουν λεφτά στην τσέπη και από τις επικουρικές και από τις κύριες». Επίσης, ανέφερε ότι «αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αγκαλιάζει όλο το μέλλον της χώρας μας, όσοι σήμερα είναι εργαζόμενοι και αύριο εργαζόμενοι, εφόσον θα έχουν κλείσει 30 χρόνια και μία μέρα, στο μέλλον θα έχουν υψηλότερη σύνταξη με αυτό το νόμο απ΄ ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου».

Μένοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα πάντα σε επίπεδο ψηφιακής τεχνολογίας, να διευκολύνουμε τον πολίτη, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία» και συνέχισε: «Το υπουργείο Εργασίας θα είναι το πρώτο υπουργείο που θα έχει την απόλυτη ψηφιοποίηση. Την 1η Ιουνίου του 2020 το νομοσχέδιο υπόσχεται ότι οι έλληνες πολίτες θα δουν για πρώτη φορά στις νέες συντάξεις τη νέα ψηφιακή σύνταξη».

Επίσης, ανέφερε ότι «ετοιμάζουμε κι άλλο νομοσχέδιο, την «ΕΡΓΑΝΗ 2», που θα μπει στην “καρδιά” της αγοράς εργασίας, φέρνουμε το ψηφιακό ωράριο που θα γίνει Μάρτιο με Απρίλιο, φέρνουμε την κάρτα του εργαζόμενου και φέρνουμε και μία σειρά από άλλες πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «την περίοδο 2021 – 2027 η Ελλάδα θα πάρει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ως ενίσχυση από τους ευρωπαϊκούς πόρους», προθέτοντας ότι «το υπουργείο Εργασίας θα πάρει από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ», για αυτό όπως υπογράμμισε, «αυτά τα λεφτά δεν πρέπει να πάνε χαμένα, αλλά πρέπει να πιάσουν τόπο».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «είμαστε άτεγκτοι απέναντι στην παραβατικότητα, στην παράβαση του εργατικού δικαίου και σε καταχρηστικές συμπεριφορές», προσθέτοντας ότι «σήμερα η αδήλωτη εργασία έχει φθάσει σε μονοψήφια νούμερα».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «σχετικά με τα μέτρα τα οποία πήραμε για την παραβατικότητα, για πρώτη φορά υπήρξε ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας, το οποίο με υπουργική απόφαση που θα βγει το Μάρτιο θα παρακολουθεί πλέον βήμα – βήμα κάθε παραβατική συμπεριφορά επιχείρησης, κυρίως αυτή της αδήλωτης εργασίας, ενώ παίρνουμε και ειδικά μέτρα, βάσει των οποίων αν συλληφθεί κάποιος με παραβατική συμπεριφορά, τότε είναι υποχρεωμένο το ΣΕΠΕ, για πρώτη φορά με βάση το νόμο, να κάνει επανέλεγχο δύο και τρεις φορές, ενώ τα πρόστιμα φθάνουν ακόμα και τα 40.000 ευρώ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «δεν θέλουμε επιχειρήσεις, οι οποίες, είτε να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους, είτε να κλέβουν το κράτος και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, αλλά θέλουμε επιχειρήσεις υγιείς, που να τους δίνουμε το περιβάλλον να αναπτύσσονται, να προσλαμβάνουν και να δημιουργούν πλούτο».

Όσον αφορά για στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι «η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν η πρώτη που προσέτρεξε στο υπουργείο Εργασίας για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως είναι και η πρώτη περιφέρεια που θα αδράξει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας».

Επίσης είπε ότι η «καινοτόμα πρωτοβουλία REBRAIN GREECE, εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης να αλλάξει το εργασιακό τοπίο στη χώρα», προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας και φυσικά, η επιστροφή των ελληνικών μυαλών που έφυγαν στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στο μυαλό μου υπάρχει μία εικόνα: Να μπορέσουμε να υποδεχτούμε σε λίγο καιρό τους πρώτους συμπατριώτες μας που θα επιστρέψουν εδώ, στη Δυτική Ελλάδα, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα. Και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι μια νέα και καλύτερη εποχή, ήδη ξεκίνησε».

Ετικέτες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Κύπρος: Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού

Επόμενο Άρθρο

Βρούτσης: Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βρούτσης: Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    651 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    598 shares
    Share 239 Tweet 150
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch