Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Ανεβάζουν τον πήχη για τις τραπεζικές μετοχές οι επενδυτικοί οίκοι

TechTeam από TechTeam
17/06/2024 11:31
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
55
SHARES
118
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση της ΕΚΤ να δώσει το «πράσινο φως» στις πληρωμές μερισμάτων για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, ενώ θεωρούν αρκετά πιθανές τις αναβαθμίσεις στα guidance των διοικήσεων των τραπεζών, με την Πειραιώς να κάνει την αρχή

Η έγκριση για διαμονή μερίσματος επισφραγίζει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην κανονικότητα. Έχοντας διανύσει έναν δύσκολο δρόμο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οδηγηθήκαμε στο σημείο όπου η εποπτική αρχή αναγνωρίζει την τεράστια πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Εθνική, την Πειραιώς, την Eurobank και την Αlpha Bank, οι οποίες προχωρούν σε διανομή μερισμάτων συνολικού ύψους περίπου 875 εκατ. ευρώ.

Ως θετικό καταλύτη για την πορεία των τραπεζικών μετοχών κρίνουν οι αναλυτές τη διανομή μερίσματος και εκτιμούν ότι θα «ξεκλειδώσει» αξία.

Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο οφείλονται στα αισιόδοξα επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάστηκαν μαζί με τα αποτελέσματα του 2023, τα οποία προβλέπουν ανθεκτικότητα στην κερδοφορία για τα έτη 2024-2026, παρά την πτώση των επιτοκίων και τη διανομή μερισμάτων από τα κέρδη του 2023, που αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον.

Στο 10% θα φτάσει η μερισματική απόδοση των ελληνικών τραπεζών το 2026, καθώς θα ευθυγραμμιστεί με εκείνη των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών, εκτιμά η Jefferies. Παρότι τα μερίσματα ξεκινούν από χαμηλά επίπεδα (10-30% των κερδών του 2023), εντούτοις έως το 2026 αναμένεται να φτάσουν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 50%. Η άποψη της JP Morgan είναι ότι οι δείκτες διανομής θα ευθυγραμμιστούν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους έως το 2025-2026.

Παράλληλα, οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο στη μείωση των επιπέδων του Κόστους Κινδύνου (CoR).

Αυτό αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης DBRS, τονίζοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024, ο μέσος δείκτης CoR για τις τέσσερις συστημικά σημαντικές ελληνικές τράπεζες μειώθηκε στις 77 μονάδες βάσης, σημειώνοντας σημαντική πτώση από 131 μονάδες βάσης το 2023 και 106 μονάδες βάσης το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ βελτιώθηκε σημαντικά από τις 182 μονάδες βάσης το 2019.

Η BNP Paribas, ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, χτυπά δύο «καμπανάκια».

Οι βασικές μειώσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ που ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου 2024 θα μειώσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι οι καταθέσεις αντιπροσωπεύουν το 73% των συνολικών υποχρεώσεών τους, περιορίζοντας έτσι την εσωτερική τους ικανότητα να παράγουν κεφάλαια.

Κατά την BNP Paribas, το παραπάνω θα μειώσει τον ρυθμό βελτίωσης της ποιότητας του συνολικού κεφαλαίου, το οποίο εξακολουθεί να περιλαμβάνει 44% αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις και 9% αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις, για τις οποίες η ικανότητα απορρόφησης ζημιών είναι μικρότερη από εκείνη του κεφαλαίου CET1.

Οι τιμές στόχοι
Είναι ακριβές οι τραπεζικές μετοχές; Σύμφωνα με την NBG Securities oι ελληνικές τράπεζες είναι διαπραγματεύσιμες με μέσο όρο 0,82 φορές τον δείκτη Ρ/TBV για φέτος έναντι 0,99 φορές για τις ευρωπαϊκές μετοχές των τραπεζών, το οποίο που συνεπάγεται έκπτωση 17%.

H Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες αν και οι πολλαπλασιαστές μπορεί να μην φαίνονται πλέον φθηνοί, πιστεύει ότι η αξία που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού. Οι αλλαγές στη σύσταση και την τιμή-στόχο είναι για τη Eurobank σύσταση αγοράς από τα 2,55 ευρώ σε 2,75 ευρώ, Εθνική σύσταση αγοράς από τα 8,95 ευρώ στα 9,50 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4,70 ευρώ από 4,20 πριν, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε αγορά από διακράτηση και για την Alpha Bank διατηρεί την τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ με σύσταση αγοράς.

Η επενδυτική θέση της ΑXIA είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν και ότι η τρέχουσα υποχώρηση τους καθιστά το σημείο εισόδου πιο ελκυστικό. Οι στόχοι είναι για την Alpha Bank στα 2,30 ευρώ, τη Eurobank στα 2,50 ευρώ, την Εθνική στα 8,80 ευρώ και την Πειραιώς στα 5 ευρώ.

Η NBG Securities προχωρά σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, διατηρώντας τις συστάσεις υπεραπόδοσης. Οι νέες τιμές στόχοι είναι για την Alpha Bank τα 2,50 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν και 54% περιθώριο ανόδου, για τη Eurobank τα 2,85 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν και 32% περιθώριο ανόδου και για την Πειραιώς τα 5,30 ευρώ από 4,50 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 42%.

Οι τιμές-στόχοι που δίνει η JP Morgan  είναι για την Alpha Βank τα 2,40 ευρώ, για τη Eurobank τα 2,40 ευρώ, για την Εθνική τα 8,30 ευρώ και για την Πειραιώς τα 5,35 ευρώ.

Η Goldman Sachs για την Εθνική δίνει τιμή στόχο 10 ευρώ, για την Πειραιώς τα 5,30 ευρώ, για την Alpha τα 1,95 ευρώ και για την Eurobank τα 2,5 ευρώ.

Η Jefferies επιβεβαιώνει τις συστάσεις αγοράς για τις μετοχές τμε τιμή-στόχο για την Alpha Bank τα 2,60 ευρώ, 10,35 ευρώ για την Εθνική , τα 5,25 ευρώ για την Πειραιώς και τα 2,70 ευρώ για τη Eurobank.

Η Eurobank Equities  αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στο 5,78 ευρώ από 5,40 ευρώ. Για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι στα 2,41 ευρώ και για την Εθνική 10,37 ευρώ.

Ισχυρή «ψήφο» στη μετοχή της Eurobank δίνει η βρετανική τράπεζα HSBC, αυξάνοντας τη τιμή-στόχο στα 3,50 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν, προβλέποντας περιθώρια ανόδου άνω του 60%. Οι καταλύτες για την αύξηση της τιμής στόχου είναι η αυξημένη συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα και οι ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά της Ελλάδας.

Ετικέτες: τράπεζες

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Όλες οι μειώσεις στις τραπεζικές προμήθειες – Τι αλλάζει στις συναλλαγές στα ATM από Δευτέρα 11/08

10/08/2025 | 13:20
Featured

Οι 4 μεγάλες αλλαγές στα ΑΤΜ των τραπεζών από τις 11 Αυγούστου – Τα οφέλη για το κοινό

26/07/2025 | 07:13
Featured

Πιερρακάκης για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ: Άμα θέλετε να κλείσετε τις τράπεζες, να πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει και το know how

24/07/2025 | 23:00
HOT NEWS

Τράπεζες: Νέοι ισχυρότεροι κανόνες εποπτείας – Στο στόχαστρο δάνεια και ξέπλυμα χρήματος

21/07/2025 | 16:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έως τέλη Σεπτεμβρίου 2024: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε και επιστροφή ΦΠΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου – Η αξέχαστη «Ρίτσα-Μάρθα» του «Στο Παρά Πέντε»

    577 shares
    Share 231 Tweet 144
  • Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Τουρκικές παρεμβάσεις απειλούν να «κόψουν» την ενεργειακή και ψηφιακή ραχοκοκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Καταγγελίες Κεφαλογιάννη: «5 fake news μέσα σε 24 ώρες- Εγκληματικό και επικίνδυνο αυτό που είπε ο Πελετίδης για το 112»

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • ΦΩΤΙΑ ΠΑΤΡΑ: Ομολόγησε 19χρονος για τον εμπρησμό στα Συχαινά – Νέα στοιχεία και τρεις συλλήψεις για τις φωτιές στην Αχαΐα

    213 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Παρέμβαση Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1453 shares
    Share 581 Tweet 363
  • Ενίσχυση κινήτρων για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία – Πότε δεν ασκείται ποινική δίωξη

    141 shares
    Share 56 Tweet 35
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch