Ανοδο 41% σημειώνει το ελληνικό χρηματιστήριο απο τα χαμηλά Μαρτίου (484 μονάδες) με τις τράπεζες να προηγούνται στις αποδόσεις καθώς ο κλάδος κάνει discount αμέσως την βελτίωση της οικονομίας, όπως συμβαίνει και διεθνώς.
Τούτο δεν σημαίνει, όμως, ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας λύθηκαν δια μαγείας και ειδικά τα κόκκινα δάνεια. Όμως, η συμμετοχή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση έστω δια της πλαγίας δίνει μια επιλογή.
Την ίδια επιλογή θα δώσουν τα κεφάλαια τα οποία θα δοθούν στην Ελλάδα (8 δισ. ευρώ ετησίως) και μαζί με τον δανεισμό 6 δισ. ευρώ η χώρα θα έχει ετησίως 16 δισ. ευρώ.
Συνεπώς, η χώρα έχει μια ευκαιρία να μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία με δημιουργία νέων κλάδων ή και στήριξη υφιστάμενων κλάδων.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει αυτοκίνητα, αλλά διαθέτει βιομηχανίες οι οποίες μπορούν να παράγουν μεταλλικά μέρη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Ελλάδα μπορεί επίσης να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, διότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται εισαγωγές από τη Νότιο Αμερική.
Επίσης, η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας (ναυτιλία) θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την χώρα (με παράλληλη εισαγωγή των εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο).
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά χρειάζεται νέες εταιρείες και οι ναυτιλιακές – κάτω απο σωστές προϋποθέσεις – μπορούν να προσδώσουν οφέλη στους επενδυτές και στην οικονομία.
Εκτός απο τον Τουρισμό, συνεπώς, η Ελλάδα διαθέτει επιλογές γι’ αυτό τα κεφάλαια πρέπει να χρησιμοποιηθούν
ορθά και όχι να σπαταληθούν όπως έγινε με τα Μεσογειακά προγράμματα τις περασμένες δεκαετίες.