Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Ζημιές προ φόρων 11,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

TechTeam από TechTeam
22/06/2020 20:56 - Ενημέρωση 23/06/2020 08:51
Ενημερώθηκε: 23/06/2020 08:51:50
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 15%, ανακοίνωσε η Attica Bank για το α’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, εξαιρουμένων εσόδων ύψους 2,2 εκατ. ευρώ από την ανακύκλωση αποθεματικού PSI στη συγκρίσιμη χρήση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες μειώθηκαν σε σχέση με την 31.03.2019 (κατά 11,9%) και διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 11,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 1,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (31.03.2019), λόγω της αναγνώρισης σημαντικού ύψους προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου στην τρέχουσα περίοδο, καθώς και της αναγνώρισης μη επαναλαμβανόμενων λοιπών εσόδων στη συγκριτική περίοδο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα από πράξεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα της συγκριτικής περιόδου κατά 34,6% και διαμορφώνονται σε 2,6 εκατ. ευρώ.

Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του2019. Ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου κατά την 31/03/2020 ήταν 787 εργαζόμενοι (31/03/2019: 712 εργαζόμενοι). Τα γενικά λειτουργικά έξοδα προ προβλέψεων, παρουσιάζουν μείωση σε ποσοστό 10,6% έναντι της συγκριτικής χρήσης.

Σε ό,τι αφορά το α’ τρίμηνο του 2020, οι συνολικές προβλέψεις ανήλθαν σε 11,1 εκατ. ευρώ αποτελούμενες από προβλέψεις για απομείωση δανείων και απαιτήσεων κατά πελατών ύψους 10 εκατ. ευρώ, προβλέψεις απομείωσης στοιχείων εκτός ισολογισμού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ η αναστροφή των προβλέψεων για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου ανήλθε σε 0,3 εκατ. ευρώ.

Βασικά Σημεία Ισολογισμού

– Το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 3,4 δισ. ευρώ και η διάρθρωσή του παρέμεινε σταθερή.

– Οι χορηγήσεις προ προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι χορηγήσεις μετά από προβλέψεις ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και παρέμειναν στα ίδια σχεδόν επίπεδα σε σχέση με την 31.12.2019. Οι νέες χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις για την χρήση ανήλθαν σε 20 εκατ. ευρώ περίπου.

– Οι συσωρευμένες προβλέψεις απομείωσης δανείων και απαιτήσεων κατά πελατών ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ.

– Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE Ratio) είναι 40,9% (2019:39%), ενώ η κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE Cash Coverage Ratio) από τις συνολικές προβλέψεις απομείωσης για δάνεια και απαιτήσεις, ανέρχεται σε 34,3% (2019:32,8%) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εμπράγματες εξασφαλίσεις.

– Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 2,5 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 2,6% σε σχέση με την 31.12.2019.

– Ο δείκτης δανείων και προκαταβολών σε πελάτες (μετά από προβλέψεις) προς καταθέσεις ανήλθε σε 59,3% για τον Όμιλο, αμετάβλητος σε σχέση με την 31.12.2019 (59,3%). Ο Δείκτης Δανείων (προ προβλέψεων) προς Καταθέσεις για τον Όμιλο ανήλθε σε 70,8% κατά την 31.03.2020 και εμφανίζεται οριακά αυξημένος έναντι της 31.12.2019 (70,1%)

Δήλωση Διοίκησης

Η Attica Bank συνεχίζει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, εντείνοντας τις προσπάθειες της, στο πλαίσιο ενός νέου business plan, που βρίσκεται τώρα στο πρώτο στάδιο υλοποίησης. Η συνολική επίδοση της Attica Bank τo α’ τρίμηνο του 2020 παρέμεινε θετική, επιβεβαιώνοντας την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση.

Από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο 2020, κύρια προτεραιότητα της Attica Bank υπήρξε η διασφάλιση της υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας και του Δικτύου των καταστημάτων μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλες τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής τόσο για τους εργαζομένους της Τράπεζας όσο και για το συναλλακτικό κοινό.

Οι παρεμβάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ξεκίνησαν στην Ελλάδα νωρίτερα από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, με θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό του προβλήματος. Αυτή η διαχείριση, πιθανόν σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τους πολίτες, απέτρεψαν μια έξαρση της υγειονομικής κρίσης εγχωρίως.

Τα δραστικά μέτρα που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων αναμένεται πως θα περιορίσουν την ύφεση κατά το τρέχον έτος και, παράλληλα δημιουργούν τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη το 2021.

Όσον αφορά στις νέες χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις, το α’ τρίμηνο του 2020 εκταμιεύθηκαν περίπου 20 εκατ. ευρώ και η Attica Bank συνεχίζει την προσπάθειά της να διευρύνει τη θέση της στην αγορά. Η διατήρηση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στα επίπεδα του 59% σε σχέση με την 31.12.2019, επιτρέπει τη συνέχιση της στρατηγικής πιστωτικής επέκτασης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του δείκτη κάλυψης ρευστότητας κατά 157% κατά τη συγκριτική περίοδο.

Ο Όμιλος συνέχισε να βελτιώνει την ρευστότητά του, καθώς αυξήθηκαν τα υπόλοιπα των καταθέσεων σε σχέση με την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο του 2019 κατά 11,3%.

Το λειτουργικό κόστος (μη συμπεριλαμβανομένων των αποσβέσεων) μειώθηκε κατά 2% ετησίως σε επαναλαμβανόμενη βάση.

Το επιχειρησιακό μοντέλο της Τράπεζας παραμένει ανθεκτικό και ανοίγει το δρόμο για μια κερδοφόρα Τράπεζα που θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία και να βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή της.

Η Διοίκηση της Attica Bank και όλοι οι εργαζόμενοί της, είμαστε σίγουροι ότι θα
αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί επιτυχώς τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και το 2021 θα αποτελέσει τη χρονιά που θα σηματοδοτήσει την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις επερχόμενες προκλήσεις.

Ετικέτες: Attica bankΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΝΔ για ηχητικό Μιωνή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Μιωνή: «Βούρκος μαφιόζικων ενεργειών και μέθοδοι κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Μιωνή: «Βούρκος μαφιόζικων ενεργειών και μέθοδοι κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Λέκκας προειδοποιεί για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Nα μην κατοικηθούν ορισμένες κατοικίες

    565 shares
    Share 226 Tweet 141
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    502 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Ουκρανίας

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΑΣΕΠ 2025: Πάνω από 6.700 μόνιμες προσλήψεις – Όλες οι τρέχουσες και επερχόμενες προκηρύξεις ανά ειδικότητα

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Νέα Δημοκρατία: Επιστρέφει στο 30% στις δημοσκοπήσεις, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιείται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1112 shares
    Share 445 Tweet 278
  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως Ιούλιο 2025 – Ποια ποσά και πότε καταβάλλονται

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch