Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

ΕΝΦΙΑ 2021 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια στο efka.gov.Gr

Newsroom από Newsroom
22/09/2021 13:00
Ενημερώθηκε: 22/09/2021 13:05:32
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΝΦΙΑ 2021 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια στο efka.gov.Gr – Σήμερα τα ειδοποιητήρια.

Ειδήσεις: Μέσα στην ημέρα θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2021, η πληρωμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει το capital.gr, σημαντικές διαφορές, για αυτούς που δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή τους κατάσταση, στον φετινό ΕΝΦΙΑ δεν θα υπάρχουν σε σύγκριση με τον περυσινό, και οι περίπου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους, αυξημένο ή μειωμένο.

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και για αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.

Ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Να σημειωθεί επίσης ότι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Ο νέος λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους θα δώσει, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τη δυνατότητα καταβολής την πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμο.

Ας δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ:

• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που λόγω της προσθήκης ενός έτους στην παλαιότητα των ακινήτων τους θα εφαρμοστεί φέτος μικρότερος συντελεστής παλαιότητας που μειώνει τον φόρο.

• Εκείνοι που απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητα εντός του 2020 με συνέπεια η ακίνητη περιουσία τους την 1η Ιανουαρίου 2021 να έχει αυξηθεί ή μειωθεί αντίστοιχα.

• Οι ιδιοκτήτες εκείνοι που τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες στα ακίνητα τους. Ο φόρος θα είναι αυξημένος καθώς θα υπολογιστεί σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.

• Οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία και εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις μειωμένα εισοδήματα εξαιτίας του μέτρου της αναστολής εργασίας ή των “κουρεμένων” ενοικίων με αποτέλεσμα να πληρούν για πρώτη φορά τα εισοδηματικά κριτήρια για την μερική (κατά 50%) ή την ολική (κατά 100%) απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.

ΕΝΦΙΑ 2021 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια στο efka.gov.Gr – Ποιοι θα λάβουν νέα ειδοποιητήρια.

Νέα ειδοποιητήρια, με διορθωμένο το ποσό καταλογισμού, θα δουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο e-ΕΦΚΑ 5.722 απασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με παράλληλη μισθωτή εργασία για το 2020, οι οποίοι διαπίστωσαν λάθη στα ειδοποιητήρια.

Στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2020, σημειώνει το ethnos.gr.

H εκκαθάριση αφορούσε 265.109 ασφαλισμένους. Παράλληλα, αναρτήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Στην εν λόγω εκκαθάριση εμπίπτουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2020.

Κατά τον δεύτερο έλεγχο της εκκαθάρισης εντός του Αυγούστου, εντοπίστηκαν 5.722 περιπτώσεις εκκαθαρίσεων οι οποίες επανεξετάστηκαν και θα προκύψουν νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά. Αφορούν, ως επι το πλείστον, περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου δεν είχε υποβληθεί εγκαίρως των σύνολο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από τους εργοδότες τους για το 2020.

Ήδη οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ενημερωθεί με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική τους καρτέλα που είναι προσβάσιμη μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα (www.efka.gov.gr), για τη νέα εκκαθάριση. Ειδικά για τη συγκεκριμένη εκκαθάριση εισφορών παράλληλης απασχόλησης οι εν λόγω ασφαλισμένοι καλούνται να μην προχωρήσουν σε πληρωμή, έως ότου αναρτηθούν τα νέα επικαιροποιημένα ειδοποιητήρια.

Τα νέα ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν εντός του Οκτωβρίου και για όσους ασφαλισμένους προκύψουν χρεωστικά υπόλοιπα, αυτά θα καταβληθούν σε 6 ισόποσες δόσεις. Μέχρι την επικαιροποίηση των ειδοποιητηρίων οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν κανονικά ασφαλιστική ενημερότητα. Όσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε πληρωμές, αυτές θα ληφθούν υπόψιν και θα συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως από την ανωτέρω διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον Δημόσιο Τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους Φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020. Η διαδικασία εκκαθάρισης για τους ασφαλισμένους αυτούς θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Πληρωμή για τέταρτη δόση επίδομα παιδιού Α21 2021 ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ επιδόματα

Επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις – Όροι και προϋποθέσεις

Τα τελευταία νέα για τα αναδρομικά συντάξεων – Τι συμβαίνει με τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ

Ετικέτες: efka.gov.grmyaade.gov.grΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑΕΝΦΙΑΕΝΦΙΑ 2021ένφια εκκαθαριστικόΕΝΦΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗΕΦΚΑΕΦΚΑ 2021ΕΦΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Οργή στην Τουρκία! Το ρολόι των 30.000 ευρώ της Εμινέ Ερντογάν

Επόμενο Άρθρο

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις στις Περιφέρειες Αττικής και Ν. Αιγαίου

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 17 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ

17/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

16/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Οι νέες «χορηγίες» Τσίπρα στον Μητσοτάκη και πώς η αντιπολίτευση «προστατεύει» το success story της κυβέρνησης

16/06/2025 | 22:13
Featured

Ταχεία κλιμάκωση: Στην αντεπίθεση το Ιράν με πυραύλους κατά του Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό της κρατικής τηλεόρασης

16/06/2025 | 21:50
Featured

Ο Νετανιάχου απειλεί ευθέως τον Χαμενεΐ: Στόχος μας η εξόντωσή του – Κάτι τέτοιο θα βάλει τέλος στη σύγκρουση με το Ιράν

16/06/2025 | 21:39
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

16/06/2025 | 21:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 13,5% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Μάιο

16/06/2025 | 21:00
Featured

Ο Κώστας Σκρέκας νέος γραμματέας της ΝΔ: «Ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»

16/06/2025 | 20:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις στις Περιφέρειες Αττικής και Ν. Αιγαίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο της χώρο»

    1064 shares
    Share 426 Tweet 266
  • Βομβαρδισμοί στο Ιράν: Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του

    870 shares
    Share 348 Tweet 218
  • Εκτακτη επικαιρότητα: Θρήνος στη Χαλκιδική για τον 38χρονο Λάμπη – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας» έφυγε για το τελευταίο ταξίδι

    776 shares
    Share 310 Tweet 194
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 6.200 ευρώ σε 10 κατηγορίες συνταξιούχων – Τι θα πληρωθεί τον Ιούλιο

    446 shares
    Share 178 Tweet 112
  • Έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών συγκαλεί η ΕΕ με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

    425 shares
    Share 170 Tweet 106
  • Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: 1 νεκρός, 36 τραυματίες και δεκάδες ζημιές σε 50+ δημόσια κτίρια

    376 shares
    Share 150 Tweet 94
  • LIVE – 8 Νεκροί, 92 τραυματίες στο Ισραήλ: Νέο πυραυλικό χτύπημα του Ιράν- Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα

    344 shares
    Share 138 Tweet 86
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch