Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Διαδικτυακή Συζήτηση για τον Τουρισμό

TechTeam από TechTeam
01/03/2021 15:04
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Eurobank: Διαδικτυακή Συζήτηση για τον Τουρισμό

Προοπτικές & Ευκαιρίες μετά την Πανδημία

Οι προοπτικές ανάκαμψης του τουρισμού σε Ελλάδα & Κύπρο και οι μεγάλες προκλήσεις, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κλάδος σε ένα, διαφοροποιημένο, νέο περιβάλλον μετά την πανδημία, αναλύθηκαν την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Διοίκηση της Eurobank με θέμα «Εκτιμήσεις & Παγκόσμιες Τάσεις στον Τουρισμό – Focus σε Ελλάδα και Κύπρο».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, πραγματοποίησε χαιρετισμό, στην έναρξη της εκδήλωσης, σημειώνοντας πως η Eurobank έχει κατακτήσει τη θέση της ως Τράπεζα του Τουρισμού στην Ελλάδα, επιδιώκοντας μόνιμα να είναι μια χρήσιμη τράπεζα για τους πελάτες της, να ανοίγει δρόμους και να δημιουργεί ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης, τόσο με τους αρμόδιους φορείς όσο και με έμπειρα στελέχη της εγχώριας και της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν η κα Βασιλική Μαυροκέφαλου, Director Market Mgt Lodging του Ομίλου Expedia, ο κ. Soren Hartmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Der Touristik, o Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Διοίκηση της Τράπεζας και ειδικότερα ο Πρόεδρος της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος και Σταύρος Ιωάννου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, κ. Μιχάλης Λούης, καθώς επίσης και πολλά ακόμα στελέχη του Ομίλου.

 

Στη διαδικτυακή συζήτηση, που παρακολούθησαν εκπρόσωποι περισσοτέρων από 200 επιχειρήσεις με δραστηριοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στελέχη θεσμικών φορέων από το χώρο του τουρισμού, οι ομιλητές αντήλλαξαν απόψεις για το κρίσιμο θέμα της επιστροφής της τουριστικής βιομηχανίας σε συνθήκες κανονικότητας και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος στην μεταπανδημική περίοδο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση μελέτης του επικεφαλής Οικονομολόγου του Ομίλου Eurobank, κ. Τάσου Αναστασάτου, με θέμα «Η παγκόσμια, ελληνική και κυπριακή οικονομία το 2021, Προοπτικές για τον Τουρισμό», με τον κ. Τ. Αναστασάτο να σημειώνει: «Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει με τη βοήθεια των εμβολιασμών και της υποστηρικτικής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Ο τουρισμός και τα ταξίδια θα παρουσιάσουν πιο σταδιακή ανάκαμψη, με τον εσωτερικό και τον μη αεροπορικό τουρισμό πρώτους χρονικά. Στην ελληνική οικονομία, τα lockdowns μεταθέτουν τη δυναμική ανάκαμψης για το 2022. Για τον ελληνικό τουρισμό, τα σενάρια για έσοδα και αφίξεις τη φετινή χρονιά είναι συνάρτηση της εξέλιξης της πανδημίας, πάντως πλήρης ανάκτηση των επιπέδων του 2019 αναμένεται από το 2024.».

 

Στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας αναφέρθηκε η κα Βασιλική Μαυροκέφαλου, Director Market Mgt Lodging του Ομίλου Expedia: «Πιστεύουμε στην ανοικοδόμηση ενός βιώσιμου, ευέλικτου, ανθεκτικού και χωρίς αποκλεισμούς, παγκόσμιου ταξιδιωτικού οικοσυστήματος. Αποστολή μας είναι να τροφοδοτήσουμε τα παγκόσμια ταξίδια για όλους, παντού. Από την έμπνευση έως την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ο Όμιλος Expedia αξιοποιεί τη δύναμη και την κλίμακα των δεδομένων για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους. Η πλατφόρμα μας συγκεντρώνει εκατομμύρια ακίνητα, δισεκατομμύρια θέσεις κρατήσεων αεροπορικών εταιρειών και χιλιάδες ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρουαζιέρες και δραστηριότητες.».

 

Αισιοδοξία για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο κ. Soren Hartmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Der Touristik, υπογραμμίζοντας: «Οι πελάτες θα ερωτευθούν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα και θα θέλουν να κλείσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα το 2021, αλλά διαφορετικά και αργότερα σε σχέση με πριν από την πανδημία. Νέες ανταγωνιστικές συνθήκες και διαφορετικά είδη πληρωμών απαιτούν νέες συνεργασίες, μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς και εφευρετικότητα.».

 

Έμφαση στην ανάγκη στοχευμένης στρατηγικής για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού έδωσε ο κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, που μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πρέπει να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που γίνονται ως απόρροια της κρίσης σε δύο επίπεδα. Μακροπρόθεσμα, ο μετασχηματισμός του τουρισμού προς μια βιώσιμη κατεύθυνση και προς την ψηφιοποίηση, θέματα τα οποία ήδη συζητούσαμε πριν από την πανδημία, τώρα είναι πιο επικείμενα από ποτέ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες και ταυτόχρονα να επενδύσουμε σε υποδομές και τη διαχείριση προορισμών. Βραχυπρόθεσμα, απαιτείται ένα ξεκάθαρο πλάνο για το άνοιγμα της αγοράς με σαφείς προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, διμερής συμφωνίες μεταξύ κρατών, στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές και αναθεώρηση πρωτοκόλλων λειτουργίας. Η χώρα μας και το brand της Ελλάδας είναι στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών, κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.».

Global_Greece_Cypriot TOURISM

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της συζήτησης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Eurobank για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας: «Η ιστορική κρίση που προκάλεσε η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία αναμφίβολα επηρεάζει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό. Η Eurobank ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή, εξασφαλίζοντας ρευστότητα με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για τους ενήμερους πελάτες της, σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή πακέτο μέτρων στήριξης 750 εκατ. ευρώ, με ειδική στόχευση στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο, υλοποιώντας τη δέσμευσή της στον κλάδο, ανεξαρτήτως των αντίξοων συνθηκών. Η επόμενη, καλύτερη μέρα, έρχεται για τη βιώσιμη τουριστική επιχειρηματική κοινότητα και η Eurobank θα στηρίξει την επιταχυνόμενη ανάκαμψη στον κλάδο, δικαιώνοντας στην πράξη το ρόλο της ως η Τράπεζα του Τουρισμού & της Ανάπτυξης.».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: EUROBANKΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΦωκίων Καραβίας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

16/02/2026 | 23:45
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

egg Innovation & Investment Summit | Τρεις ημέρες στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική καινοτόμο επιχειρηματικότητα

12/02/2026 | 16:00
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – Έρχεται πακέτο έως 230 εκατ. ευρώ: ειδική βάμβακος, συνδεδεμένες  και εξισωτική- ΟΣΔΕ έως 27/2 

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EXPRESS 17/02: Βαθύ χαμηλό 995 hPa φέρνει ραγδαίες καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμους και νέο κύμα σκόνης

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ 2026: Τι ισχύει με e-ΕΦΚΑ, 1.250€ Ακατάσχετο και Αναδρομικά έως 3.600€

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ – Νέα κρούσματα, 476.000 θανατώσεις και ασφυξία για τους κτηνοτρόφους

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – Θετικοί οι πολίτες στη Συνταγματική Αναθεώρηση

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • CHEVRON–ΕΛΛΑΔΑ: Συμφωνία ορόσημο για θαλάσσια οικόπεδα – Ενέργεια, ΑΟΖ και γεωπολιτική ισχύς στην Ανατολική Μεσόγειο

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch