Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EUROBANK-Muhammad Yunus: Ένας ξεχωριστός Νομπελίστας στη χώρα μας

TechTeam από TechTeam
02/04/2019 15:22 - Ενημέρωση 05/04/2019 17:14
Ενημερώθηκε: 05/04/2019 17:14:52
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεύμα προς τιμήν του καθηγητή Muhammad Yunus, βραβευμένου με το Νόμπελ Ειρήνης το 2006 ως πρωτοπόρου στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από το θεσμό των μικροπιστώσεων, παρέθεσε σήμερα η Διοίκηση της Eurobank.

«Είναι ξεχωριστή τιμή να υποδεχόμαστε μια κορυφαία διεθνή προσωπικότητα, έναν διανοούμενο τραπεζίτη, πρωτοπόρο της κοινωνικής οικονομίας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας.

«Ο καθηγητής Yunus έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή χρηματοδοτική στήριξη, σωστά στοχευμένη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, κοινοτήτων και κοινωνιών. Αποτελεί δέσμευσή μας η προώθηση της ιδέας των μικροπιστώσεων ως μιας από τις κεντρικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης της Eurobank».

Ο κ. M. Yunus δήλωσε: «Η χρηματοδότηση είναι όπως το οξυγόνο. Χωρίς αυτήν κανείς δεν μπορεί να αναπνεύσει στον κόσμο της οικονομίας. Η παροχή πιστώσεων σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση στην τραπεζική πίστη δημιουργεί αμέσως ευκαιρίες για να γίνουν οικονομικά ενεργοί και παραγωγικοί. Η εμπειρία σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι οι μικροδανειολήπτες, κυρίως γυναίκες, έχουν τις ίδιες προοπτικές επιτυχίας με κάθε άλλο επιχειρηματία και ίσως και καλύτερες.

Τα επιτεύγματα του μικροδανεισμού είναι πολλά αλλά πρέπει να εστιάσουμε όχι στο πόσους φτωχούς ανθρώπους καταφέραμε να προσεγγίσουμε αλλά προπάντων σε εκείνους που δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να απευθυνθούμε.

Ο αριθμός παραμένει συγκλονιστικά μεγάλος. Καλωσορίζουμε όσους μοιράζονται τις αξίες μας και συμπορεύονται μαζί μας στην προσπάθεια να γίνει η τραπεζική πίστη προσβάσιμη σε όλους και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια».

Ο κ. Yunus, γνωστός ως «ο τραπεζίτης των φτωχότερων από τους φτωχούς» ίδρυσε την Grameen Bank στο Μπαγκλαντές το 1983 και ανέδειξε το θεσμό της μικροπίστωσης ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετωπίση της φτώχειας, μέσω μικρών δανείων με ευνοϊκούς όρους για κατηγορίες επαγγελματιών και πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Το πολυετές του έργο και η τάση που δημιούργησε ιδρύοντας την Grameen Bank και ενεργοποιώντας μια παγκόσμια πρακτική που εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες, αναγνωρίστηκε με διεθνείς διακρίσεις με κορυφαία το Νόμπελ Ειρήνης το 2006.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, η Εurobank έχει εντάξει τον θεσμό της μικροπίστωσης (micro-financing), συμβάλλοντας στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για πολλούς αυτοαπασχολούμενους αλλά και πολλές μικρές επιχειρήσεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία για την ελληνική οικονομία με ζητούμενο την ανάγκη για νέες θέσεις απασχόλησης.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι Jean-Luc Perron, αντιπρόεδρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Convergences και του «Κέντρου Yunus» στο Παρίσι, Maria Nowak, ιδρύτρια του Adie, βασικού οργανισμού προώθησης των μικροπιστώσεων στη Γαλλία και διεθνώς, ο επενδυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AFI, Ted Petroulas καθώς επίσης και άλλα στελέχη των δύο οργανισμών.

Από την πλευρά της Eurobank συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθ. Γιώργος Ζανιάς, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου και άλλα στελέχη.

Η Eurobank στηρίζει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και την αυτοαπασχόληση και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την AFI (Action Finance Initiative) ενώ υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕταΕ) επέκταση συμφωνίας συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI).

Το ΕταΕ παρέχει εγγυήσεις προς την Τράπεζα προσφέροντάς της τη δυνατότητα να διαθέσει μικροπιστώσεις έως €25.000 με ευνοϊκούς όρους, για την κάλυψη δαπανών κεφαλαίου κίνησης και απόκτησης παγίων στοιχείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτοαπασχολούμενους, με δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση αλλά και στην αγορά εργασίας.

Η AFI, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 από την ActionAid Hellas και το γαλλικό σωματείο Adie International, ηγέτη στην Ευρώπη σε θέματα μικροπιστώσεων, αναλαμβάνει την προεπιλογή, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση (mentoring) των υποψηφίων, ενώ η Eurobank ασκεί τον πιστωτικό έλεγχο και ελέγχει τη διαδικασία της χρηματοδότησης.

Η χρηματοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη αναγκών σε:

•Κεφάλαιο κίνησης (αγορά πρώτων υλών, πληρωμή μισθοδοσίας και ενοικίου κ.λπ.).

•Κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε πάγια (αγορά εξοπλισμού, απόκτηση ή επισκευή επαγγελματικής στέγης κ.λπ.).

•Κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε άυλα πάγια (λογισμικό κ.λπ.)._

Ετικέτες: EUROBANKΖΑΝΙΑΣΚΑΡΑΒΙΑΣοικονομίαΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

ΣχετικάΆρθρα

Ï ðñüåäñïò ôçò Eurobank Ãéþñãïò ÆáíéÜò ìéëÜåé óôçí ôåëåôÞ "Ïé Ðñþôïé ôùí Ðñþôùí" êáôÜ ôçí ïðïßá âñáâåýåôáé ï ðñþôïò áñéóôïý÷ïò áðüöïéôïò Ëõêåßïõ ôçò êÜèå ðåñéöåñåéáêÞò åíüôçôáò ôçò ÷þñáò  ðáñïõóßá ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Êáôåñßíáò Óáêåëëáñïðïýëïõ, óôï áìöéèÝáôñï ôïõ Ìïõóåßïõ ÌðåíÜêç, ÐÝìðôç 11 ÌáÀïõ 2023.  ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÌÐÅËÔÅÓ
Featured

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ο Γεώργιος Ζανιάς νέος πρόεδρος – Ο Χρήστος Μεγάλου εξελέγη Αντιπρόεδρος

04/11/2025 | 12:13
HOT NEWS

Eurobank: Στα 1,033 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο

30/10/2025 | 18:59
HOT NEWS

Eurobank: Αποκτά το 100% της Eurolife Life και επεκτείνει την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά

14/10/2025 | 21:55
Featured

Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ ο ιαπωνικός οίκος R&I

06/10/2025 | 19:57
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκία: Νέες πιέσεις στη λίρα, νέοι μπελάδες για Ερντογάν


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΟΥΤΙΝ: Μαζική παραγωγή του βαλλιστικού RS-26 «Oreshnik» – ανησυχία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch