Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Γιώργος Τερζής – Alpha Bank: «Ευθύνη των μεγάλων επιχειρήσεων, και ειδικά μιας Τράπεζας, να ηγηθούν της προσπάθειας για ένα μέλλον αειφορίας»

TechTeam από TechTeam
30/09/2022 11:35
Ενημερώθηκε: 30/09/2022 13:01:38
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
104
SHARES
221
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Alpha Bank θα είναι δίπλα σε ό,τι σημαίνει πρόοδος. Θα έχουμε και άλλες ‘Αστυπάλαιες’ και θα τις δούμε σύντομα»

Την εμπειρία της Alpha Bank από τη συμμετοχή της στο e-Astypalea, το πρόγραμμα για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο πράσινο και βιώσιμο νησί στη Μεσόγειο, μοιράστηκε ο Γιώργος Τερζής, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Τράπεζας, από το πάνελ «The Island Paradigm: Setting Sustainable Life Standards” του 20th Annual Corporate Responsibility Conference του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τερζής ανέφερε ότι, για την Alpha Bank, η ιδέα της Αστυπάλαιας «παντρεύει μια επιχειρηματική δράση με αυτό που πραγματικά πρέπει να είναι ο σκοπός μιας μεγάλης επιχείρησης, και δη μιας Τράπεζας, που είναι να αποδεικνύεις κάθε φορά ότι έχεις και μια ‘άδεια κοινωνικής λειτουργίας’», την επιβεβαίωση, δηλαδή, από την κοινότητα, ότι όσα κάνει ένας οργανισμός αφορούν την ίδια και γίνονται με το όφελός της ως κριτήριο.

«Κυκλική οικονομία στην πράξη»: Τα παιδιά της Αστυπάλαιας πρωταγωνιστές της πράσινης μετάβασης του νησιού
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Alpha Bank, ως η μοναδική τράπεζα με παρουσία στο νησί, δεν επαναπαύτηκε στο «Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση», το καταναλωτικό δάνειο ηλεκτρικής κινητικότητας με προνομιακούς όρους που δημιούργησε αποκλειστικά για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας, και το γεγονός ότι αποτελεί από τους βασικότερους αρωγούς της λειτουργίας της πρωτοβουλίας shared mobility, AstyBus. «Ενώ οι δράσεις αυτές είχαν σχεδιαστεί με έναν χαρακτήρα από την ‘κορυφή προς τα κάτω’, εμείς επιδιώξαμε να βάλουμε στην εξίσωση τους αυριανούς κατοίκους της Αστυπάλαιας και να μεταδώσουμε στους ίδιους τις γνώσεις, την κουλτούρα και, τελικά, την ευθύνη να κάνουν καλύτερο τον τόπο τους – δώσαμε λοιπόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιδιά!».

Με την εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Alpha Bank, «Κυκλική οικονομία στην πράξη», που υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 στο δημοτικό σχολείο του νησιού από την Alpha Bank και τη SciCo υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, βιωματικά εργαστήρια βοήθησαν τους νεαρούς κατοίκους της Αστυπάλαιας να εξοικειωθούν με πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον, που στηρίζονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους, με 600 περίπου πλαστικά μπουκάλια που συνέλεξαν από επιχειρήσεις του νησιού, το δικό τους έξυπνο, αυτόνομο και βιώσιμο θερμοκήπιο – το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Να έχεις και δικηγόρο που τα βρήκεςκαι ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε επίσκεψή τους.

«Θεωρούμε ότι η συνολική μας παρέμβαση δε θα ήταν πλήρης, χωρίς το στοιχείο της συνεισφοράς και της εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια – κυρίως, όμως, δε θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει από το νησί χωρίς να έχουμε ενεργοποιήσει τους μαθητές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Alpha Bank, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τράπεζας προς το νησί, δηλώνοντας ότι «παραμένουμε στην Αστυπάλαια και συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες και στο εκπαιδευτικό κομμάτι και στη στήριξη των πλατφορμών για την κινητικότητα των πολιτών και των τουριστών».

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες οφείλουν να δείξουν τον δρόμο προς τη βιωσιμότητα»
Η συζήτηση επικεντρώθηκε, επίσης, και στον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι επιχειρήσεις στην προώθηση πιο βιώσιμων προτύπων στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τερζής δήλωσε ότι αυτό, «δεν είναι μόνο ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι και προϋπόθεση επιβίωσης όλων των επιχειρήσεων και των τραπεζών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες οφείλουν, λόγω της θέσης που έχουν στην οικονομία, «να δείξουν τον δρόμο», ενώ κατέδειξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: πρώτον, εκπαιδεύοντας τους Πελάτες-επιχειρήσεις για τη μετάβαση, και δεύτερον, εκπαιδεύοντας το κοινωνικό σύνολο με δράσεις, όπως αυτή της Αστυπάλαιας, ώστε να υιοθετήσουν κριτήρια βιωσιμότητας στις επιλογές τους ως ενεργοί πολίτες. Τέλος, ο κ. Τερζής παρατήρησε ότι, ενώ η Alpha Bank έχει ένα λειτουργικό σχέδιο για τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος αξιοποιώντας τις πλέον καθαρές μορφές ενέργειας και νέες τεχνολογίες, είναι πρωτοβουλίες και προγράμματα όπως αυτό της Αστυπάλαιας που ανατροφοδοτούν τον ίδιο τον Οργανισμό, λειτουργώντας ως εφαρμοσμένα παραδείγματα για τον Σκοπό και τις Αξίες του Ομίλου.

Ετικέτες: ALPHA BANKΑστυπάλαιαΜητσοτάκηςΤερζήςΨΑΛΤΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή στην εκδήλωση Στυλιανίδη

08/10/2025 | 19:31
Featured

Μητσοτάκης: Έχουμε εθνικό χρέος να μην ζήσουμε ποτέ ξανά περιπέτειες από ψέματα και αυταπάτες

07/10/2025 | 20:40 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 05:17
Featured

Μητσοτάκης για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας

07/10/2025 | 14:34
Featured

Μητσοτάκης: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας

06/10/2025 | 19:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Έως 15 Οκτωβρίου έρχονται ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ - ΟΠΕΚΕΠΕ για χαλάζια - ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού πληρωμή δόση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    933 shares
    Share 373 Tweet 233
  • AI παραπληροφόρηση στα social media: Deepfake βίντεο «συλλήψεων» ηλικιωμένων σοκάρουν το TikTok – Ώρα να λάβει μέτρα η Ελληνική Αστυνομία

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    381 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    285 shares
    Share 114 Tweet 71
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2027–2030: Αυξήσεις έως +12 μήνες στα όρια ή πάγωμα έως το 2030   -Ολη η λίστα για τις συντάξεις

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch