Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Eurobank χορηγός της τελετής απονομής του διεθνούς Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

TechTeam από TechTeam
18/10/2021 19:26
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H Eurobank είναι ενεργός υποστηρικτής του διεθνούς κύρους και εμβέλειας Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», το οποίο απονεμήθηκε την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ. Uğur Şahin & δρ. Özlem Türeci, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ευρώπη.

Η Eurobank υποστηρίζει επίσης και το νέο θεσμό που εγκαινιάζει, φέτος, η Διοικούσα και Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ, τη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», με θέμα «Εξασφαλίζοντας την ευημερία του αύριο μέσω της Επιστήμης», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση απονομής του βραβείου χαιρετισμό απηύθυνε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι της Διοικούσας και Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης και Herman Count Van Rompuy, αντιστοίχως, ενώ η φετινή βράβευση έφερε στη Θεσσαλονίκη το σύνολο σχεδόν των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του Συμβουλίου Διοίκησης του Βραβείου από όλη την Ευρώπη.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Mary McAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας, η Tarja Halonen, π. Πρόεδρος της Φινλανδίας, η Rita Süssmuth, π. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, και ο Sir Ivan Rogers, π. Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ την παρουσίαση της τελετής απονομής έκανε ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή, κ. Αλέξης Παπαχελάς. Το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» εστιάζει στην καίρια θέση της επιστήμης στην κοινωνία και απονεμήθηκε σε μια πανηγυρική τελετή, χορηγός της οποίας ήταν και φέτος η Eurobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» τιμά φέτος δύο επιστήμονες που με πείσμα και επίμονη έρευνα μας χάρισαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές και ενισχύοντας την ελπίδα για τον έλεγχο της πανδημίας, συντομότερα.. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ταυτίζεται απολύτως με τις αξίες που πρεσβεύει το Βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό να τιμά και να αναδεικνύει πρόσωπα και θεσμούς που συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινού καλού και της βελτίωσης της ζωής όλων. Η Eurobank ταυτίζεται έμπρακτα με τις αξίες που αναδεικνύει ο νέος θεσμός και επιδιώκει, σταθερά, μέσω της καθημερινής επιχειρηματικής της πρακτικής και ενός πολυεπίπεδου πλέγματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να είναι χρήσιμη για τις κοινωνίες των χωρών στις οποίες έχει παρουσία.».

Οι δύο επιστήμονες που βραβεύθηκαν ήταν κεντρικοί ομιλητές και στην πρώτη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Θεοφανώ που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας, για πρώτη φορά την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και την οποία χαιρέτισε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Στο διάλογο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών η κα Mary McAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας και Καθηγήτρια Παιδείας, Θρησκείας & Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, η κα Maria Luisa Poncela, π. Υφυπουργός Εμπορίου και Γενική Γραμματέας Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας της Ισπανίας, ο κ. Γιώργος Πρεβελάκης, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne και η κα Chiara Saraceno, Επίτιμο Μέλος Collegio Alberto στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής Stefan Schepers, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ. Στόχος του νέου θεσμού «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ» είναι να εξελιχθεί σε ένα πάνελ συζήτησης πάνω σε καίρια θέματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Από την ίδρυσή του, το Ίδρυμα «Βραβεία Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» έθεσε ως στόχο την αναγνώριση ατόμων και οργανισμών για τη συνεισφορά τους στην κατανόηση και την ενδυνάμωση της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιδέας, καθώς και στην κοινωνική ευημερία, την πρόνοια και τη βελτίωση της ζωής όλων. Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε, το 2020, στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης “ERASMUS”.

Ετικέτες: EUROBANKΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΦωκίων Καραβίας
Προηγούμενο Άρθρο

the alpha blueprint: Το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Alpha Bank

Επόμενο Άρθρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : «Βόμβες» για το ΠΑΟΚ-Βόλος – «Λίγος ο Τέιλορ! Οι παίκτες να σέβονται τη φανέλα»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 20:26
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι απειλούν τα αμερικανικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα αν ο Τραμπ συμμετάσχει στις επιθέσεις κατά του Ιράν

22/06/2025 | 20:00
Featured

New York Times: Γιατί ο Τραμπ με την επίθεση στο Ιράν πήρε το ρίσκο που δεν ήθελαν τέσσερις προκάτοχοί του

22/06/2025 | 20:00
HOT NEWS

Ο καημένος!

22/06/2025 | 19:13
Featured

Σε εξέλιξη το έκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 19:10
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες προκλητικές αναφορές από Φιντάν για τους μουσουλμάνους της Θράκης και Κυπριακό

22/06/2025 | 19:00
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα επιταχύνουμε τις συνομιλίες με το Ιράν

22/06/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε αλλαγές σε διπλωματικό σώμα και κυβέρνηση

22/06/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : «Βόμβες» για το ΠΑΟΚ-Βόλος - «Λίγος ο Τέιλορ! Οι παίκτες να σέβονται τη φανέλα»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

    2482 shares
    Share 993 Tweet 621
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2199 shares
    Share 880 Tweet 550
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1144 shares
    Share 458 Tweet 286
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    515 shares
    Share 206 Tweet 129
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    503 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    474 shares
    Share 190 Tweet 119
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    463 shares
    Share 185 Tweet 116
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch