Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Koinonikomerisma: Διευκρινήσεις και επίλυση προβλημάτων (BINTEO)

Newsroom από Newsroom
28/11/2017 14:29
Ενημερώθηκε: 28/11/2017 14:34:08
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Koinonikomerisma: Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Πρώτη Είδηση” ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί ο έγκριτος συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ. Δ. Καρέλα, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Ανέφερε ότι είχαν υποβληθεί μέχρι εκείνη την ώρα της παρέμβασής του περίπου 600.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Μάλιστα τόνισε ότι οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 1.500.000 από το βράδυ της Κυριακής. Από τις 600.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν ανέφερε ότι, οι 296.000 εγκρίθηκαν και θα πιστωθούν σύντομα στους δικαιούχους περίπου 167.000.000 ευρώ. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 18% απορρίφθηκαν ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Αυτές οι αιτήσεις θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες κατά τον κύριο Γενικό Γραμματέα.

Ο κ. Δ. Καρέλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχους κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

Τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχος των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση, θα πιστωθούν μέχρι τις 20 ή 21 Δεκεμβρίου 2017 (θα αναγγελθεί η σχετική ημερομηνία).

Για το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με την συναίνεση), ανέφερε ότι θα λυθεί μέχρι το μεσημέρι. Από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017. Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017, τόνισε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους —του έτους 2016— ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Σχετικά με τους φιλοξενούμενους τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό και σε διάφορο χρόνο) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση.

Για τα λάθη που αφορούν σε ΑΜΚΑ, ή για διορθώσεις που αφορούν στο χρόνο ασφάλισης, αυτά ανέφερε ότι γίνονται μέσω του ΕΦΚΑ. Για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης. Οριακά ανέφερε πως υπάρχουν αδικίες.

Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν —αν το επιθυμούν— να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.

Τέλος σημείωσε ότι τα στοιχεία που ζητούνται στην αίτηση (email, αριθμός κινητού τηλεφώνου) απαιτούνται διότι θα υπάρχει σχετική ειδοποίηση ώστε να μην ξεχαστούν όσοι έχουν αφήσει τις αιτήσεις σε εκκρεμότητα.

[irp posts=”162328″ name=”www.koinonikomerisma.gr: Πότε θα πληρωθεί – Τελευταίες ειδήσεις τώρα”]

Επίσης, συνέντευξη στον ρ/φ σταθμό 24/7 έδωσε ο κος Στάθης Μαρίνος, υπεύθυνος σχεδίασης της πλατφόρμας του κοινωνικού μερίσματος της Η.ΔΙ.Κ.Α.

Ο κος Μαρίνος, μεταξύ άλλων, ανέφερε (σ.σ. παραλείψαμε κάποια που είχαν αναφερθεί και από τον Γ.Γ. Πρόνοιας):

• Εφόσον κάποιος εμφανίζεται έστω και έναν μήνα φιλοξενούμενος κατά το έτος 2016, δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση. Μπορεί να υποβάλλει μόνο αυτός που τον φιλοξενεί συμπεριλαμβάνοντάς τον υποχρεωτικά.

• Φιλοξενούμενος (έστω και έναν μήνα), μπορεί να υποβάλλει δήλωση μόνο στην περίπτωση που αυτός που τον φιλοξενούσε έχει αποβιώσει.

• Σχετικά με το γνωστό πρόβλημα που έχει τις προηγούμενες ημέρες αναδείξει ο κόμβος μας («Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα χιλιάδες πολίτες λόγω της αυθαιρεσίας του Ι.Κ.Α.») στην περίπτωση δηλαδή που κάποιος έχει εργαστεί μόνο έναν μήνα έως τις 31 Οκτωβρίου 2017, αλλά δεν έχει λάβει 25 ημερομίσθια και ως εκ τούτου δεν πληροί αυτό το κριτήριο, ο κος Μαρίνος ανέφερε ότι αυτές οι περιπτώσεις θα εξεταστούν από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και ευελπιστεί πως θα δοθεί λύση.

• Σήμερα ή το πολύ αύριο, θα δοθεί στη δημοσιότητα ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πλατφόρμα ή άλλου είδους, να επικοινωνούν με την Η.ΔΙ.Κ.Α.

• Όσον αφορά στους συνταξιούχος και το κοινωνικό μέρισμα, στις περιπτώσεις που από την εφαρμογή εμφανίζεται μήνυμα πως δεν διασταυρώνεται ο Α.Φ.Μ. με τον Α.Μ.Κ.Α., αυτές τις ημέρες (σήμερα ή αύριο), θα υπάρξει αλλαγή στην πλατφόρμα, ούτως ώστε να γίνει άντληση των στοιχείων από του φορείς συνταξιοδότησης και μέσω αυτής της διασταύρωσης να συμπληρωθούν (διασταυρωθούν) οι σχετικοί αριθμοί.

• Στις λοιπές περιπτώσεις που από την εφαρμογή εμφανίζεται μήνυμα πως δεν διασταυρώνεται ο Α.Φ.Μ. με τον Α.Μ.Κ.Α., θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. ώστε να πραγματοποιείται η διασταύρωση και να μπορούν να συνεχίσουν με την αίτηση, αναφέρει το taxheaven.gr.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: koinwniko merismakoinwniko merisma 2017koinwniko merisma kritiriaκοινωνικό μέρισμακοινωνικό μέρισμα 2017κοινωνικό μέρισμα κριτήρια
Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός από τον Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία

Επόμενο Άρθρο

Προσλήψεις: Που ανοίγουν 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΕΓΝΝΑ 2024-Δώρο Χριστουγέννων 2024 και Επιταγή Ακρίβειας: Βοηθήματα και ποσά

12/12/2024 | 15:02
HOT NEWS

ΝΕΑ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2024!

03/11/2024 | 14:02
HOT NEWS

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Τι να αναμένουν οι συνταξιούχοι έως 15 Ιανουαρίου 2025- Κοινωνικό Μέρισμα 2024

06/10/2024 | 19:02
HOT NEWS

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 700 ΕΩΣ 4.000 ΕΥΡΏ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !

02/10/2024 | 13:02
HOT NEWS

ΝΕΑ LIVE-Συντάξεις 2025: Αυξήσεις από 138 έως 765 ευρώ – Αναλυτική λίστα ετήσιων οφελών- Κοινωνικό μέρισμα 2024

10/09/2024 | 13:02
Featured

Κοινωνικό Μέρισμα για 650.000 συνταξιούχους θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2024

14/08/2024 | 08:02
HOT NEWS

339,54 ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ 1/1/2924! ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΣΗΣ 2023, ΚΕΑ!

11/12/2023 | 11:34 - Ενημέρωση 12/12/2023 | 13:41
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ !! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ 2Η ΔΟΣΗ – ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΟΠΕΚΑ Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

07/12/2023 | 12:17 - Ενημέρωση 08/12/2023 | 10:38
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προσλήψεις: Που ανοίγουν 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    749 shares
    Share 300 Tweet 187
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    730 shares
    Share 292 Tweet 183
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    546 shares
    Share 218 Tweet 137
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    307 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch