Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O «γύρος του θανάτου» για τα νέα μέτρα

Newsroom από Newsroom
09/08/2015 18:12
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το χρονοδάγραμμα εφαρμογής ενός ατελείωτου καταλόγου μέτρων που θα αλλάξουν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων για τα επόμενα τρία χρόνια, συζητούν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους απεσταλμένους των δανειστών. 

Το ραντεβού στο Χίλτον ανανεώθηκε για τις τρεις σήμερα το μεσημέρι (είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις δύο, μετατέθηκε όμως κατά μία ώρα) για να ολοκληρώσουν τς συζητήσεις και για τα προαπαιτούμενα μέτρα ενώ, στη συνέχεια, θα επεκταθεί στη λίστα των μέτρων και όλου του Μνημονίου ως το 2018.

 

Στη χθεσινή μαραθώνια διαπραγμάτευση πάντως – η οποία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και κράτησε 6,5 ώρες- δεν τελείωσε η λίστα με τα μέτρα που θα απαιτηθεί να ψηφιστούν άμεσα πριν έρθει η πρώτη δόση από το νέο δάνειο στη χώρα μας. Ο κατάλογος με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα φαίνεται πως θα περιλαμβάνει:

1. Αλλαγές στον ΦΠΑ: συζητείται η επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα και των ιδιωτικών σχολείων, για να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πληροφορικής αλλά και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Αντίστοιχα όμως, και για να μην υπάρχει σύγχυση ΦΠΑ «δύο ταχυτήτων» στον κιμά και το σουβλάκι, συμφωνήθηκε η μετάταξη και του μοσχαρίσιου κρέατος από το 23% στο 13%, όπως ισχύει για το χοιρινό, το κοτόπουλο κλπ.

2. Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων: θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια αλλά και θα αυξηθεί και το επιτόκιο στο 5% για χρέη από 5.000 ευρώ και άνω προς το δημόσιο. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων. Όσο υψηλότερο το εισόδημα, τόσο θα μειώνονται οι δόσεις, έστω και αν έχουν ήδη ξεκινήσει να πληρώνονται. Ως αποτέλεσμα, θα αυξηθεί το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν κάθε μήνα οι οφειλέτες στην εφορία. Επίσης, εξετάζεται να συμπεριληφθεί όρος ώστε να αποπληρώνονται και οι τρέχουσες οφειλές προκειμένου να διατηρηθεί το δικαίωμα παραμονής στη ρύθμιση.

3. Αγρότες: σχεδάζεται σταδιακή –σε δύο δόσεις- κατάργηση της επιδότησης που δίδεται στους αγρότες για την αγορά πετρελαίου κίνησης. Αυτό, αναμένεται να είναι και το μόνο από τα μέτρα που θα πλήξουν τους αγρότες που θα περάσει στο πακέτο των προαπαιτούμενων, με τις αλλαγές στη φορολόγησή τους να μετατίθενται χρονικά για το φθινόπωρο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

4. Εισφορά αλληλεγγύης: Σε αυτό το σημείο φαίνεται να υπάρχει διαφωνία καθώς οι δανειστές θέλουν κατάργηση του συντελεστή 8% που επιβλήθηκε στα εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 6% αντί 4% για όσους δηλώνουν από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Η ελληνική πλευρά, δεν θέλει την κατάργηση του υψηλού συντελεστή και επιμένει σε συντελεστή υψηλών εισοδημάτων 8% (για πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο) για να μην επιβαρυνθούν τα εισοδήματα μεταξύ 50.000 και 100.000 ευρώ.

To «καυτό θέμα» με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται να έχει συμφωνηθεί τελικώς να μην αποτελέσει τμήμα των προαπαιτούμενων.

Διάσταση απόψεων φαίνεται να υπάρχει και όσον αφορά στα ενεργειακά καθώς η πλευρά των δανειστών, πιέζει για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κατατεθεί το Μνημόνιο (Memorandum of Understanding) αλλά και το πρώτο πακέτο από προαπαιτούμενα στην Βουλή εντός της εβδομάδος, ως ξεχωριστά άρθρα του ίδιου νομοσχεδίου, ανέφερε κυβερνητική πηγή που μετέχει στις συναντήσεις με τους θεσμούς.

 Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από το πράσινο φως που έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής, οι θεσμοί. Υπήρξε χθες «θετική εισήγηση και από τους 4 θεσμούς ότι η Ελλάδα κάνει τα συμφωνηθέντα» ανέφερε νωρίτερα κυβερνητική πηγή για την συνεδρίαση του EFC (το όργανο που προετοιμάζει το Ecofin). Ξεκαθάρισε η ίδια πηγή ότι δεν μπήκε από καμία πλευρά το θέμα για δάνειο-γέφυρα αφού όλοι επείγονται να κλείσει η συνολική συμφωνία για νέο Πρόγραμμα που θα φτάσει, όπως όλα δείχνουν, στα 86 δισ. ευρώ.

Κόκκινα δάνεια: Οι δανειστές ζητούσαν ξήλωμα του νόμου Κατσέλη επιμένοντας να επιτρέπεται και ο πλειστηριασμός της κυρίας κατοικίας, σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον. Πλέον η απαίτηση αυτή έχει φύγει απο το τραπέζι και συζητείται να τεθεί ενα πλαφόν στην αξία της κυρίας κατοικίας π.χ. 300.000 ευρω. 

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

12/10/2025 | 15:02
Featured

Ο Ζελένσκι προέτρεψε τον Τραμπ να διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία

12/10/2025 | 14:00
Featured

Άγνωστος Στρατιώτης υπό το ΥΠΕΘΑ – πολιτικοί συμβολισμοί και το μήνυμα Μητσοτάκη από το Σαρμ Ελ Σέιχ

12/10/2025 | 13:10
Featured

Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

12/10/2025 | 13:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σχιζοφρενής με τσεκούρι τεμάχισε τη μάνα του, την έγκυο γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    265 shares
    Share 106 Tweet 66
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch