Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νόμος Κατσέλη έγινε για την… περίοδο της κρίσης τονίζει ο Δραγασάκης!

TechTeam από TechTeam
06/11/2018 17:49
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επεσήμανε πως «ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τον Δεκέμβριο θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα».

Ο κ. Δραγασάκης έσπευσε ωστόσο να διαμηνύσει πως η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθεί την προστασία πρώτης κατοικίας. «Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα πρώτης κατοικίας. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, θα το δούμε τον Δεκέμβριο» είπε, διευκρινίζοντας ότι το νέο πλαίσιο θα είναι δομημένο με χαρακτηριστικά της μετά κρίσης εποχής.

Υπενθύμισε δε πως το περασμένο καλοκαίρι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο νόμο, όπως η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο νόμο, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί, τονίζοντας ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης. Μάλιστα κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, εξηγώντας ότι στις περιπτώσεις που για μια υπόθεση εκτιμούν ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείου με δικαστική απόφαση, είναι προτιμότερο να το κάνουν οι ίδιες και να κλείνει η υπόθεση.

Όσο για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο προστασίας, ο κ. Δραγασάκης ενδεικτικά ανέφερε ότι θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, όπως η σύσταση της Αρχής Πιστοληπτικής Ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητικές πολιτικές, όπως η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής καθώς και της επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, ώστε να δούμε τι χρειάζεται να γίνει.

Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και αρχές που διέπουν το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης , στην παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα, τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 142 δράσεις και διαρκώς θα εμπλουτίζεται, με συγκεκριμένη στοχοποίηση είπε ο κ.Δραγασάκης. Το πρόγραμμα διακρίνει η δεσμευτικότητα, τι και πώς υλοποιείται, και οι αρχές της διαφάνειας, του κοινωνικού ελέγχου και της διαρκούς λογοδοσίας, καθώς είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων είναι μια ακόμη αρχή του σχεδιασμού του υπουργείου.

Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης εστίασε την προσοχή του στα ακόλουθα σημεία:

1) Στην αλλαγή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση. Ολοκληρώνεται και ένας κύκλος αλλαγών στο εταιρικό δίκαιο, η σωστή εταιρική διακυβέρνηση δεν είναι θέμα μόνο νόμων αλλά και καθημερινής πρακτικής, είπε, προσθέτοντας ότι μπαίνουν οι βάσεις για μια κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

2) Στη σημασία των επενδύσεων, που όπως είπε ο κ.Δραγασάκης, είναι κλειδί για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι οι επενδύσεις, με ποιοτικές θέσεις εργασίας και συμβολή στην εξωστρέφεια. Απλουστεύουμε τον αναπτυξιακό νόμο με τροπολογίες, προχωράμε σε νέο νόμο για στρατηγικές επενδύσεις, προσέθεσε μεταξύ άλλων ο κ.Δραγασάκης.

3) Στην επέκταση πρωτοβουλιών δημιουργίας επιχειρήσεων εξ αποστάσεως.

4) Στο θέμα της χρηματοδότησης, μέσω του οποίου δίνεται έμφαση με 35 νέα εργαλεία, συμπληρωματικά στο τραπεζικό σύστημα που θα είναι και η «προίκα» στη Αναπτυξιακή Τράπεζα όταν αρχίζει να λειτουργεί.

Όλα τα νομοσχέδια θα έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αναφερόμενος ειδικότερα στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είπε ότι χάθηκε χρόνος καθώς δεν μπορούσαμε να υπερβούμε ελλείμματα αξιοπιστίας του παρελθόντος. «Χάθηκε επίσης χρόνος επειδή εγχώριες δυνάμεις οικονομικές και πολιτικές ήταν αντίθετες. Πείσαμε όμως και κάμψαμε τις αντιστάσεις. Σύντομα θα έχουμε το νομοσχέδιο, ήδη οι αρμόδιοι ψάχνουν χώρο που θα στεγαστεί η Τράπεζα», τόνισε.

5) Στη σημασία δράσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν περιμένουμε μόνον ξένες επενδύσεις, η ανάπτυξη πρέπει να έχει ως βάση και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δημιουργούμε δομή υποστήριξης των ΜμΕ που θέλουν να κάνουν επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε ήδη τροπολογία ώστε η δράση να μπει σε εφαρμογή, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

6) Στις δράσεις του ΕΣΠΑ. Θα έχουμε την ευκαιρία να μπουν δυο δράσεις για μικρές επιχειρήσεις: η μια για επιχειρήσεις για εξαγωγικό προσανατολισμό με ποσοστά ενίσχυσης έως και 70% και η άλλη δράση θα έχει χαρακτήρα επιβράβευσης και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν, και δεν έκαναν απολύσεις.

7) Στη δράση με διάσταση τα Βαλκάνια, καθώς η ανάπτυξη της Ελλάδος είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε ένα οργανισμό διαβαλκανικής συνεργασίας και ανάπτυξης με στόχο να προάγουμε αυτή την περιοχή ώστε να ενταχθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στις ενισχύσεις της ευρωπαϊκής ένωσης.

8) Στον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου 2020-2030. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία, προετοιμαζόμαστε, είπε ο κ.Δραγασάκης. Πηγή iefimerida.gr

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣΝΕΑοικονομία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η CrediaBank συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή

05/02/2026 | 16:23
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Διακοπή ρεύματος ΤΩΡΑ- ΔΕΗ: Δείτε live βλάβες και διακοπές ρεύματος

31/01/2026 | 15:36
Featured

Τέσσερις σκληροπυρηνικές Μονές του Αγίου Όρους δίνουν ευλογίες στην Καρυστιανού!

29/01/2026 | 13:46 - Ενημέρωση 31/01/2026 | 16:10
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μάρτιος 2026: Μαζική αλλαγή ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ – Τι αλλάζει και τι πρέπει να ελέγξουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις

22/01/2026 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ηρώ Καριοφύλλη: Η περιπέτεια που βίωσε η δημοσιογράφος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 6 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Ναταλία Λιονάκη: Ρήγμα χωρίς επιστροφή – οι βαριές κουβέντες της μητέρας, η απουσία από την κηδεία και το ανθρώπινο δράμα πίσω από το ράσο

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • H ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Επικουρικές συντάξεις : 92% κάτω από 300€ – Οι Αυξήσεις Χάθηκαν και το Μέλλον Φέρνει Νέες Μειώσεις  

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Κατασκοπεία, πολιτικός πόλεμος και γεωπολιτικό ντόμινο… Το ελληνικό θρίλερ που ανοίγει πολλαπλά μέτωπα.

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Απο 50€ σε 100€.. το νέο «σκληρό» πλαίσιο για ΜΜΜ, πρόστιμα έως 40.000€ και τα 8 sos για τους επιβάτες

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Λαβρόφ για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου στρατηγού: Ο Ζελένσκι θέλει να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: 60 λεπτά το γάλα, προθεσμία 23/2 και νέες πληρωμές σε εξέλιξη

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch