Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ΗΠΑ θέτουν προ των ευθυνών τους τούς δανειστές: “Χωρίς συμφωνία θα έχουμε παγκόσμια οικονομική κρίση”

Newsroom από Newsroom
27/05/2015 06:20
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών γιατί ανησυχούν όσο ποτέ ότι η κρίση που θα δημιουργηθεί θα σαρώσει την παγκόσμια οικονομία και εν τέλει την αμερικανική και ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εύκολα στην “αγκαλιά” των BRICS και της ομόδοξης Μόσχας.

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, υπογράμμισε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δηλώσεις που μεταδίδει το Reuters.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτό θα είναι καταστροφικό για τους ίδιους τους Ελληνες, τόνισε ο αξιωματούχος, αλλά θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την ευρωζώνη όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Αυτό που πραγματικά ανησυχεί τις ΗΠΑ είναι η αλλαγή γεωπολιτικού στρατοπέδου από την Ελλάδα, αλλά και η λειτουργίας της ως “πυροκροτητή” για το ξεκίνημα μιας νεάς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που θα σαρώσει μέχρι και την αμερικανική οικονομία.

Στο ύψος των 26,45 τρισ.δολ είναι τα παράγωγα (προθεσμιακά συμβόλαια, πρακτικά “στοιχήματα”) που είναι ευθέως συνδεδεμένα με την αξία του ευρώ και αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί παγκοσμιως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και οδηγηθεί το ευρώ στον γκρεμό.

Σύμφωνα με την Bank for International Settlements, 26,45 τρισ.δολάρια, είναι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ. Για να γίνει κατανοητό το νούμερο αυτό, το “γαλαξιακό” χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 18 τρισ.δολάρια, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει λιγότερα από 4 τρισ.δολάρια το χρόνο!

Πρόκειται λοιπόν για ένα ασύλληπτο νούμερο, και η Τράπεζα αναφέρεται στα παράγωγα που είναι ευθέως συνδεδεμένα με το ευρώ. Στο σύνολο όλα τα παράγωγα του πλανήτη έχουν δημιουργήσει μια πελώρια “φούσκα” 700 τρισ.δολαρίων.

Λεφτά που δεν τυπώνονται,δεν κυκλοφορούν παρά μόνο στον “αέρα” και τα κατέχουν τύποι, οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Εάν η “φουσκα” “σκάσει” τότε όλα αυτά τα χρήματα γίνονται αυτό που πράγματι είνια, “αέρας κοπανιστός”, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Επικυρίαρχους του πλανήτη.

Ακριβώς επειδή η παγκόσμια οικονομία είναι ένα μεγάλο καζίνο, δεν “παίρνει” τους δανειστές να είναι τόσο αδιάλλακτοι όσο εμφανίζονται. Όταν τα πράγματα πάνε καλά τότε οι αλγόριθμοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες παράγουν τεράστιες ποσότητες χρήματος.

Όταν όμως υπάρξει μια μεγάλη κρίση τα ιδρύματα και τα funds που παίζουν τα παράγωγα μπορεί να χάσουν τεράστια χρηματικά ποσά με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Αυτό συνέβη το 2008 και μπορεί να συμβεί το ίδιο τώρα. Αυτός είναι ο λόγς που στις ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε Ελλάδα και ΕΕ να έρθουν σε συμφωνία, για να μην καταρρεύσουν όλοι σαν χάρτινος “πύργος”.

Το πρωϊ είχμε άλλη αμερικανική παρέμβαση για την Ελλάδα έτσι ώστε να βρεθεί σύντομα μία λύση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να υπάρξει συμφωνία κοινώς αποδεκτή. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, λειτουργώντας με κατευθύνσεις του Μπάρακ Ομπάμα φέρεται να έχει κάνει σαφές προς το ΔΝΤ ότι είναι αναγκαίες οι υποχωρήσεις για να αποφευχθεί μία νέα παγκόσμια κρίση, ενώ ακόμη πιο ηχηρή θα είναι η παρέμβασή του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στους G7, με αποδέκτη τη Γερμανία.

Στη Σύνοδο των ηγετών των 7 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ζητήσει από το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να υπάρξει συμφωνία δανειστών-Ελλάδας προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα που απειλεί ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Κατά της πολιτικής που ασκεί η Γερμανία στην Ευρώπη αναμένεται να ταχθούν και άλλες χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία εξαπολύοντας ομαδικά πυρά κατά του Β.Σόιμπλε και ζητώντας περισσότερη χαλάρωση στα μέτρα λιτότητας. Θα επικαλεστούν μάλιστα τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμοζόμενη πολιτική σε πολιτικό επίπεδο, όπως διαφαίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία, όπου το κόμμα του Μ. Ραχόι καταποντίζεται και κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι Podemos.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως ένα πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα και εν συνεχεία ένα Grexit θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην παγκόσμια οικονομία σε μία περίοδο που ήδη το οικονομικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα εύθραυστο και η ανάκαμψη «αγκομαχάει».

Οι Αμερικανοί έχουν έναν ακόμη λόγο να μην θέλουν να συμβεί ένα «ατύχημα» με την Ελλάδα. Κι αυτός είναι καθαρά γεωπολιτικός. Σε καμία περίπτωση η Ουάσιγκτον δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα να πέφτει στην «αγκαλιά» της Ρωσίας και να εξαρτάται από την Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS η χρηματοδότηση της χώρας μας ενώ είναι στα σκαριά και ο αγωγός «Greek Stream».

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο δεύτερος, σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση που διέρρευσε στους Αμερικανούς, ζήτησε από το ΔΝΤ να καμφθούν οι αντιδράσεις του Ταμείου ειδικά στους τομείς όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά και να προχωρήσει η συμφωνία με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια απόρρητη ενημέρωση, οι ΗΠΑ θα κάνουν το παν ώστε το ΔΝΤ να μην είναι εμπόδιο στη διαφαινόμενη συμφωνία. Φράση που φάνηκε να επιβεβαιώνεται σχεδόν αμέσως με τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία είπε πως «θα συνεισφέρει ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη».
 

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

27/06/2025 | 14:00
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ :Καλοκαίρι με πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά χωρίς εντάξεις Νέων Αγροτών – Στο σκοτάδι παραμένει το ΠΑΑ για το 2025

27/06/2025 | 13:02
Featured

30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

27/06/2025 | 12:19
Featured

Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν, ευκαιρία για δραστική επέκταση των ειρηνευτικών συμφωνιών

27/06/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σοκ! Συλλήψεις από FBI για μέλη της FIFA!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1076 shares
    Share 430 Tweet 269
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    278 shares
    Share 111 Tweet 70
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch