Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κάρτες βάζουν στον “πάγο” τα μετρητά – Εντυπωσιακά στοιχεία

Newsroom από Newsroom
04/03/2019 13:33
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κυριαρχία των ανέπαφων συναλλαγών, ραγδαία ανάπτυξη συναλλαγών και πληρωμών μέσω των έξυπνων κινητών, δηλαδή του ψηφιακού χρήματος, ταχεία ενσωμάτωση συστημάτων πληρωμών στα αυτοκίνητα αλλά και σε δεκάδες αντικείμενα και συσκευές φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα εξαπλωθούν ταχύτατα παντού και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Bill Gajda, ανώτατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa, οι ανέπαφες συναλλαγές είτε μέσω καρτών είτε μέσω του κινητού έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου διεθνώς και εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν πλήρως τα επόμενα χρόνια τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά ποσά συναλλαγών. Η Πολωνία αποτελεί την πρώτη χώρα όπου το 100% των συναλλαγών πραγματοποιείται ανέπαφα, αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η τάση ανόδου θα συνεχιστεί σε όλες τις χώρες.

Μιλώντας για την Ελλάδα το ανώτατο στέλεχος της Visa δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ εντυπωσιασμένος τόσο για την μεγάλη άνοδο που επιτεύχθηκε στην πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών και γενικότερα συναλλαγών με πλαστικό χρήμα από τη επιβολή και μετά των capital controls, όσο όμως και για την συνέχιση της ανόδου αυτής και μετά την σχεδόν κατάργηση τους που έχει πραγματοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Τι έχουμε να περιμένουμε στο αμέσως επόμενο μέλλον αναφορικά με τους τρόπους συναλλαγών;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς: μετρό, λεωφορεία, τραμ αλλά και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς ακόμη και ιδιωτικό, όπως για αυτοκίνητα, ποδήλατα κλπ. Μόνον που – όμως μας αναφέρει ο Bill Gajda – δεν θα πρόκειται για το κλασικό χάρτινο ή ηλεκτρονικό εισιτήριο που ξέραμε μέχρι σήμερα. Εισιτήριο θα αποτελεί πλέον η ίδια η χρεωστική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Στο μετρό για παράδειγμα, με απλά λόγια, ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να περάσει από τις μπάρες και να εισέλθει στους σταθμούς του μετρό απλά με τη κάρτα του, χωρίς αγορά εισιτηρίου. Ο επιβάτης που χρησιμοποιεί την κάρτα του για διαδρομές στο μετρό θα χρεώνεται στο τέλος της ημέρας με ποσό ανάλογα με τις διαδρομές που έχει κάνει, με την επιλογή της οικονομικότερης λύσης που προσφέρεται στο σύστημα. Η Visa σε συνεργασία με άλλες εταιρίες βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του νέου προϊόντος που ήδη υπάρχει πιλοτικά αλλά και εμπορικά όπως στο Λονδίνο για το μετρό τα λεωφορεία κλπ.

Στην Ελλάδα όπως ενημερωνόμαστε η Visa έχει έρθει σε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για το ζήτημα αυτό και έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την υλοποίηση του.

Ένας ακόμη τομέας που υπάρχουν ήδη επαναστατικές αλλαγές λόγω της διασυνδεσιμότητας και της διείσδυσης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) είναι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα και στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στο κόσμο στο Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη, όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν ενσωματωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα πληρωμών. Οι πληρωμές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, αναφέρει ο Bill Gajda θα γίνονται πλέον χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση, όπως για το παρκινγκ, τα διόδια, για αγορές προϊόντων σε υπαίθριος σταθμούς κλπ. Θα γίνονται αυτοματοποιημένα καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν ήδη έξυπνα συστήματα πληρωμών που επικοινωνούν απευθείας με τα αντίστοιχα σύστημα πληρωμών στα μέσα που προαναφέρθηκαν. Οι συναλλαγές γίνονται δηλαδή “αόρατες”.

Ερωτηθείς για θέματα ασφάλειας στις συναλλαγές το ανώτατο στέλεχος την Visα είναι απόλυτα καθησυχαστικός. Οι συναλλαγές γίνονται ακόμη πιο ασφαλείς με την έλευση των νέων τεχνολογιών. Από την υπογραφή με το χέρι, το PIN, την ψηφιακή υπογραφή πηγαίνουμε σε βιομετρικά στοιχεία αναγνώρισης και ταυτοποίησης που είναι εξαιρετικά πιο ασφαλή και αξιόπιστα: στο αποτύπωμα του χεριού, στην αναγνώριση φωνής, στην αναγνώριση του προσώπου ακόμη στην αναγνώριση του ίδιου του ανθρώπου. Τα κινητά πλέον έχουν τη δυνατότητα να αναγνώρισης του κάτοχου τους από την κίνηση του χεριού τους, από το πώς πιάνουν το κινητό και το πώς το χρησιμοποιούν. Σε μερικά δευτερόλεπτα εάν καταλάβουν ότι ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου δεν είναι ο και ο κάτοχος του απενεργοποιούνται, μας επισημαίνει. Η εποχή όπου ο άνθρωπος δεν θα μεσολαβεί καθόλου για να πραγματοποιεί πληρωμές δεν είναι στο απώτερο μέλλον, έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες εφαρμογές να έρχονται και στην Ελλάδα.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΕΤΡΗΤΑοικονομίαΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

08/02/2026 | 23:45
Featured

Η CrediaBank συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή

05/02/2026 | 16:23
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σταματά η έκδοση οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια ζώνη της Κρήτης – Ανησυχία για τη δόνηση δυτικά των Χανίων

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Άγιος Δημήτριος: Ανήλικος με κλεμμένο αυτοκίνητο έπεσε σε πρόσοψη καφετέριας, μετά από καταδίωξη

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Σύνταξη πάνω από 60% του μισθού το 2026: τα 5 κλειδιά, οι αδικίες και η αποκάλυψη για την «κλεψιά»!

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Ο Γεωργιάδης απαγόρευσε σε ακτιβιστές να μπουν στο Παίδων – «Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι πολιτικού σόου»

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Τα μηνύματα Μητσοτάκη στον Ερντογάν στη συνάντηση της Τετάρτης – Οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον ζητούν να καταθέσουν δημόσια για την υπόθεση Έπσταϊν

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch