Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλα τα νεώτερα για τις επιδοτήσεις – Τι θα γίνει με όσους χρωστούν σε ΟΓΑ, τράπεζες, εφορία

Newsroom από Newsroom
31/10/2016 14:20
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, την Πέμπτη (27/10) ολοκληρώθηκε η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους.

 

Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS. Βέβαια, όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ , από τα χρήματα αυτά εφορίες, ΟΓΑ και τράπεζες θα έχουν φροντίσει να παρακρατήσουν τις οφειλές πριν αυτά φθάσουν στα χέρια των δικαιούχων, ενώ φυσικά όπως παντα υπάρχει και η παρακράτηση υπέρ ΕΛΓΑ. Επιπλέον, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου: (α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος, (β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και (γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κλπ, καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κα), του LEADER και των δημοσίων έργων.

Πάντως πολλοί θα είναι οι παραγωγοί που ενδέχεται να βρεθούν προ εκπλήξεως µε τα ποσά που θα βρουν στους λογαριασµούς τους, µετά τα τελευταία κατασχετήρια που φτάνουν στους αγρότες, στα οποία αναγράφεται ότι µπλοκάρονται «επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή από οποιονδήποτε άλλον φορέα, επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου ή επιστροφής οποιαδήποτε φόρου».

Ακόµα και στην περίπτωση που τα δικαιώµατα ή οι επιστροφές πετρελαίου κατατίθενται σε άλλη τράπεζα, µπορεί να γίνει κατάσχεση υπέρ τρίτου από την τράπεζα που έχει «αναλάβει» τα δάνεια του εν λόγω παραγωγού. Όπως αναφέρουν τα κατασχετήρια τη τράπεζας «με το παρόν επιτάσσεται καθεμιά από τις τράπεζες στις οποίες απευθύνεται το παρόν, να μην προβεί σε οποιαδήποτε καταβολή ή εξόφληση με οποιανδήποτε τρόπο, μερικά ή ολικά προς τους οφειλέτες». Από την πλευρά των τραπεζών υποστηρίζεται ότι έχει ακολουθηθεί ο «κώδικας δεοντολογίας» με τουλάχιστον τρεις έγραφες ενημερώσεις και οι συγκεκριμένοι πελάτες έχουν χαρακτηριστεί σαν «άτομα μη συνεργάσιμα». Επίσης αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές παλιών ετών και είναι μεγάλων ποσών.

Βέβαια για την περίπτωση αυτή ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ, και παλιός πρόεδρος του ΙΝΚΑ θεσσαλίας επισαημαίνει ότι πρόκειται για προειδοποιήσεις και κατάσχεση εις χείρας τρίτων χωρίς δικαστική απόφαση δεν μπορεί να υπάρξει. Εξάλλου πολλοί αγρότες που χρωστούν σε εφορία από πέρυσι ή στον ΟΓΑ μέσω του inetrnet-bnking έχουν μπει στους λογαριασμούς τους και είδαν ότι δεν έχουν παρακρατηθεί χρήματα έναντι αυτών των οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.

 

 

[irp posts=”77009″ name=”ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές επιδοτήσεων 2016″]

 

Δηλώσεις Αποστόλου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πληρωμής του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε την εξής δήλωση: «Απόψε το βράδυ οι αγρότες που δικαιούνται βασική ενίσχυση του 2016 θα δουν στους λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν, συνολικού ύψους περί τα 770 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν δηλώσει το κινητό τους θα ενημερωθούν με μήνυμα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πληρώνουμε την ενίσχυση περίπου 40 ημέρες νωρίτερα από την περυσινή χρονιά γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, αλλά και όλης της ελληνικής επαρχίας, για ρευστότητα. Οι δικαιούχοι που θα λάβουν προκαταβολή βασικής ενίσχυσης είναι 567.000.

Υπέβαλλαν αίτηση 689.000 άτομα. Από αυτούς, περίπου 50.000 που πληρώνονται από μέτρα του ΠΑΑ και της συνδεδεμένης ενίσχυσης ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση αλλά δεν θεμελιώνουν δικαίωμα. Άλλοι 65.000 περίπου αγρότες δεν πληρώνονται σε αυτή τη φάση γιατί τους αναλογούν λιγότερα από 250 ευρώ. Θα πληρωθούν με την εκκαθάριση εφόσον συνολικά έχουν λαμβάνειν ποσά πάνω από 250 ευρώ, πράγμα που ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Μέχρι τέλος του χρόνου οι αγρότες έχουν να λάβουν ακόμα συνολικά ποσά περί το 1,1 δις. ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, το «πρασίνισμα», εκκρεμότητες εξισωτικής, πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του ΠΑΑ κ.λπ. Συνολικά δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν πληρωμές που θα προσεγγίσουν τα 2 δις. ευρώ».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕεφορίαΝΕΩΤΕΡΑΟΓΑΟΠΕΚΕΠΕπληρωμήτράπεζα

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

11/02/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αύξηση 2,4% φέρνει ντόμινο σε παροχές – Αναδρομικά Αποστράτων έως 8.995€

09/02/2026 | 13:02
HOT NEWS

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 2026 – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, τι αλλάζει άμεσα για παραγωγούς

05/02/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2026: Οι ημερομηνίες για μισθωτούς – μη μισθωτούς, η Καθαρά Δευτέρα και τι ισχύει για όσους έχουν οφειλές

04/02/2026 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συμβουλές - μυστικά για να είστε πάντα όμορφες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πώς και γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «προμοτάρουν» τον… Μητσοτάκη

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch