Αμετάβλητη διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και DBRS.
Η DBRS επιβεβαίωσε τη βαθμολογία ΒΒ (χαμηλό), τόσο για το μακροπρόθεσμο όσο και για το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο.
Ακόμα, ο καναδικός οίκος διατήρησε τις προοπτικές σταθερές, κάτι που υποδεικνύει, ότι η οικονομία της Ελλάδας πατάει γερά για τους επόμενους μήνες.
Η αξιολόγηση από τον οίκο δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ελλάδα είναι από τις χώρες οι οποίες ναι μεν έχουν πληγεί από την ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο τα ταμειακά της διαθέσιμα ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, της παρέχουν μία ασφάλεια.
Όπως αναφέρει ο οίκος η Ελλάδα μπήκε στην κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, μετά από χρόνια οικονομικής ύφεσης, ωστόσο κατάφερε να εξέλθει αυτής δημιουργώντας ένα μαξιλάρι ασφαλείας με τα ταμειακά της διαθέσιμα.
Από εκεί και πέρα, σε ΒΒ- διατήρησε τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s Ratings.
Παράλληλα, η S&P εκτιμώντας παράλληλα ότι η ύφεση για το 2020 για τη χώρα θα κινηθεί περί το 9%, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, πριν ανακάμψει το 2021.
Η Standard & Poor’s Ratings σημειώνει ότι, κατά την εκτίμησή της, η ελληνική Κυβέρνηση έχει επαρκή δημοσιονομικά «μαξιλάρια» για την αντιμετώπιση των οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα οποία υποστηρίζουν το αξιόχρεο του ελληνικού κράτους, σε συνδυασμό με το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.