Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασίλης Ψάλτης: Ένα βήμα μπροστά η Alpha Bank στη συντονισμένη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

TechTeam από TechTeam
28/09/2021 19:40
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη βούληση και την ετοιμότητα της Alpha Bank να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση των ιστορικών ευκαιριών εκσυγχρονισμού που διαφαίνονται για την οικονομία της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, από το πάνελ “The Finance-Growth Nexus: The role of banks in Greece’s return to Growth” του σημερινού Athens Mastercard Innovation Forum.

«Στην Alpha Bank μοιραζόμαστε το αίσθημα αισιοδοξίας που επικρατεί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά σε αυτό, αφού ήδη από τον περασμένο Ιούνιο αναθεωρήσαμε αναλόγως τη στρατηγική μας στην κατεύθυνση αυτή, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την Αύξηση του Μετοχικού μας Κεφαλαίου με τη συμμετοχή υψηλού κύρους επενδυτών. Έτσι, αξιοποιώντας το θετικό μακροοικονομικό τοπίο, η ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση και η επιχειρησιακή μας ετοιμότητα μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε την παροχή χρηματοδότησης προκείμενου να βοηθήσουμε τη χώρα μας να εισέλθει σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ψάλτης, τονίζοντας την ικανότητα και την ευελιξία της Alpha Bank, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους κερδοφορίας της, να στηρίξει την εκπόνηση έργων υψηλής αξίας και επενδυτικών σχεδίων μεγάλου βεληνεκούς.

Καταλυτικός ο ρόλος των τραπεζών και ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών Επιχειρήσεων για την επιτυχή υλοποίηση του RRF

Ο CEO της Alpha Bank, χαρακτηρίζοντας το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) ως μοναδική ευκαιρία για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου, υπογράμμισε ότι η ετοιμότητα των βασικών εμπλεκομένων στην όλη προσπάθεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία.

Ξεκινώντας από τις τράπεζες, ο κ. Ψάλτης σημείωσε ότι ορθά αυτές επελέγησαν από την κυβέρνηση για τη διοχέτευση μέρους των κεφαλαίων με τη μορφή δανείων, καθώς «αξιοποιώντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία τους και διαθέτοντας πλέον επαρκή ρευστότητα, μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την απορρόφηση των κονδυλίων και την κινητοποίηση κεφαλαίων, αναλαμβάνοντας τον ενδιάμεσο ρόλο μεταξύ του Κράτους της Επιχειρηματικής Κοινότητας».

Ως προς το Δημόσιο, ο κ. Ψάλτης ανέφερε πως, για τη δομική αλλαγή που επιχειρείται, απαιτείται περαιτέρω στήριξη από την οικονομική πολιτική με τη μορφή μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς.

Ο CEO της Alpha Bank τόνισε επίσης και την πολύ μεγάλη σημασία της καλής προετοιμασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την αναβάθμιση των επενδυτικών τους σχεδίων και με επίκεντρο την ψηφιοποίηση, την έρευνα και ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πράσινη οικονομία και την καινοτομία.

«Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες και να αποκτήσουν μία πιο εξελιγμένη προσέγγιση στην κατάρτιση των επενδυτικών τους σχεδίων και στην ανάπτυξη σύγχρονων μοντέλων εταιρικής διακυβέρνησης, αναζητώντας παράλληλα επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες οικονομικές μονάδες για την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακος», σημείωσε ο κ. Ψάλτης.

Η Alpha Bank πρωτοστατεί στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών παρέχοντας χρήσιμα εργαλεία στις Επιχειρήσεις και υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους
Σε ερώτηση της συντονίστριας της συζήτησης, κυρίας Άσπας Παλημέρη αναφορικά με την παροχή ψηφιοποιημένων τραπεζικών λύσεων, ο CEO της Alpha Bank τόνισε ότι προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών πελατών στο διεθνές περιβάλλον, μέσα από προηγμένες υπηρεσίες Trade Finance, που θα διατίθενται μέσω διαδικτυακών και εναλλακτικών καναλιών, για τη διενέργεια άμεσων συναλλαγών, σημειώνοντας:

«Το πλάνο μας βασίζεται σε δύο άξονες: αφενός να ψηφιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες για την εκτέλεση συναλλαγών, όπως μεταφορές FX, διαχείριση προθεσμιακών καταθέσεων και ψηφιακές υπογραφές συμβάσεων ή πιστωτικών επιστολών, ενισχύοντας παράλληλα την προσαρμοστικότητά μας στις υποδομές των Πελατών μας, και αφετέρου να παρέχουμε υψηλού επιπέδου απομακρυσμένη εξυπηρέτηση (Remote Customer Service) για διαδικασίες που στο παρελθόν απαιτούσαν τη φυσική παρουσία του Πελάτη στο Κατάστημα».

Ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι η Alpha Bank ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εντάχθηκε πλήρως στη νέα υποδομή του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA και εφαρμόζει σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης την καινοτόμο υπηρεσία των άμεσων πληρωμών, μηδενίζοντας τον χρόνο που απαιτείται για τη διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων και την εκκαθάριση των συναλλαγών των Πελατών της.

Επίσης, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η Alpha Bank στηρίζει τις προσπάθειες ψηφιοποίησης της κρατικής λειτουργίας στη χώρα μας, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία.

Η συνεργασία της Alpha Bank με τη Nexi δημιουργεί υπεραξία για την Tράπεζα και την ελληνική αγορά

Τέλος, ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε και στη σημασία της πρόσφατης σύναψης συνεργασίας της Alpha Bank με την Nexi, κορυφαία εταιρεία PayTech στην Ευρώπη, τονίζοντας τα αναμενόμενα οφέλη από την πρωτοβουλία αυτή, τόσο για την Τράπεζα όσο και για τους Πελάτες, στο πλαίσιο και της αλματώδους ανάπτυξης του κλάδου πληρωμών στην Ελλάδα.

«Παραμένοντας κύριος μέτοχος στο σχήμα που δημιουργούμε με τη Nexi, τα αναμενόμενα οφέλη αφορούν τρία κύρια σημεία: την ενίσχυση της καινοτομίας μας στα συστήματα πληρωμών, τη γρήγορη ανάπτυξη που μας εξασφαλίζει η στρατηγική συνεργασία με κορυφαίο εταίρο της παγκόσμιας αγοράς και τα κέρδη που θα αποκομίσουμε τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Παράλληλα όμως, η συνεργασία αυτή θα ευνοήσει και την αγορά, καθώς οι Πελάτες μας θα επωφεληθούν από αποδοτικότερες λύσεις που θα καλύψουν σύγχρονες εμπορικές ανάγκες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στα σημεία πώλησης και νέα κανάλια πωλήσεων, αλλά και συνολικότερα από μία αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης στις διαδικασίες πληρωμών», κατέληξε ο CEO της Alpha Bank.

Ετικέτες: ALPHA BANKΒασίλης ΨάλτηςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Καραβίας (Eurobank): Έτοιμα επενδυτικά σχέδια 1,5 – 2 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Επόμενο Άρθρο

Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Αισιόδοξες προοπτικές για την οικονομία – Η σημασία του NextGenEU

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα επιταχύνουμε τις συνομιλίες με το Ιράν

22/06/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε αλλαγές σε διπλωματικό σώμα και κυβέρνηση

22/06/2025 | 17:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Αραγτσί: Η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ είναι ο μόνος τρόπος εξεύρεσης μιας λύσης

22/06/2025 | 16:00
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νίκη με 8,23 μ. για τον Μίλτο Τεντόγλου στο Ντεσάου

22/06/2025 | 15:00
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 275 εκατ. ευρώ μέχρι 30 Αυγούστου – SOS για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και την τιμή του σκληρού σιταριού

22/06/2025 | 14:02
Featured

ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

22/06/2025 | 13:00
Featured

Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

22/06/2025 | 12:13
Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

22/06/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Αισιόδοξες προοπτικές για την οικονομία – Η σημασία του NextGenEU


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

    2469 shares
    Share 988 Tweet 617
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2182 shares
    Share 873 Tweet 546
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    924 shares
    Share 370 Tweet 231
  • Κίνηση – ορόσημο για το Ιράν – Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του

    916 shares
    Share 366 Tweet 229
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    505 shares
    Share 202 Tweet 126
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    499 shares
    Share 200 Tweet 125
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    447 shares
    Share 179 Tweet 112
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch