Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι μία δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, μετά από έξι συναπτά χρόνια προσωπικής «αυτοεξορίας».
Ο πρώην πρωθυπουργός, που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις πολιτικές επαφές, πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας, έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και θα έπρεπε να είχε κλείσει την συμφωνία από το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του. Αυτό λέει σταθερά σε όσους τον συναντούν στο πολιτικό του γραφείο, στην Παναγή Κυριακού.
Με δεδομένο αυτό, θεωρεί πως μία συμφωνία στην παρούσα χρονική συγκυρία, θα περιέχει σίγουρα επώδυνα μέτρα και όταν έρθει στην Βουλή, είναι πιθανόν να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές και κατ” επέκταση εθνικές εξελίξεις.
Στην αντίθετη περίπτωση, που δεν κλείσει κάποια συμφωνία, πράγμα που απεύχεται στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, τότε οι εξελίξεις θα είναι ακόμα πιο ραγδαίες και πιο έντονες.
Σε κάθε περίπτωση ο Καραμανλής θεωρεί πως η έκβαση των διαπραγματεύσεων,αποτελεί σημείο μηδέν και απαρχή εξελίξεων και νέων ισορροπιών για την πολιτική ζωή του τόπου.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι πιο πιθανό από ποτέ ο Καραμανλής να πάρει τον λόγο στην ελληνική Βουλή, παρεμβαίνοντας σε ένα σημείο κομβικό για την πορεία της χώρας και την θέση της στο διεθνές στερέωμα. Δεν είναι λίγοι εξάλλου εκείνοι που θεωρούν πως το χρονικό σημείο της λήξης των διαπραγματεύσεων, είτε αυτή είναι θετική , είτε αρνητική, είναι το καταλληλότερο για να σπάσει την σιωπή του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει άριστα τι σημαίνει πολιτικό timing και πως πρέπει να διαχειρίζεται τον πολιτικό χρόνο.
Κρατήστε πάντως την πληροφορία, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, που δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για πρωτοβουλίες, τις οποίες ωστόσο δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει πράξη, όταν αποφασίσει να μιλήσει , αυτό θα το κάνει θεσμικά, στην ελληνική Βουλή και όχι σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι η πάγια άποψη του, για τις λειτουργίες των θεσμών και το πώς πρέπει να λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο Καραμανλής εξάλλου, δεν ξεχνά τον πόλεμο που δέχτηκε από τα ΜΜΕ το 2009, όταν προανήγγειλε πάγωμα μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο για δύο δύσκολα χρόνια στην οικονομία και παρ όλα αυτά δεν βρήκε πουθενά στήριγμα χάνοντας κατά κράτος τις εκλογές.