Για τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία μίλησε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον Alpha Fm.
«Oι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της Συνόδου και αυτές που συμμετείχα κι εγώ ήταν πολύ σημαντικές για τη χώρα μας. Αφορούν όλους τους Έλληνες, να το δούμε με ανοιχτό μυαλό. Μέσα σε 1,5 μήνα ο πρωθυπουργός είδε τον πρόεδρο της Κίνας, τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς που έκανε έχει αλλάξει το κλίμα στο εξωτερικό. Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις όλων αλλά και από τις επενδύσεις που έρχονται σιγά σιγά στη χώρα μας και από τη διάθεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα επενδύσεις. Μιλάμε για το Ελληνικό, για μεγάλα ξενοδοχεία. Αφορούν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους πολίτες που θα εργαστούν. Επιδιώκουμε μείωση της ανεργίας. Η μεγαλύτερη εθνική απώλεια από την οικονομική κρίση είναι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη χώρα. Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και πόλο διαλόγου».
O υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην αναγνώριση της συμβολής της Ελλάδας στο προσφυγικό: «Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συμφωνία του ΝΑΤΟ και σταμάτησαν οι μεταναστευτικές ροές. Υπήρχε κριτική από δεξιά και είδατε ότι απέτυχαν. Φτάσαμε να έχουμε μηδενικές ροές προσφύγων. Δεν αφορά μονό την Ελλάδα αλλά και τη χώρα που κατευθύνονταν αυτοί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ το είπε ξεκάθαρα. Ήταν και το έναυσμα για τον μελλοντικό ρόλο της Ελλάδας στην εξεύρεση της λύσης για να γυρίσουν οι πρόσφυγες στη Συρία σε καλές συνθήκες. Θα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής συνεννόηση. Σε αυτή τη λύση θα πρέπει να πάρει μέρος και η Συρία. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να βρει επίπεδο διαλόγου για να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για να γυρίσουν στα σπίτια τους».
Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί να συνομιλεί με όλες τις χώρες και με το Ισραήλ. Διατηρεί παράλληλα και καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Με τον υπουργό Άμυνας της Αμερικής βρισκόμαστε πολύ συχνά στις Βρυξέλλες. Ειπώθηκε όντως από τον Ομπάμα ότι “αυτό θα πρέπει να το πεις και στον φίλο σου τον Πούτιν”».
Τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία και μια συνεννόηση και στα εθνικά θέματα να υπάρχει κοινή γραμμή. Παραμένω και υπερασπιστής της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή στα ανοίγματα στη Ρωσία και τη στάση στο ΝΑΤΟ. Εγώ, επίσης, δεν έφυγα ποτέ από τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Άλλοι έφυγαν».