Σάββατο, 30 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλ.Τσίπρας προς Τουρκία: “Περιμένω την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”

Newsroom από Newsroom
03/04/2018 15:47
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας, στην έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τόνισε την ανάγκη, η κυβέρνηση να μη χάσει τη στοχοπροσήλωσή της και να μην υπάρξει εφησυχασμός, γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία» υπογράμμισε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης -ταυτόχρονα με την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια- είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της. Και τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019. Γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα -αλλά και παλιότερα- σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Κανείς στην Ευρώπη, σήμερα, δεν συζητά το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής»

«Κανείς στην Ευρώπη σήμερα δεν συζητά το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής για την Ελλάδα. Αυτό που συζητάμε με τους θεσμούς είναι τις λεπτομέρειες μιας καθαρής εξόδου, μιας εξόδου δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις, από ένα νέο μνημόνιο» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η συζήτηση περί προληπτικής γραμμής στήριξης που κάποιοι προσπάθησαν να διατηρήσουν ζωντανή, είναι μια τελειωμένη συζήτηση. Μπορεί κάποιοι να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες, ακόμα και σήμερα, για να την αναστήσουν, για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς, όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει» παρατήρησε.

Προσέθεσε πως η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς το αναπτυξιακό σχέδιο, από το οποίο θα προκύψουν άλλωστε και τα βασικά κριτήρια για εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, όπως και το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Είπε, ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα εντείνει την προκλητικότητά της. Οξύνει την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα. Είναι δεδομένο ότι η στάση της αυτή σχετίζεται και με τις εξελίξεις το εσωτερικό της. Και συνέχισε: «Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε επιρροή που διαθέτουμε. Η ομόθυμη στάση των εταίρων μας αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη για τις εθνικές μας θέσεις. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση ευρωπαϊκού συμβουλίου για την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

[irp posts=”178806″ name=”Τσίπρας Καμμένος: Η εκρηκτική συνάντηση και η διάψευση”]

Ζήτησε να απελευθερωθούν άμεσα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου γιατί παραβίασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα. Διεμήνυσε στην Άγκυρα και τον Ερντογάν πως η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν. Αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Και τόνισε πως όταν έχεις εσωτερικά προβλήματα, δεν τα βάζεις με τον γείτονά σου. Γι’ αυτό, είπε, περιμένει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις είχε κάνει και η Ελλάδα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και ασφαλής με ισχυρές διεθνής συμμαχίες, ισχυρά ερείσματα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν. Καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν αυτή την κλιμάκωση γιατί δεν οδηγεί πουθενά».

«Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και προβληματισμού. Δεν απειλούμε κανέναν και δεν φοβόμαστε και κανέναν. Να αφήσουν οι γείτονές μας την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση που δεν οδηγεί πουθενά. Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου το χειρότερο είναι να τα βάζεις με τον γείτονα. Και στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν πιο αξιόπιστοι και πιο καλόπιστοι γείτονες στην περιοχή από εμάς. Ας αφήσουν οι γείτονες τις επιθέσεις και ας κάνουν μια κίνηση καλής θέλησης με το να αφήσουν ελεύθερους τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Όπως εμείς αφήσαμε τούρκους στρατιώτες έτσι περιμένω σήμερα από τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει το ίδιο. Είναι μια κίνηση την οποία θα την περιμένουμε. Θα κάνουμε υπομονή δεν θέλουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που ρίχνουν λάδι στην φωτιά αλλά όλοι ας καταλάβουν ότι κρίνονται από τις πράξεις και από τα αποτελέσματα των πράξεών τους και από εμάς και από την διεθνή κοινότητα».

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςεκλογέςΕΚΛΟΓΕΣ 2019κυβέρνησημνημόνιοπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Αντί για συγγνώμη για τα Τέμπη, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα

29/08/2025 | 18:08
Featured

Γαλλία: Διάλυση της Βουλής θέλει η πλειοψηφία των πολιτών

28/08/2025 | 10:13
Featured

Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Eμείς ζητάμε την αυτοδυναμία»

27/08/2025 | 19:00
HOT NEWS

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Αναδρομικά  2025: Ποιοι θα δουν ποσά έως 8.500€ και τι ισχύει για όλους τους αποστράτους και ταμεία

27/08/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πάμε Στοίχημα: Οι επιλογές της ημέρας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Είμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράστασή σας στο βαρύτατο πένθος μας για τη Λένα» – Δήλωση της οικογένειας Σαμαρά

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΘΕΡΜΗ – Το μοιραίο ξημέρωμα με την Porsche: Στο ΑΧΕΠΑ οι τραυματίες, στο μικροσκόπιο η 45χρονη επιχειρηματίας

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Κέρκυρα: Νέο περιστατικό με αεροπλάνο – Φλόγες στην τουρμπίνα κατά την απογείωση

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025: Συντάξεις και αναδρομικά έως 4.800€, και τέλος στην προσωπική διαφορά για 1,2 εκατ. συνταξιούχους

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • 180.000 Δικαιούχοι: Πληρωμές για το Επίδομα 100 ευρώ και νέα προγράμματα ΔΥΠΑ

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Βανδαλισμός για δεύτερη φορά στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – «Δεν θα με κάνουν να σιωπήσω»

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • ΝΕΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: Επιδοτήσεις, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και η μάχη με την ευλογιά- Και οι πληρωμές 

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch