Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλ. Τσίπρας: Σε πανικό η ΝΔ

Newsroom από Newsroom
17/02/2020 09:30
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσίπρας: Σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και τη ΝΔ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το ‘90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας μιλούν για αντιθεσμική συμπεριφορά», τόνισε, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και που τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα» και «αναπαράγουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση».

Επ’ αυτού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μόλις εξελέγη, «διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και επειδή δεν το προβλέπει η νομοθεσία την άλλαξαν σε μια νύχτα». «Μιλάνε για αντιθεσμική συμπεριφορά», είπε, αυτοί που: «έπαυσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της, αυτοί που έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ, αυτοί που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να αποδεσμεύσουν κατασχεμένες περιουσίες υπόδικων για εγκλήματα του λευκού κολάρου, αυτοί που έβαλαν διοικητές στα νοσοκομεία υπέργηρους πολιτευτές με κριτήριο τα κομματικά ένσημα, αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα όπως με την ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά. Φτιάχνουν ΠΝΠ που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία περί επιτάξεως και το ίδιο το Σύνταγμα. Μιλάνε αυτό που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής σε μια προκαταρκτική-παρωδία για να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, που έσπευσα να αποκλείσουν με το έτσι θέλω δυο βουλευτές της μειοψηφίας και που τώρα ετοιμάζονται να παραβιάσουν το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι (στην πρωτολογία του χτες) προσπάθησε να καταθέσει μια δική του συμβολή για τον απολογισμό αναφερόμενος στο δύσκολο θέμα του «πώς θα μπορέσουμε την επόμενη φορά να εφαρμόσουμε το πολιτικό μας σχέδιο στο βαθμό που λάβει τη λαϊκή εντολή, έχοντας σήμερα την εμπειρία των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε». «Πώς θα βρούμε δηλαδή τον τρόπο χωρίς ίχνος θεσμικής παρεκτροπής, να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας σχέδιο στο βαθμό που αποτελεί λαϊκή επιταγή και άρα συνταγματική επιταγή», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μίλησε για «σαράκι» εννοώντας κάποιους αρμούς στην εξουσία που «βρέθηκαν εκεί χωρίς διαφάνεια και κανόνες και υπονόμευσαν τις πολιτικές μας επιλογές». «Ενδεχομένως», τόνισε, «να πρέπει να συνομολογήσουμε ότι η επιβολή των κανόνων, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, είναι ταυτόσημη και ταυτόχρονη με το ξήλωμα της σαπίλας και του σαρακιού, αλλά πρέπει και να συνομολογήσουμε ότι πολλές φορές δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί όσο θα έπρεπε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πριν από τις εκλογές του ’15 από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, είχαν διοριστεί διευθυντές στη δημόσιο διοίκηση μέσα σε μια νύχτα, χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, κανόνα, διαφάνεια. Ξήλωσε γενικό διευθυντή με 1.178 μόρια για να διορίσει κάποιον κολλητό του που ήταν τελευταίος».

«Ποια αξιοκρατική λογική και ποια λογική διαφάνειας μας εμπόδισε εμάς να προβούμε στην εφαρμογή των κανόνων της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;», είπε, σημειώνοντας ότι επιμένει στο ζήτημα της αποφασιστικότητας «πάντα μέσα στο τρίπτυχο: κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να γίνει διοικητής της ΤτΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ «παρότι ήταν αντίθετος στο πολιτικό μας σχέδιο, όφειλε να μην υπονομεύει το κυβερνητικό έργο». Πρόσθεσε ότι όμως όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούσε την πιο κρίσιμη συμφωνία με τους θεσμούς για καθαρή έξοδο, εκείνος έλεγε ότι η χώρα πρέπει να έχει γραμμή προληπτικής στήριξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έγινε πολύ ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος στην ΚΕ, ότι αποδείχθηκε πως «όχι μόνο δεν είχαμε λόγο να φοβηθούμε αυτή τη συζήτηση, αλλά ορθά την εντάξαμε σε ένα πλαίσιο ώστε η συζήτηση για το χθες να έχει προβολή στο σήμερα και το αύριο».

Σημείωσε ότι ο ειλικρινής και τολμηρά αυτοκριτικός απολογισμός είναι δύναμη και όχι αδυναμία «κι αυτό φαίνεται από το πόσο ενοχλήθηκε το παλιό πολιτικό σύστημα που μάλλον περίμενε να δει συγκρούσεις, μαχαιρώματα, διαφορετικά πολιτικά σχέδια, αλλά βλέπει ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο». Αντίθετα, είπε, τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια «τα βλέπουν στο εσωτερικό τους με κρίσιμες ουρές και εξελίξεις». «Βλέπουν κάτι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ αυτοί στο εσωτερικό τους, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, πίστη σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο παρά τις διαφορετικές απόψεις.

Σχολίασε ότι από τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «φαίνεται πόσο ενοχλείται» και αυτό γίνεται για δυο λόγους: «Γιατί ορθώς φοβάται ότι αυτή η διαδικασία της ειλικρίνειας και επισήμανσης των αδυναμιών μας θα μας κάνει καλύτερους και δυνατότερους. Δεύτερον γιατί φοβάται και ορθώς ότι ο λαός βλέπει τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, βλέπει μια δύναμη αλήθειας από τη μια και από την άλλη μια δύναμη του κουκουλώματος και της εξαπάτησης».

Ν. Λ.


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑκυβέρνησηΜητσοτάκηςΝΔΠΑΝΙΚΟΣΣΥΡΙΖΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το Εθνικό Απολυτήριο – Στόχος η εφαρμογή του από το 2027

03/02/2026 | 11:07
Featured

A haber: Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα – Η ατζέντα

03/02/2026 | 07:00
HOT NEWS

Alex Rasov

02/02/2026 | 23:45
Featured

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν συγκρίνομαι με το χάος – Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν – Τι είπε για Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογές

02/02/2026 | 21:05 - Ενημέρωση 03/02/2026 | 01:58
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βόρεια Μακεδονία: Διαλύθηκε η Βουλή - Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Αναθεώρηση-τομή» από Μητσοτάκη: Άρθρο 86, Άρθρο 16 και νέοι κανόνες – Τι “διαβάζουν” αναλυτές στο tilegrafimanews.gr

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Σκοτεινή ενέδρα πριν την αρπαγή: Το βίντεο–κλειδί και οι “Μαρτυρίες tilegramanews.gr” για τον 27χρονο που βρέθηκε νεκρός σε ρέμα

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΝΕΑ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 5,25€/κιλό στη Λακωνία – Πώς οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ επηρεάζουν τους αγρότες

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2026: Μεγάλη «Απόβαση» 2.500 μονίμων στο Δημόσιο και 295 στις Ένοπλες Δυνάμεις

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΥΠΑ που Ανοίγουν 60.000 Θέσεις Εργασίας το 2026 – Δωρεάν Ένσημα, Επιδοτήσεις έως 80% και Νέα Επιχειρηματικότητα

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Καραμανλής: «Να ακούμε τους πιο έμπειρους, αντί να τους διαγράφουμε» – Κοινή εμφάνιση με Σαμαρά στην Καλαμάτα

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: Ασφαλιστική ικανότητα, ΟΣΔΕ και πληρωμές σε «κόκκινη ζώνη» – Τι αλλάζει από Μάρτιο

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch