Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άρον-άρον ψηφίζουν το ασφαλιστικό-λαιμητόμο στην Βουλή

Newsroom από Newsroom
06/05/2016 06:29
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Από το Πάσχα θα αρχίσει η ανάκαμψη», προέβλεπε πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο εταίρος του στην εξουσία δήλωνε ότι «το Πάσχα ή λίγες ημέρες μετά η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο όπως η Κύπρος».

Ο υπουργός Οικονομικών πάλι, Ευκλείδης Τσακαλώτος πιο ρεαλιστής έλεγε ότι αν η αξιολόγηση φθάσει μέχρι το Μάιο τότε καήκαμε. Φυσικά η ανάκαμψη δεν ήλθε και τώρα η κυβέρνηση τρέχει κυριολεκτικά να κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το τέλος Ιουνίου υπογράφοντας το τέταρτο μνημόνιο, είτε θα είναι με συγκεκριμενοποίηση των μέτρων των 3,5 δις που ζητά το ΔΝΤ, είτε θα είναι με μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών.

Ο πρωθυπουργός έφερε άρον-άρον στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο το ασφαλιστικό, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης και των εργατικών συνδικάτων που κήρυξαν 48ωρη απεργία. Είναι μία κίνηση με διπλή στόχευση: αφενός δείχνει προθυμία προς τους εταίρους ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα. Αφετέρου αποτελεί εκβιαστική κίνηση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του. Δύσκολα όσοι έχουν επιφυλάξεις, θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο τορπιλίζοντας την παρουσία της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας. Αντίθετα εάν το Eurogroup δεν πάει όπως ελπίζει η ελληνική πλευρά και υιοθετήσει την θέση του ΔΝΤ θα ήταν πιο εύκολο σε κάποιους βουλευτές να πουν ότι “δεν πάει άλλο”.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αφενός για να κάνει μασάζ στους δυσαρεστημένους βουλευτές -ένιοι εκ των οποίων εισέπραξαν τις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων τους τις ημέρες του Πάσχα- και αφετέρου να τους συσπειρώσει με μία ακόμη σκληρή πολιτική επίθεση προς την αντιπολίτευση.

Ανεβάζοντας τους τόνους θα προετοιμάσει το πολωτικό κλίμα στην συζήτηση των νομοσχεδίων στην Βουλή, πάντα με σκοπό την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα παρουσιάσει μία ειδυλλιακή εικόνα και θα υποστηρίξει ότι με το νομοσχέδιο τηρήθηκαν οι κόκκινες γραμμές, ότι διασφαλίζονται οι συντάξεις μέχρι 1300 ευρώ και ως εκ τούτου προστατεύονται τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, ενώ εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία για μία ακόμη φορά θα επιχειρήσει να την ταυτίσει με το ΔΝΤ. Όπως έχει προετοιμάσει το έδαφος στον αντίποδα της δικής της τήρησης των κόκκινων γραμμών θα κατηγορήσει ότι έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να υπονομεύσουν την διαπραγμάτευτική προσπάθεια ώστε να πέσει η λαοπρόβλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι ότι με χθεσινό non paper έφθασαν να ενοχοποιούν ακόμη και την λαική δυναμική καθώς χρέωσε στην αντιπολίτευση ότι «Επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης». Τακτικές αυταρχισμού από τις χειρότερες σελίδες του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επισήμαναν ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 9 Μαίου, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέλει να αποφύγει τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί από τα συνδικάτα για την ερχόμενη εβδομάδα και τα φώτα της δημοσιότητας.
Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, διευκρίνισε ότι «το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό-φορολογικό στις παρούσες συνθήκες και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ενισχύεται η θέση μας στο Eurogroup της Δευτέρας», δεν είναι εξαναγκασμός αλλά πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στο πακέτο των 3,6 δις που ζητά το ΔΝΤ λέγοντας ότι «μέτρα εκ προοιμίου δεν πρόκειται να έρθουν στην Βουλή προς ψήφιση», ενώ για τον μηχανισμό που προτείνει η κυβέρνηση «Δεν θα είναι σίγουρα “κόφτης” κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι “κόφτης”».

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί στην ατζέντα του Eurogoup αναφέρεται ότι ότι μεταρρυθμίσεις και χρέος “πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση” και να αποδεσμευθούν νέες δόσεις. Πρόκειται προφανώς μία κίνηση των Ευρωπαίων προς την πλευρά του ΔΝΤ που βάζει σαν όρο το χρέος προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ όμως επιμένει και στην συγκεκριμενοποίηση των μέτρων των 3,5 δις ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση σε μία ακόμη τακτική επικοινωνιακού χειρισμού προς το εσωτερικό της επιμένει να μιλά για μηχανισμό αυτόματων περικοπών στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επί της ουσίας όμως η συζήτηση ήδη έχει φθάσει στο ποιοί είναι οι τομείς από τους οποίους θα γίνουν οι περικοπές στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ ζητά, να μπουν στους υπό περικοπή τομείς και οι δαπάνες μισθοδοσίας στο δημόσιο που θα ισοδυναμεί με αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των απολύσεων. Αν ο κ. Τόμσεν που θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Δευτέρας επιμείνει τότε η έκβασή του είναι αμφίβολη. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο πακέτο που θα περιλαμβάνει έστω και προληπτικά απολύσεις, δεν θα περάσει από την Βουλή με κίνδυνο αποσταθεροποίησης σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, υπάρχει ακόμη δρόμος. Μετά την συνεδρίαση της Δευτέρας, οι θεσμοί θα επανέλθουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συζήτηση στην καλύτερη περίπτωση και να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαίου. Κι όπως έλεγε και ο αρμόδιος υπουργός “καήκαμε”, εξαιτίας των συνεπειών της καθυστέρησης και της αβεβαιότητας στην πορεία της οικονομίας.
 

Προηγούμενο Άρθρο

Απεργιακό μπλακ-άουτ σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία και πλοία και ποιοι κατεβάζουν ρολά τις επόμενες μέρες

Επόμενο Άρθρο

Θαύμα: Βρήκαν γυναίκα ζωντανή 6 μέρες μετά την πτώση κτιρίου

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μαρινάκης: Αύριο στις 13:00 συνάντηση Μητσοτάκη με Μερτς στο Βερολίνο

12/05/2025 | 19:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄: Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και κάνει τα πάντα

12/05/2025 | 18:00
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: 3 επιδόματα για ανέργους και κοινωνικός τουρισμός 2025 – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για αιτήσεις και δικαιολογητικά

12/05/2025 | 17:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κ. Πιερρακάκης στο Bloomberg TV: Θα αποπληρώσουμε τα δάνεια του πρώτου προγράμματος διάσωσης 10 χρόνια νωρίτερα

12/05/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δικαστές και Εισαγγελείς κατά Κασσελάκη: Κωμικά τα περί επηρεασμού της απόφασης

12/05/2025 | 16:00
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 2025: 7 Προκηρύξεις σε εξέλιξη και 5 νέες έως Οκτώβριο – Όλες οι θέσεις και ειδικότητες

12/05/2025 | 15:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφοδος Λυμπερόπουλου και συνεργατών του στο υπουργείο Μεταφορών

12/05/2025 | 15:00
Featured

Αλλαγές στο ΕΣΥ: Ραντεβού με γιατρό σε 2 αντί για 30 ημέρες με ψηφιακό σύστημα όπως για τα εμβόλια

12/05/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Θαύμα: Βρήκαν γυναίκα ζωντανή 6 μέρες μετά την πτώση κτιρίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σάλος στο Άγιον Όρος: Καταγγελίες για διώξεις μοναχών και σκάνδαλα επί Πολιτικού Διοικητή Στεφανή

    689 shares
    Share 276 Tweet 172
  • Νεκρός ο 4χρονος που έπεσε σε χαράδρα μαζί με τον πατέρα του στη Νέδα Ο πατέρας με τον γιο του παρέκκλιναν από το μονοπάτι και έπεσαν από μεγάλο ύψος

    377 shares
    Share 151 Tweet 94
  • Συντάξεις: Ρύθμιση-έκπληξη από την κυβέρνηση – Πότε και πόσα αναδρομικά πληρώνονται μέχρι το τέλος του 2025

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για 40 θανάτους από κορονοϊό σε ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • ΔΥΠΑ: 3 επιδόματα για ανέργους και κοινωνικός τουρισμός 2025 – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για αιτήσεις και δικαιολογητικά

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Η Μόσχα υποστηρίζει ότι το Κίεβο παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία πάνω από 14.000 φορές

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch