Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική πλευρά απέστειλε απόψε το βράδυ νέα πρόταση έξι σημείων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα.
Στην πρόταση αυτή «περιορίζουμε τα σημεία της διαφωνίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι αναφέρονται στην επιστολή θέματα εργασιακά και οι συντάξεις. «Η εν λόγω επιστολή θα τεθεί στο τραπέζι εκ νέου το πρωί της Τετάρτης» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Αν ήμασταν στην αρχή της κρίσης θα μπορούσαμε ας πούμε να δεχτούμε την πρόταση. Όμως είμαστε στο 6ο έτος λιτότητας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μειώσεις μισθών» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα που προτείνει η ελληνική πλευρά τόνισε πως «θέλουμε ένα πρόγραμμα που να επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε σε μια αναπτυξιακή λογική».
Ξεκαθάρισε δε, πως η Ελλάδα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας. «Υπάρχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, υπάρχει το χρέος. Θα θέλαμε μια πιο ριζική αντιμετώπιση του προγράμματος. Εδώ που είμαστε όμως χρειαζόμαστε χρηματοδότηση» είπε ο κ. Δραγασάκης.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως «είπα στον κ. Γιούνκερ να κάνουμε μια εκτίμηση για την δική τους πρόταση και την δική μας».
Μιλώντας για την προσωπική του θέση έναντι των διαπραγματεύσεων ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «είμαι υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για σκοπιμότητα σχετικά με όσους κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί τη συμφωνία.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Δραγασάκης έκανε μία αναδρομή στην εξέλιξη των συνομιλιών Ελλάδας-πιστωτών: «Μου έλεγε ο Ντράγκι αν πάρετε την συμφωνία θα αρέσει στις αγορές. Θα είναι καλό το κλίμα. Του έλεγα για πόσες εβδομάδες; Αρχίσαμε μιλώντας για μια συμφωνία γέφυρα. Μετά με δική τους πρωτοβουλία περάσαμε σε μια συμφωνία συνολική. Ούτε αυτό απέδωσε… Πάμε σε νέο σχέδιο, νέο πρόγραμμα».
Τέλος κατήγγειλε δυνάμεις, οι οποίες «μπορεί να έχουν σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο ή χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ».