Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές τον Μάρτιο – Το σχέδιο του Μαξίμου

Newsroom από Newsroom
14/11/2016 13:56
Ενημερώθηκε: 14/11/2016 16:25:15
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tης Ελένης Καλογεροπούλου-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το νόμισμα θα είναι το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να φέρει λύση για το χρέος και μοιραία η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή;», καθώς οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του εμφανίζουν το ποσοστό των πολιτών που είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο μιας νομισματικής αλλαγής να αυξάνεται όλο και περισσότερο, εξαιτίας της αδιέξοδης καθημερινότητας.
Από τις αναλύσεις των δημοσκοπικών μετρήσεων, μάλιστα, είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη για τις πρακτικές του στρατηγείου των Βρυξελλών φουντώνει και στη χώρα μας, αφού οι πολίτες εμφανίζονται να αμφισβητούν την οικονομική πολιτική της ύφεσης που ακολουθείται στις χώρες του νότου, αλλά και τη λογική των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας. Παράλληλα, δεν κρύβουν την οργή τους για τη στάση κάποιων ευρωπαϊκών χωρών στο Προσφυγικό, καθώς διαφωνούν με τη λογική των κλειστών συνόρων και τον εγκλωβισμό όλων αυτών των ανθρώπων που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές στη χώρα μας.
Με βάση, λοιπόν, αυτά τα στοιχεία και μη έχοντας άλλο πειστικό αφήγημα (δεδομένου ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα τα κόμματα είναι δέσμια των μνημονίων), η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα με τη λογική: «Τα κάναμε όλα, τα δώσαμε όλα, η Ευρώπη και οι δανειστές δεν θέλουν να δώσουν τίποτα. Η λύση είναι μία: Η έξοδος από τη Νομισματική Ενωση.

[irp posts=”78696″ name=”Εκλογές 2017: Ο Τσίπρας κι όλο το παρασκήνιο”]
Η επιστροφή στο νόμισμά μας, καθώς μια τέτοια κίνηση θα προσελκύσει πολλούς επενδυτές». Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όλο το τελευταίο διάστημα λειτούργησε με τη λογική και την πίστη ότι οι δανειστές και οι εταίροι μας θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σεβόμενοι την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου. Εχοντας αυτό, μάλιστα, κατά νου, έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα με κάθε τίμημα και προσπάθησε να μην επικεντρωθεί στη μείωση των συντάξεων και στα σκληρά εργασιακά, αλλά στην επόμενη ημέρα, η οποία θα έρθει μετά το τέλος και της δεύτερης αξιολόγησης. Φυσικά, μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και ένα μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αφού κάθε τόσο προκύπτει ένα νέο πρόβλημα, ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών θέτουν συνεχώς και ένα καινούργιο ζήτημα.

Αν, λοιπόν, το ίδιο συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι εταίροι μας, μέσα από προσχηματικές δικαιολογίες, δεν κάνουν το επόμενο βήμα, τότε όλα είναι ανοικτά και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.Εάν, μάλιστα, οι εταίροι επιμείνουν ότι, προκειμένου να συμμετάσχει και το ΔΝΤ χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας, θα πρέπει να υπάρξει και ένα τέταρτο μνημόνιο, τότε όλα είναι ανοικτά.Το Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει πλέον επιχειρηματολογία, καθώς το βασικό επιχείρημα «Εμείς θα τα κάνουμε αλλιώς» έχει εκλείψει, όλα δείχνουν ότι θα προσανατολιστεί σε μια νέα λογική, που θα λέει ότι μόνο με την αλλαγή νομίσματος μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τονώσει το αντιευρωπαϊκό αίσθημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μέσα και από το Προσφυγικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα ανέλαβε ένα δυσανάλογο φορτίο ευθυνών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής λογικής, χωρίς ωστόσο να της δοθεί καμία ιδιαίτερη βοήθεια από τους εταίρους της.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση του Δ. Παπαδημητρίου στη θέση του υπουργού Οικονομικών έχει ως στόχο, εκτός των άλλων, να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για το… απονενοημένο, στην περίπτωση που δεν της δοθεί μια λύση στο τέλος του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το Μαξίμου, και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου, δηλώνει συχνά-πυκνά ότι όλες οι κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στηρίζονται στη λογική και την πίστη ότι οι δανειστές και οι εταίροι μας θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σεβόμενοι την απόφαση του Eurogroup, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μη εφαρμογή της συμφωνίας θα φέρει άλλες εξελίξεις. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στην τελευταία του ομιλία ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί το τελευταίο οχυρό σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Ο γνωστός καθηγητής Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος των Αμερικανών και του εβραϊκού λόμπι, είναι άλλωστε ο εμπνευστής του διπλού νομίσματος, για το οποίο στο παρελθόν -την περίοδο δηλαδή της διαπραγμάτευσης- είχε γίνει πολύς λόγος. Θεωρείται δυνατός «παίκτης» σε όλα τα επίπεδα και για αυτό εμφανίστηκε στην πρώτη του παρθενική συνέντευξη στην ΕΡΤ ιδιαίτερα σίγουρος ότι πολύ γρήγορα θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Ο υπουργός απέφυγε, πάντως, να τοποθετηθεί στο τι θα συμβεί αν η αξιολόγηση δεν κλείσει και τα πράγματα μείνουν στον αέρα.

Πηγή: parapolitika.gr
Ετικέτες: εκλογέςΕΚΛΟΓΕΣ 2017μαξίμουΜάρτιοςΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣσχέδιοχρέος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Την πρόθεση της Αθήνας να μπλοκάρει το αίτημα της Τουρκίας να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE επαναλαμβάνουν κυβερνητικές πηγές

12/09/2025 | 11:31
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ στο  Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης"  Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Featured

Το Μαξίμου μετράει τον απόηχο των μέτρων της ΔΕΘ

09/09/2025 | 08:30
Featured

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η χώρα πηγαίνει μπροστά

05/09/2025 | 21:31
Featured

Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Eμείς ζητάμε την αυτοδυναμία»

27/08/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη Ομπάμα: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν για κυρώσεις κατά κρατών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • Η Προσευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς

    11493 shares
    Share 4597 Tweet 2873
  • Τσάρλι Κερκ: Ο διάλογος του πατέρα με τον δολοφόνο γιο του

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: 467 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις του 2026 – Τι σημαίνουν 20, 35 και 70€ τον μήνα για τους συνταξιούχους

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Βαριά ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ από την Τουρκία και έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού του Ευρωμπάσκετ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch