Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φλαμανδός εθνικιστής κατά Τσίπρα: Η Ελλάδα έβγαζε λεφτά από την προσφυγική κρίση!

Newsroom από Newsroom
27/02/2016 11:33
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας γενικότερα, αλλά και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ειδικότερα, εξαπέλυσε προχτες το βράδυ ο επικεφαλής του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος, NVA, Μπαρτ Ντε Γουέβερ σε συνέντευξή του για το προσφυγικό στην φλαμανδική ραδιοτηλεόραση VRT. 

Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος του (προσφυγικού) «προβλήματος» και όχι της «λύσης» και εξαπολύοντας χαρακτηρισμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού όπως «ακροαριστερός δημαγωγός» και «ζητιάνος της Ευρώπης», ο ηγέτης των Φλαμανδών Εθνικιστών εξέφρασε την άποψη ότι ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο η χώρα του να γίνει ο τελευταίος σταθμός των προσφύγων και ως εκ τούτου θα αναγκαστεί να «λυγίσει» στις ευρωπαϊκές πιέσεις που του ασκούνται για καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τη μη πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, στη διάσκεψη των κρατών της «βαλκανικής οδού», o Ντε Γουέβερ σημείωσε:
«Μόνο δίκιο δεν έχει. Η Ελλάδα ήταν από την πρώτη στιγμή μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτό έκανε στην κρίση χρέους με όλες τις συνέπειες, το ίδιο κάνει και τώρα με την προσφυγική κρίση. Έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα της Σένγκεν. Είναι μια χώρα ”διέλευσης” (transit). Δεν έχει η ίδια κανένα σύστημα ασύλου ούτε σύστημα υποδοχής.

Οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Λέσβο πληρώνουν περισσότερα από τους τουρίστες για να αγοράσουν ένα εισιτήριο. Η Ελλάδα υπήρξε μέχρι πρότινος η μοναδική χώρα που έχει ”βγάλει λεφτά” από την προσφυγική κρίση. Ενώ δεν διαθέτει κανένα σύστημα φιλοξενίας, αφήνει τους πάντες να κατευθύνονται προς την Βορειοδυτική Ευρώπη, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την Συμφωνία του Δουβλίνου και έχει οδηγήσει σχεδόν σε παραλυσία την ζώνη του Σένγκεν, τώρα που τα σύνορα έχουν κλείσει και υποχρεώνεται η ίδια να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, κάνει ”φασαρία”. Ο Τσίπρας είναι ένας ακροαριστερός δημαγωγός και όσο πιο θρασείς είναι οι δηλώσεις του τόσο πιο μεγάλες είναι οι υποχωρήσεις που υποχρεώνεται να κάνει καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει καταλήξει να είναι ο ζητιάνος της Ευρώπης. Θα αναγκαστεί στο τέλος να συμμορφωθεί».

Σε ό,τι αφορά την απάντηση της Ευρώπης στην προσφυγική κριση, ο Ντε Γουέβερ κατηγορεί τη Γερμανία για «εντελώς λανθασμένο δρόμο» και για χάσιμο «πολύτιμου χρόνου». «Οι προβλέψεις μου έχουν επαληθευτεί. Είχα πει πριν από έξι μήνες ότι κάτι πρέπει να γίνει γιατί διαφορετικά η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει υπαρξιακή κρίση και οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες θα είναι οι πρώτες που θα παρεκκλίνουν από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα», αναφέρει.

Αναφορικά με τα hotspots και τον μηχανισμό μετεγκατάστασης, ο ίδιος σημειώνει πως μετά το κλείσιμο των συνόρων από την Αυστρία και τις βαλκανικές χώρες «ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό γιατί εάν δεν προσέξει η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο hotspot», γεγονός που οδηγεί σε «μεγάλες υποχωρήσεις».

«Ας θυμηθούμε ότι πρόσφατα ο Έλληνας ομόλογος τού Τ. Φράνκε (σ.σ. Βέλγος υπουργός Εσωτερικών) κατηγόρησε τον Τεό ως “ναζιστή” επειδή ζητούσε επαναπροωθήσεις (push-backs) προσφύγων. Και τι βλέπουμε τώρα; Τον ίδιο αυτό άνθρωπο σήμερα (σ.σ. τον Γ. Μουζάλα) να λέει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για άμεσες επανεισδοχές (readmissions) . Δηλαδή όχι ακριβώς “επαναπροωθήσεις”, αλλά “επανεισδοχές” που είναι βασικά το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα είπε επίσης σήμερα ότι θεωρεί την Τουρκία ως μια χώρα “ασφαλούς διέλευσης”, με άλλα λόγια μας λέει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει την πολιτική των επαναπροωθήσεων. Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουν αρχίσει να κάνουν πίσω. Πρέπει να είμαστε περισσότερο ευγνώμονες απέναντι στις χώρες Visegrad παρά απέναντι στην Γερμανία», αναφέρει.

Τέλος, ερωτηθείς αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη Σένγκεν, απαντά πως όπως οι Έλληνες υλοποίησαν τις μεταρρυθμίσεις για να αποφύγουν μια ελεγχόμενη χρεοκοπία, τώρα που κλείνουν τα σύνορα, «θα είναι περισσότερο προσεκτικοί». Συνεχίζοντας, αναφέρει πως «είναι βέβαια εύκολο να κάνεις τον ακροαριστερό και τον ανθρωπιστή ενόσω δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα ο ίδιος και απλά στέλνεις τους πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ευρώπη για να καταλήξουν σε μας», ενώ εκφράζει τις «επιφυλάξεις» του για το κατά πόσον «μπορούμε να εργαστούμε με αυτή την κυβέρνηση». «Ποτέ δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους. Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες προς τις χώρες Visegrad που κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για λογαριασμό μας.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον χώρα διέλευσης αλλά καταληκτικός σταθμός, οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν δραστικά και κάτι τέτοιο είναι που χρειαζόμαστε», καταλήγει ο ηγέτης των Φλαμανδών Εθνικιστών.

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:1.200€ «όφελος» για λίγους, νέα ψηφιακά ενημερωτικά από 10/9  και τι παίζει με τα αναδρομικά στις συντάξεις 

10/09/2025 | 15:02
Featured

Καλάβρυτα: Το σκάνδαλο με τον ηγούμενο, το «άγαλμα της Αρτέμιδος» και οι σκιές στην Εκκλησία – Οι… μαφίες έφτασαν στα μοναστήρια

10/09/2025 | 15:00
HOT NEWS

Σεισμοί σε «κόκκινο συναγερμό για Κρήτη, Θεσσαλία, Κεφαλονιά – Τα 5 ρήγματα : Τι λένε Έλληνες και ξένοι σεισμολόγοι για την Ελλάδα

10/09/2025 | 14:00
Featured

Έρχονται ανατροπές: (μη) ασυλία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ(2), πρώτα σήματα από τα γκάλοπ, «μπλόκο» στο λιμάνι, Τσαμάζ στην ΕΤΕ — και ένα χρηματιστήριο που κοιτά Παρίσι

10/09/2025 | 13:06
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μέρκελ: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση στο προσφυγικό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προειδοποιήσεις για πολεμική ανάφλεξη: Το Ισραήλ στοχοποιεί την Τουρκία μετά το Κατάρ

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Συνελήφθησαν στα Εξάρχεια οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Βανδαλισμοί σε τζαμιά στο Παρίσι – Άγνωστοι άφησαν απ’ έξω κεφάλια χοίρων – Φωτογραφίες

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • 750€/μήνα + έως 1.375,50€: Ποιοι πληρώνονται από ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ τον φθινόπωρο – Βήμα-βήμα η αίτηση, προθεσμίες και «παγίδες»

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Σεισμοί σε «κόκκινο συναγερμό για Κρήτη, Θεσσαλία, Κεφαλονιά – Τα 5 ρήγματα : Τι λένε Έλληνες και ξένοι σεισμολόγοι για την Ελλάδα

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • Ο ηγούμενος, ο ενεχυροδανειστής και το παρασκήνιο των 200.000 ευρώ – Το θρίλερ των Καλαβρύτων και ο … Θανάσης!

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΕΑ: Έρχονται πληρωμές 600 εκατ. ευρώ – Πότε μπαίνουν τα βιολογικά, τι δίνει ο ΕΛΓΑ τις επόμενες 50 ημέρες

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us – Ποιοι είμαστε
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Cookies
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch