Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεωργιάδης: “Η χώρα έχει κανόνες και θα εφαρμόζονται”

Newsroom από Newsroom
19/09/2019 14:23
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ενημερώνοντας νωρίτερα τη Βουλή ότι πρόσφατα επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού. Πρόσφατα επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Και για τις δύο υποθέσεις είχαν γίνει καταγγελίες, καιρό πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν είχε προχωρήσει την επιβολή προστίμων, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Το λέω διότι γίνεται λόγος ποια κυβέρνηση είναι με τους μεγάλους και ποια κυβέρνηση είναι με τους μικρούς. Για να ακούει ο ελληνικός λαός και να συνεννοούμαστε. Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους, και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται, είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, επίκαιρη ερώτηση του οποίου συζητήθηκε στη Βουλή νωρίτερα, για τις καταχρηστικές πρακτικές δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών δανειοληπτών.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι, προκειμένου να υπάρξουν κανόνες για τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Τα δικηγορικά γραφεία και οι δικηγορικές εταιρείες δεν εμπίπτουν στον Ν.3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για καταχρηστικές πρακτικές δικηγορικών γραφείων, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα αυτό.

Οι καταχρηστικές πρακτικές των δικηγορικών γραφείων και των δικηγορικών εταιρειών ήταν αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη και ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το θέμα. Διευκρίνισε όμως ότι «το ρυθμιστικό πλαίσιο καθορίζεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης» και συνεπώς η απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Είπε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το θέμα, εν ολίγοις, απασχολεί την κυβέρνηση και αναμένεται «να ρυθμιστεί αυτό το γκρίζο τοπίο».

«Το θέμα είναι σημαντικό», τόνισε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη, διότι ο Ν. 3758/2009 που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες δεν έχει πεδίο εφαρμογής στα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών και μετατρέπονται ουσιαστικά σε εισπρακτικές εταιρείες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με πρωτοβουλία του οποίου συζητήθηκε σήμερα αυτό το θέμα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου το οποίο είχε κατατεθεί στη Γραμματεία της Κυβέρνησης 1,5 μήνα πριν τις ευρωεκλογές, αλλά “η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε”. Ο βουλευτής είπε ότι εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι δικηγορικές εταιρείες. Καθώς υπήρχαν πολλές καταγγελίες στις καταναλωτικές οργανώσεις για την καταχρηστική πρακτικών των εισπρακτικών εταιρειών, πολλές από αυτές έκλεισαν, αλλά βρέθηκε ο τρόπος να συνεχιστεί η πρακτική τους από δικηγορικές εταιρείες και δικηγόρους που καλούν τους οφειλέτες περισσότερες από μια φορά την ημέρα, δεν δηλώνουν την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμό τους, ασκούν ψυχολογική πίεση, καταργούν το πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ.

«Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για ένα τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Είμαστε προφανώς πολύ πιο γρήγοροι από εσάς να κάνουμε τα 4,5 χρόνια, 6 μήνες. Πολιτική μας βούληση είναι να παρέμβουμε».

«Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος -σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να λύσει σημαντικά θέματα- ενημέρωσε τη Βουλή ότι ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε ελληνική τράπεζα, πριν από λίγες ημέρες, διότι δέσμευσε ακατάσχετο λογαριασμό μισθοδοσίας και ενώ η καταγγελία είχε υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, πολλούς μήνες προ των εκλογών, δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο. «’Αρα, εμείς προκάμαμε να βάλουμε το πρόστιμο», σημείωσε ο υπουργός και ενημέρωσε, επίσης, ότι ενώ είχε φτάσει στο υπουργείο καταγγελία για μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, πολύ καιρό προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, για καταχρηστικούς όρους, δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο, πράγμα που έγινε μετά τις εκλογές από το υπουργείο Ανάπτυξης. «Το λέω διότι γίνεται λόγος ποια κυβέρνηση είναι με τους μεγάλους και ποια κυβέρνηση είναι με τους μικρούς. Για να ακούει ο ελληνικός λαός και να συνεννοούμαστε. Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους, και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ετικέτες: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΕλλάδακυβέρνησηπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Κυβερνητικές πηγές: Την Δευτέρα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις 5 παραιτήσεις

27/06/2025 | 20:13
Featured

Σκληρή επίθεση από Σαμαρά – Καραμανλή : «Κίνδυνος να βρεθούμε σε κατάσταση ομηρίας από την Τουρκία», «Δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω»

17/06/2025 | 21:13
HOT NEWS

Οι 5 τομείς που επηρεάζονται στην Ελλάδα από τη σύρραξης Ισραήλ – Ιράν – Πού επικεντρώνεται η ανησυχία

16/06/2025 | 17:55
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Από τη δοκιμασία της Ορθοδοξίας θα προέλθει μεγάλο καλό

07/06/2025 | 08:00 - Ενημέρωση 17/06/2025 | 22:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεραπετρίτης για Novartis: Στο κάδρο και ο Αλέξης Τσίπρας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    767 shares
    Share 307 Tweet 192
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    406 shares
    Share 162 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1153 shares
    Share 461 Tweet 288
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch