Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος: Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

TechTeam από TechTeam
16/12/2018 12:20 - Ενημέρωση 17/12/2018 12:32
Ενημερώθηκε: 17/12/2018 12:32:11
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του απόψε στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, είπε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν όλες οι εκλογές μαζί, ενώ σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και επανέλαβε ότι αν έλθει στη Βουλή τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καθώς δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τόνισε ότι αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είπε ακόμα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σε τέτοια θέματα να συνομιλεί με την διεθνή κοινότητα με αυτούς που διαφωνεί αλλά και με τους συμμάχους της, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί για το θέμα της πΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά «λύση η οποία θα περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ σε σύνθετη ονομασία δεν αποδεχόμαστε και δεν ψηφίζουμε».

«Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς ο διάλογος θα πήγαινε κάποια χρόνια μετά, διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για “μακεδονική” μειονότητα και ότι το “βόρεια” θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε ήταν ότι δεν θα πρέπει να φανεί η Ελλάδα σαν εκείνον που δεν συζητά, αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι» είπε ο κ. Καμμένος.

Κάλεσε ακόμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που έγινε μακεδονομάχος», να δεσμευθεί δημόσια ότι «δεν θα δεχθεί καμία λύση που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι θα καταργήσει ότι έχει συμφωνηθεί».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους, «διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες» και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι  μδεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ».

Νωρίτερα, υπενθύμισε, ότι «δεν είναι τυχαίο πως όσοι εγκατέλειψαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαφανίστηκαν», επαναλαμβάνοντας «ας φύγουν όσοι νομίζουν ότι ήλθαν στους ΑΝΕΛ για καρέκλα, προσδεθείτε γιατί θα φύγετε με τις κλωτσιές».

«Αρκετούς κάναμε φίρμες, έρχεται νέο αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην αρχή της ομιλίας του είχε τονίσει πως «η Νεολαία ΑΝΕΛ είναι το μέλλον Κίνημα».

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής για πολλά χρόνια και τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις τους έναντι του ελληνικού λαού πραγματοποιήθηκαν.

Ανέφερε ότι κριτική στους ΑΝΕΛ και διαπιστώσεις για τον επερχόμενο «πολιτικό θάνατό τους» ασκούν οι δημοσκόποι για τους οποίους είπε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημοσύνη, έχουν συνέχεια στους δημοσιογράφους που τα αρπάζουν από τα μαύρα ταμεία των κομμάτων» και χαρακτήρισε τους δημοσκόπους που «διαψεύσαμε επί πέντε εκλογικές μάχες, ως “καφετζούδες της πολιτικής που θα τους τσακίσουμε».

Συμπεριέλαβε στους ασκούντες κριτική στους ΑΝΕΛ, την Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία «ανήκει ο όρος “Βόρεια Μακεδονία” και τον Νίκο Κοτζιά “ο οποίος ηγείται του “Πράττω”, ενός κόμματος VIP όπως ο κ. Κοτζιάς, που δεν έχει κατέβει σε εκλογές, περιμένει να διοριστεί».

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση αυτή που «υπάρχει γιατί υπάρχουν οι ΑΝΕΛ», «μόνο καλά έχει κάνει» και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που μίλησαν για συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου και υπογράμμισε ότι στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η «μεγαλύτερη τράπεζα» φυσικού αερίου.

Σημείωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν βάρος στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας ενώ ταυτόχρονα η χώρα είναι ο κύριος συνομιλητής των ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ.

«Δεν κάναμε κωλοτούμπες και όταν αλλάξαμε πολιτική σε ένα θέμα, την αλλαγή αυτή την ενέκρινε ο ελληνικός λαός, ήλθε η ώρα να εισπράξουμε από τον λαό το καλό που κάναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος και της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό συνεχή κρατικό έλεγχο, καθώς και υπέρ της αλλαγής του φορολογικού συστήματος ώστε να προσελκυθούν επενδύσεις.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά η προεκλογική καμπάνια των ΑΝΕΛ με στόχο «όχι μόνο να είμαστε ρυθμιστές, αλλά η μεγάλη δύναμη που θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου».

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΚαμμένοςΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή; Τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα για τα σχέδια Τραμπ και τις συνομιλίες με το Ιράν

11/02/2026 | 11:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Διακοπή ρεύματος ΤΩΡΑ- ΔΕΗ: Δείτε live βλάβες και διακοπές ρεύματος

31/01/2026 | 15:36
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Featured

Τέσσερις σκληροπυρηνικές Μονές του Αγίου Όρους δίνουν ευλογίες στην Καρυστιανού!

29/01/2026 | 13:46 - Ενημέρωση 31/01/2026 | 16:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Taxisnet- Τέλη κυκλοφορίας: Εκτύπωση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Λαθραία τσιγάρα: Οι απολογίες «Προέδρου» και «Πούτιν», τα μετρητά και τι βλέπουν οι ειδικοί στη σκοτεινή δικογραφία

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • 50.000 Συνταξιούχοι με Αναδρομικά έως 12.000€ – Πληρωμές στο Τέλος Μήνα και Νέο Χρονοδιάγραμμα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ – Πότε μπαίνουν χρήματα πριν το Πάσχα, διορθώσεις ΟΣΔΕ και προθεσμίες για αγρότες

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • 2026: 3 Μεγάλες Αλλαγές σε Επίδομα Παιδιού & Προγράμματα Ανεργίας – Ποιοι Κερδίζουν έως 13.416€ τον Χρόνο

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ- ΑΓΡΟΤΕΣ 2026: 400 εκατ. ευρώ νέα χρηματοδότηση – Σχέδια Βελτίωσης και πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ–ΕΛΓΑ που έρχονται

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες-Σκόνη, βροχές και 20άρια το Σαββατοκύριακο, κρύο από Τρίτη

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch