Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: Στην κυβέρνησή μου θα υπάρχουν οι πιο άξιοι – Τι είπε για την εκλογή Τράμπ

Newsroom από Newsroom
14/11/2016 14:24
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την εκτίμηση πως θα δούμε έναν διαφορετικό Τράμπ, ως Πρόεδρο της Αμερικής, από αυτόν που είδαμε ως υποψήφιο, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει πως θα υπάρχουν προβλήματα, καθώς στην Αμερική υπάρχουν θεσμοί με ιδιαίτερο βάθος.

Σε διαδικτυακή συνομιλία του με τον Στέλιο Ράμφο στο iefimerida ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στην Αμερική εκδηλώθηκε η αντισυστημική ψήφος. Όπως όμως είπε, το αμερικανικό σύστημα παρέχει τους απαραίτητους ελέγχους στην εκτελεστική εξουσία ώστε να μην επιτρέπει να διαμορφωθεί πολιτική εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.
«Η κοινωνία είναι διχασμένη. Διχασμοί γεωγραφικοί, ταξικοί, εκπαιδευτικοί, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μια σύνθεση σε αυτό το περιβάλλον. Αυτός ο πολωτικός λόγος δημιουργεί και επενδύει πάνω στους διχασμούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως δεν είναι βέβαιος αν η αντίδραση στο πολιτικό κατεστημένο είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης ή της προόδου της τεχνολογίας.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση για το πως θα παράγεται και πως θα κατανέμεται πλούτος. Η παγκοσμιοποίηση ωφέλησε λίγους δυσανάλογα πολύ. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορεί να δώσουν λύση αρκούνται στην επεξεργασία του θυμού χωρίς να δίνουν λύση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο ίδιος θέλει να κρατήσει η ΝΔ την ιστορία και τις ρίζες της και να την προσαρμόσει στη νέα πραγματικότητα.
«Εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, αλλά η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΔ είχε αντισυστημικά χαρακτηριστικά» τόνισε, προσθέτοντας πως πρέπει να ανακαλύψουμε την ελπίδα της αλήθειας.
«Σκοπός δεν είναι να αποδώσουμε ευθύνες ή να τιμωρήσουμε κανέναν. Σκοπός είναι να δούμε την πραγματική μας διαδρομή. Για να κλείσει το κεφάλαιο της μεταπολίτευσης πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό έχει και ένα στοιχείο κάθαρσης και για τη ΝΔ αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε, επισημαίνοντας πως η ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας είναι μια ιστορία κομμάτων που απευθυνόταν στο συναίσθημα του ΄Ελληνα. «Αυτό πρέπει να σπάσουμε και θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να γεννήσουμε μια νέα αυτογνωσία και ελπίδα και αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα» προσέθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη τα νέα παιδιά να αυτονομηθούν από την οικογένειά τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Μάλιστα, υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει υποχρεωτική θητεία στα 18 ενώ τάχθηκε κατά της λογικής του αιώνιου φοιτητή. « Η θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική στα 18. Σηματοδοτεί την ουσιαστική ενηλικίωση και την ανάληψη ευθύνης. ‘Οταν ο φοιτητής μπαίνει στο πανεπιστήμιο ποια είναι η ευθύνη του; Να τελειώσει τους σπουδές τους στη ώρα του. Απολαμβάνει τα προνόμια αλλά δεν έχει τις ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας με τη συνταγματική διάσταση. Είπε όμως πως η πολιτεία έχει περιθώρια να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Εκκλησία και η Εκκλησία να αγκαλιάσει με θάρρος τις πιο εκσυγχρονιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της. «Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που πρέπει να ανοίξουν με την εκκλησία και για το ρόλο της και για το ρόλο του κράτους» είπε επισημαίνοντας πως η Εκκλησία έχει παίξει ένα σπουδαίο κοινωνικό ρόλο καλύπτοντας βασικές ανάγκες του κόσμου στην κρίση. «Ο διαχωρισμός είναι ανεπίκαιρη συζήτηση» τόνισε.
Αναφερόμενος στα θέματα της παιδείας, υπογράμμισε πως θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Παιδείας ως τον μεγάλο «πατερούλη» του σχολείου και τόνισε πως χρειάζεται μεγαλύτερη ελευθερία στα σχολεία, στα πανεπιστήμια καθώς και αξιολόγηση του αποτελέσματος. «Παιδεία χωρίς αξιολόγηση δεν νοείται» είπε, προσθέτοντας πως το μέλλον έρχεται με πρωτοφανή ορμή και πως αν δεν συζητήσουμε τα θέματα με θάρρος, θα μας προσπεράσει η ιστορία.
Αναφερόμενος στη ΝΔ και στις αλλαγές που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος επισημαίνοντας πως από την κοινωνία εισπράττει ότι κάτι αλλάζει στη ΝΔ. «Βλέπω καινούργια πρόσωπα στις συγκεντρώσεις. ‘Εχω ήδη κάνει πολλές ρήξεις στη ΝΔ. Αλλά, ας δούμε τη ρήξη μέσα από τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης με την ταυτόχρονη αλλαγή της και τον εκσυγχρονισμό της. Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση. Αν είναι απαραίτητη θα την κάνω. Κατήργησα την ΟΝΝΕΔ σε μια μέρα.. Δεν πιστεύω όμως στη ρήξη για τη ρήξη» είπε, καταλήγοντας πως στην κυβέρνησή του θα υπάρχουν οι πιο άξιοι, αλλά και πολλά στελέχη που θα είναι έξω από την πολιτική.

Ετικέτες: εκλογήκυβέρνησηΜητσοτάκηςΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: «Αρχή μας τα πλεονάσματα να επιστρέφονται στους πολίτες»

24/08/2025 | 17:06
U.S. President Donald Trump boards Air Force One as he departs for Alaska to meet with Russian President Vladimir Putin to negotiate for an end to the war in Ukraine, from Joint Base Andrews in Maryland, U.S., August 15, 2025. REUTERS/Kevin Lamarque
Featured

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να αναπτύξει Εθνοφρουρά και στο Σικάγο

24/08/2025 | 14:00
Featured

Μητσοτάκης – «Τα πλεονάσματα επιστρέφουν στην κοινωνία» με στήριξη σε Υγεία, Παιδεία και πληγέντες

24/08/2025 | 13:00
Featured

Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

24/08/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ποια σνακ επιτρέπονται πριν κοιμηθούμε


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    393 shares
    Share 157 Tweet 98
  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • Γάμος – έκπληξη στην Κεφαλονιά και πολιτική αναγνώριση στις ΗΠΑ για τον Άρη Κουρκουμέλη

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch