Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπουτάρης: Θέμα αλλαγής ονόματος σε αεροδρόμιο Μακεδονία και ΚΤΕΛ

Newsroom από Newsroom
13/02/2018 12:28
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Επιμένει στον «προβληματισμό», όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, που έθεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και των ΚΤΕΛ της πόλης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια. Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, μάλιστα δήλωσε πως σε περίπτωση απόφασης αλλαγής του ονόματος, εκείνος θα πρότεινε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

Αρχικά ο κύριος Μπουτάρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται», προσθέτοντας πως ουσιαστικά εκείνος έθεσε έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα γύρω από το οποίο «έχουμε ήδη πρόβλημα».
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «αυτό το περίφημο όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο».

«Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε», επέμεινε ο δήμαρχος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις, ενώ αναρωτήθηκε: «Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη; Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε; Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία» και αναλύοντας την κατάσταση κατά την άποψή του, είπε: «Ποια είναι τα πάντα που δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει; Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε κι εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν την Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους. Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας. Ότι περάσανε μια δύσκολη περίοδο με τον ανεκδιήγητο Γκρουέφσκι, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ανθρωποφάγοι».

[irp posts=”173257″ name=”Κοτζιάς: Νέες προκλητικές δηλώσεις-120.000 στο συλλαλητήριο-Ναι στη Μακεδονία””]

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

Παράλληλα ο κύριος Μπουτάρης, αναφερόμενος στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι «οι Σκοπιανοί είναι σε μια απελπιστική στάση, διότι ξέρουν ότι πρέπει να υποχωρήσουν στο όνομα», αλλά και ότι παράλληλα η Ελλάδα έχει χάσει στο ζήτημα, καθώς «160 χώρες στον κόσμο τους έχουν αναγνωρίσει, αυτοί δεν αλλάξανε ούτε το βιβλίο της ιστορίας τους, η Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια ταλαιπωρείται από το ζήτημα. Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και σε λίγο θα είναι της Τουρκίας, εμείς τους ρίχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εμείς χάσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Να αλλάξουμε κι εμείς το όνομα, όπως άλλαξαν και οι Σκοπιανοί
Λίγο αργότερα, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν σαφέστερος, δηλώνοντας «γιατί να μην αλλάξουμε κι εμείς όνομα στο αεροδρόμιο, όπως το αλλάζουν αυτοί» και προσθέτοντας πως το σημαντικό δεν είναι να αλλάξει το Σύνταγμά τους, αλλά να αλλάξουν τα βιβλία ιστορίας στα σχολεία τους. «Στην Παιδεία είναι το θέμα, έχετε καταλάβει πως αυτοί μεγαλώνουν γενιές που αισθάνονται “Μακεδόνες”;», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουτάρης, θεωρώντας γελοίο να προσπαθήσουμε εμείς να επέμβουμε ώστε να αλλάξουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμά τους.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως από όλη αυτή τη διαδικασία από την δεκαετία του ’90, οι Έλληνες έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας, καθώς θεωρούμαστε «χοντροκέφαλοι», γράφει το protothema.gr.

Ετικέτες: αεροδρόμιοΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΕλλάδαΚΤΕΛΜακεδονίαΝΕΑπολιτικάΣκόπια

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νταγκ Μπέργκαμ υπουργός Εσωτερικών ΗΠΑ: «Η Ελλάδα αποτελεί έναν εξαιρετικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών»

26/10/2025 | 21:38
Featured

LIVE: Στη Μητρόπολη Αθηνών η Ελλάδα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο – Παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

25/10/2025 | 12:51
Featured

Η Ρωσία ξαναχτυπά: επιχειρεί ανακατάληψη Χερσώνας, Κουπιάνσκ και Λίμαν – Το μεγαλύτερο μέτωπο από το 2022- Τι λένε τα διεθνή μέσα 

21/10/2025 | 13:32
Featured

Σεισμός τώρα: Δόνηση 4,5 Ρίχτερ ξύπνησε το Λασίθι-Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

16/10/2025 | 07:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Survivor 2018-SKAI: Επιβεβαιώνει ο Λιανός ότι πάει στον Αγ. Δομίνικο (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Μαχαίρια στη Χαλκίδα: Οπαδικό ραντεβού θανάτου με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – “Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών”

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Χάρτης Προειδοποίησης»: Ισχυρές βροχές έως Τετάρτη, καταιγίδες στην Αττική – Τι αλλάζει ώρα με την ώρα 

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί o Ζόραν Μαμντάνι

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Πληρωμές 81.000 δικαιούχων και νέο πρόγραμμα 50.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας με επιδότηση έως 100%

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch