Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Νίκος Ανδρουλάκης -ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να υπάρχουν υποστηρικτές του αφηγήματος του Ερντογάν για την τρομοκρατία

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Newsroom από Newsroom
05/07/2022 13:25
Ενημερώθηκε: 05/07/2022 13:26:54
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ -Τις προτεραιότητες της πολιτικής του ανέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετέχοντας στην συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ομιλητή τον πρωθυπουργό. Εκπροσωπώντας τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την δίκαιη οικονομική ανάπτυξη αλλά και την Τουρκία.

«Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε χρέος να κάνουμε περισσότερα και να τα κάνουμε τώρα. Να υπερασπιστούμε μέσα από ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Οφείλουμε να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν ξανά ασφαλείς απέναντι στις γεωπολιτικές, κλιματικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας» επισήμανε επίσης, ενώ επέμεινε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά ειδικά για τον ελληνικό λαό, που βίωσε σκληρές οικονομικές πολιτικές.

«Καλό είναι να θυμόμαστε το ταπεινωτικό δημοψήφισμα του 2015, αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Να θυμάστε και την ταπεινωτική εποχή του 2009. Οδηγήσατε τη χώρα σε 15,4% δημοσιονομικό έλλειμμα και στη χρεοκοπία, όπως πιστοποιεί και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιατί αυτές οι πολιτικές της συντηρητικής παράταξης ήταν που άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση σε χαμηλό αντίτιμο όπως έκαναν άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα. Στον τομέα της υγείας το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι τρίτοι στην Ευρώπη στις ιδιωτικές δαπάνες είναι αποκαλυπτικό των αναγκών που υπάρχουν για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

 

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να αποτελέσει τον βασικό μοχλό για διάχυση των ΑΠΕ μέσω των οικιακών φωτοβολταϊκών και των ενεργειακών κοινοτήτων και κάλεσε την Κυβέρνηση να αδράξει την δυνατότητα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση των εθνικών σχεδίων, «ώστε να ενταχθούν ακόμα και τώρα επενδύσεις όπως η αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας και των μέσων αποθήκευσης που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ενεργειακής μας αυτονομίας και της δίκαιης μετάβασης» .

«Να ληφθεί η απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην κατεύθυνση υιοθέτησης ισχυρών μέτρων αποτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Η παράνομη και καταστροφική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ουκρανικό λαό και ένα πολύ ακριβό μάθημα για τις ευρωπαϊκές ελίτ για το πως οφείλουν να αντιμετωπίζει αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες. Ο κατευνασμός όπως αποδείχθηκε δεν έφερε αποτελέσματα. Χρειάζονται ισχυρά μέτρα αποτροπής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ευρώπη, που δεν θα είναι παρακολούθημα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Για αυτό σας καλώ να πάρετε θέση. Ο ελληνικός λαός, μετά από 10 χρόνια συνεχών κρίσεων έχοντας απωλέσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ του, αναγκάζεται να πληρώνει δισεκατομμύρια για να θωρακίσει την κυριαρχία της πατρίδας μας με εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ συγχρόνως ευρωπαϊκά κράτη εξοπλίζουν αυτόν που τον απειλεί. Εδώ χρειάζεται να ληφθεί η απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και σε όποιον δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Χαίρομαι που ακόμα και ο κ. Βέμπερ που τότε το καταψήφισε, φαίνεται τώρα να το υποστηρίζει. Επίσης είναι αδιανόητο να υιοθετείται από αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, όταν όποιος διαφωνεί με τις αυταρχικές του πρακτικές, όπως ο Καβαλά και ο Ντερμιτάς, χαρακτηρίζεται αυτομάτως τρομοκράτης και εχθρός του έθνους».

«Παραμένουμε ένα “αργοκίνητο καράβι”»

Περιγράφοντας το συνεχές των κρίσεων και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «όσο μειώνονται για εκατομμύρια Ευρωπαίους οι ευκαιρίες για μία καλύτερη ζωή, όσο αυξάνονται όσοι νιώθουν εκτός των τειχών, τόσο θα αυξάνονται οι απειλές για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Η στασιμότητα, που επέβαλαν στο σχέδιο πολιτικής ενοποίησης οι Συντηρητικές δυνάμεις, έδωσε περιθώριο στους αρνητές του ευρωπαϊκού οράματος να την εκμεταλλευθούν προς όφελός τους. Αυτό είναι το ντουέτο, που ευθύνεται, γιατί παραμένουμε ένα “αργοκίνητο καράβι” κ. Πρωθυπουργέ. Οι μεν μιλάνε στο όνομα της Ευρώπης χωρίς να κάνουν ότι χρειάζεται και οι δε την πετροβολούν με μανιχαϊστικά επιχειρήματα σε κάθε ευκαιρία».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gxOuS-V7KP0&feature=emb_title

Ετικέτες: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΠΑΣΟΚΤΟΥΡΚΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Ότι θυμούνται χαίρονται οι Τούρκοι: Θα παίρναμε 110 F-35 από τις ΗΠΑ αλλά…

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα από το 112 :ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

26/04/2025 | 06:00
Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
Featured

Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

23/04/2025 | 15:11
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης για τα έκτακτα μέτρα: Είναι σαν να έχεις μια ασθένεια και να παίρνεις παυσίπονο

23/04/2025 | 14:00
Featured

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Νίκο Δένδια για την επίσκεψή του στη νήσο Παναγιά: «Είναι κατεχόμενο νησί»

21/04/2025 | 16:00
HOT NEWS

Τουρκία: Στις επάλξεις η αντιπολίτευση – Εργάζεται για την εκμετάλλευση της σύλληψης Ιμάμογλου

19/04/2025 | 17:00
Featured

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο – Το προεδρικό διάταγμα

18/04/2025 | 20:13
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αντίδραση της Άγκυρας στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ελλάδας: «Αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο»

17/04/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα από το 112 :ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνη

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Τη Δευτέρα, στη Βουλή, η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    215 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    987 shares
    Share 395 Tweet 247
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch