Σάββατο, 30 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Οργώνει» τις ΗΠΑ για επενδύσεις και χρέος ο Παππάς – Επαφές με Νούλαντ και Λιου

Newsroom από Newsroom
13/05/2016 05:47
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

To ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, αλλά και τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου.

Σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρουσίασε στην κ. Νούλαντ τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές για την επόμενη περίοδο, μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε από την αμερικανική πλευρά η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε.

Η συνάντηση με Λιου
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου την Πέμπτη.

Ο κ. Παππάς, ενημέρωσε τον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών για την ελληνική οικονομία, μετά την ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Επιπρόσθετα, Με δεδομένες τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης χωρίς μέτρα επιπλέον των συμφωνηθέντων, αλλά μόνο με έναν αυτόματο μηχανισμό προσαρμογής, η οποία προβλεπόταν από τη συμφωνία και θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι στόχοι. Ο ίδιος ενημέρωσε για τη στέρεα πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί, αφού ήδη -σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat- η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί τους στόχους, αλλά και τους υπερβαίνει σημαντικά.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, δεν παρέλειψε να σημειώσει την πολύ επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που είχε αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα σταθερό σήμερα χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί, καθώς και να ενημερώσει για τον νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος στοχεύει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο αναπτυξιακός επιδιώκει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας του ελληνικού παραγωγικού συστήματος, την αύξηση των θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους, την αναστροφή του brain drain effect, καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας της οικονομίας, με έμφαση στους υψηλής προστιθέμενης αξίας και εντάσεως γνώσης τομείς.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ανέλυσε την πορεία της συζήτησης για το χρέος, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα, με στόχο την ελάφρυνση του προφίλ αποπληρωμής στα επόμενα χρόνια (επιμήκυνση περιόδου χάριτος, διασφάλιση της βιωσιμότητας των χρηματοδοτικών αναγκών κ.λπ.) ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμο και να επισπευσθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι το 2015 έκλεισε με σχεδόν μηδενική ύφεση (0,2%), ενώ οι εκτιμήσεις του καλοκαιριού μιλούσαν για ύφεση 7 μονάδων και το ΔΝΤ, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δημοσιοποιήσει εκτιμήσεις για ύφεση 2,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 ως το 2014, με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%.

Ακόμα, σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα του 2015 ήταν πάνω από το στόχο του προγράμματος καθώς και ότι η ανεργία μειώθηκε 2 μονάδες σε ένα χρόνο. Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα αυξήθηκε το 2015 κατά 5,7% σε επιφάνεια και κατά 32,3% σε όγκο ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότιτο 2015 καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό και επιτεύχθηκε ρεκόρ απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ, φτάνοντας το 97,1%, την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των ευρωπαϊκών χωρών.
Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα -στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον- με τον Υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Εμπορίου, Stefan Selig.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας για τις θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, η οποία όχι απλά επιτυγχάνει αλλά υπερβαίνει τους στόχους. Από ελληνικής πλευράς, αναλύθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης σχετικά με το χρέος. Εξελίξεις, που αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, η οποία είναι σε θέση πλέον να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο ώστε άμεσα να εκταμιευθεί χρηματοδότηση η οποία δεν θα καλύψει απλά τις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα είναι σημαντικά υψηλότερη ώστε να κατευθυνθεί και σε μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενισχύοντας άμεσα και καίρια τη ρευστότητα στην αγορά.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές εταιρείες (ληξιπρόθεσμες οφειλές, νοσοκομειακό clawback, τιμολογήσεις και πατέντες).

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

30/08/2025 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 30 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος ο νέος, Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης

30/08/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

29/08/2025 | 23:45
HOT NEWS

Ποιοι συνθέτουν την πλειοψηφία των δυσαρεστημένων πολιτών από την κυβέρνηση και τι πρέπει να πράξει ο Μητσοτάκης για να μη βρεθεί η χώρα σε πολιτική αστάθεια και οικονομικό πισωγύρισμα

29/08/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Διευθυντής υπουργείου στην Αλβανία εγκέφαλος σε κύκλωμα ναρκωτικών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Είμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράστασή σας στο βαρύτατο πένθος μας για τη Λένα» – Δήλωση της οικογένειας Σαμαρά

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
  • ΘΕΡΜΗ – Το μοιραίο ξημέρωμα με την Porsche: Στο ΑΧΕΠΑ οι τραυματίες, στο μικροσκόπιο η 45χρονη επιχειρηματίας

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • Κέρκυρα: Νέο περιστατικό με αεροπλάνο – Φλόγες στην τουρμπίνα κατά την απογείωση

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025: Συντάξεις και αναδρομικά έως 4.800€, και τέλος στην προσωπική διαφορά για 1,2 εκατ. συνταξιούχους

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • 180.000 Δικαιούχοι: Πληρωμές για το Επίδομα 100 ευρώ και νέα προγράμματα ΔΥΠΑ

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΝΕΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: Επιδοτήσεις, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και η μάχη με την ευλογιά- Και οι πληρωμές 

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • Βανδαλισμός για δεύτερη φορά στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – «Δεν θα με κάνουν να σιωπήσω»

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch