Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρίσι – Στρασβούργο για πολιτική στήριξη ο Τσίπρας

Newsroom από Newsroom
14/04/2016 06:28
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανοσυά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία, χωρίς να ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις – κάτι που για πρώτη φορά γίνεται σε μια τέτοια συνάντηση στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο – αλλά και χωρίς να εκδοθεί ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ φέρεται ως η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τελευταία 15 λεπτά της συνάντησης που συνολικά δεν ξεπέρασε τη μία ώρα, οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, χωρίς κανένας άλλος αξιωματούχος να είναι παρών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να κερδίσει την υποστήριξη του γάλλου προέδρου στο αίτημα είτε να πιεστεί το ΔΝΤ από τους ευρωπαίους προκειμένου να πάρει μέρος στο πρόγραμμα αναστέλλοντας όμως τις «παράλογες απαιτήσεις του ή να προχωρήσει μια συμφωνία μόνο με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.


Ο δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι η διαδικασία έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί, όσο και για τα δύο νομοσχέδια – για το ασφαλιστικό και το φορολογικό – που η κυβέρνηση προωθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών.


Tην Πέμπτη στις 12:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στο Στρασβούργο.

Με αυτά τα ταξίδια, ο έλληνας Πρωθυπουργός αναζητεί συμμάχους στο στρατόπεδο των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να πετύχει έναν διπλό στόχο. Από τη μία πλευρά να διαμορφώσει ένα μέτωπο κατά της λιτότητας – όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου – και από την άλλη για να αποτρέψει την μη κάθοδο των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αν και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα πάρουν μέρος στην διαπραγμάτευσης της επόμενης εβδομάδας στελέχη του ΔΝΤ κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτό δεν ειναι το χειρότερο σενάριο , αφού – όπως λένε – το ΔΝΤ με βάση την συμφωνία του Ιουλίου του 2015 συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος.

Το ΔΝΤ μιλάει για νέο πρόγραμμα

Το ΔΝΤ σε νέα έκθεση «Fiscal Monitor Report» που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα θεωρεί πως ο εκλογικός κύκλος και το πολιτικό αδιέξοδο μπορεί να περιπλέξουν ή να αποθαρρύνουν την εφαρμογή μέτρωνεντός του 2016 στην Ελλάδα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην έκθεση γίνεται λόγος για την πιθανότητα να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Κάτι που ερμηνεύεται είτε ως τέταρτο μνημόνιο είτε ως ένα ενδιάμεσο μνημόνιο σε αντικατάσταση του ισχύοντος, το οποίο το ΔΝΤ θεωρεί ότι χρήζει αναπροσαρμογής.

Βερολίνο: Εφαρμογή της συμφωνίας του καλοκαιριού

Το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι «Υπάρχει μόνο μία λύση και είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι». Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε κληθείς δε να σχολιάσει την κατάθεση των νομοσχεδίων χωρίς να προηγηθεί συμφωνία άφησε να εννοηθεί πως το Βερολίνο περίμενε τέτοιες κινήσεις. «Δεν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε αξιολόγηση προγράμματος με την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η μία ή η άλλη κίνηση δεν έρχεται εντελώς ως έκπληξη -γνωριζόμαστε ήδη καιρό. Αλλά όλα αυτά δεν βοηθούν» είπε και σημείωσε «Ο καθένας που συμμετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα…»

Κληθείς να σχολιάσει το γεογνός ότι στο πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε: «Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές επαφές με τον κ. Τσίπρα και συνολικά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης και στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Κάθε συζήτηση είναι καλή».

Βρυξέλλες: Απαιτείται συμφωνία για τα νομοσχέδια

Με διπλωματικό τρόπο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν απέφυγε άμεσο σχολιασμό της κίνησης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση δύο νομοσχεδίων, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι προαπαιτούμενο για να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση. Και κατέληξε με φρασεολογία ΔΝΤ :«Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών». 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τραμπ: «Νομίζω ότι μια γρήγορη συμφωνία είναι καλύτερη από μια εκεχειρία – Ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός»

16/08/2025 | 13:45
Featured

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βολισσού Χίου – Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών

16/08/2025 | 13:31
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνείς επικρίσεις για τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη

16/08/2025 | 13:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις – Μια τριμερής θα μπορούσε να φέρει αποτελεσματικές λύσεις

16/08/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νοβότνι: Η Ελλάδα σηκώνει τεράστιο βάρος από την προσφυγική κρίση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και γεωπολιτικά ρίσκα: Ο Πούτιν καθ’ οδόν για την κρίσιμη συνάντηση με τον Τραμπ στην Αλάσκα

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Γιορτή σήμερα 16 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Διομήδης

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Αναχώρησε για την Αλάσκα ο Τραμπ: «Υψηλό διακύβευμα», δήλωσε πριν την ιστορική συνάντηση με τον Πούτιν

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Γκιλφόιλ: Ευχές στους Έλληνες για τον Δεκαπενταύγουστο με την Παναγιά την Βρεφοκρατούσα και τον Γαϊτάνο

    186 shares
    Share 74 Tweet 47
  • Λευκός Οίκος: Πρώτη αντίδραση μετά τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Πούτιν

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Τραμπ: «Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται πλέον από τον Ζελένσκι» – Βαθμολόγησε με «10 στα 10» τη συνάντηση με Πούτιν

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Ποιοι θα βρίσκονται στο πλευρό των δύο Προέδρων

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch