Η επόμενη ημέρα στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, αλλά και μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων από τους νέους υπουργούς, δεν βρίσκει την κυβέρνηση ανασκουμπωμένη και εφησυχασμένη από την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει το νέος της έργο, αλλά ιδιαιτέρως προβληματισμένη από τις αιχμές και τις βόμβες που εκτοξεύτηκαν δια στόματος του απερχόμενου υπουργού, Νίκου Φίλη.
Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για την στάση που θα κρατήσουν στελέχη, όχι μόνο όπως ο Νίκος Φίλης, που δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους, αλλά και στελέχη που προέρχονται από άλλα κόμματα και συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κα.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας που έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, αλλά και την Κουμουνδούρου με τις δηλώσεις του και τις επιθέσεις τόσο κατά της Εκκλησίας, όσο και κατά της κυβέρνησης, επιχείρησε χθες να κάνει σαφή την τακτική του από εδώ και στο εξής απέναντι στην κυβέρνηση και απέναντι στο κόμμα. Την τακτική αυτή ωστόσο στο Μαξίμου φοβούνται ότι δεν αποκλείεται να την ακολουθήσουν κι άλλα δυσαρεστημένα στελέχη.
[irp posts=”76938″ name=”Ποια είναι τα επτά πρόσωπα – κλειδιά του ανασχηματισμού”]
Πάντως, πολλοί εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι οι εκρήξεις του Νίκου Φίλη θα περιοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως και οι δυσαρέσκειες που εκφράστηκαν από στελέχη της κυβέρνησης οι οποίοι έχασαν τα υπουργεία τους ή μετακινήθηκαν σε άλλα, εκλαμβάνοντας όμως την μετακίνησή τους ως υποβιβασμό. Το γεγονός άλλωστε ότι λείπει από το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Φώτης Κουβέλης, δίνει σημαντικό άλλοθι και μια ισχυρή επιχειρηματολογία για τις επιλογές που έπρεπε ή ήταν αναγκασμένος να κάνει ο πρωθυπουργός.