Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Στάζει φαρμάκι» ο γαλλικός Τύπος για τον Τσίπρα

Newsroom από Newsroom
23/10/2015 15:30
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σχολιάζει σήμερα ο γαλλικός Τύπος, στο πλαίσιο της επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα. ο Έλληνας πρωθυπουργός που δεν μιλάει γαλλικά, κοίταζε τον ουρανό και τα παπούτσια του, γράφει η εφημερίδα “Liberation”.

Οι γαλλικές εφημερίδες επισημαίνουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την κρίση του καλοκαιριού.

Εκτενή ρεπορτάζ σε γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη των Παρισίων προς την Ελλάδα. “Βοηθώντας την Ελλάδα είναι σαν να βοηθάμε την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ολάντ ο οποίος τάχθηκε επίσης υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους”, όπως επισημαίνουν πολλές γαλλικές εφημερίδες.

Liberation

Βοηθώντας την Ελλάδα είναι σαν να βοηθάμε τη Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από την Αθήνα, γράφει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα “Liberation” . Εκτός από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, το επίμαχο δημοσίευμα σχολιάζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μιλάει γαλλικά, κοίταζε τον ουρανό και τα παπούτσια του μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε άλλο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας σχολιάζεται η σοβαρή σχέση που έχουν οι δύο πολιτικοί άνδρες, όπως αναφέρει αναφέρει σύμβουλος του Γάλλου προέδρου που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναλύει τη στενή σχέση που έχουν από το καλοκαίρι και μετά ο Γάλλος πρόεδρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

“Ο Φρανσουά Ολάντ, ένας μεταρρυθμιστής πρόεδρος που δεν αρέσει στους Γάλλους και ο Αλέξης Τσίπρας, ένας ριζοσπάστης πρωθυπουργός που ασπάστηκε τον ρεαλισμό, αλλά κατάφερε να επανεκλεγεί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στον κόσμο;”, διερωτάται η αριστερή εφημερίδα και προσθέτει: “Μετά την ευρω-κρίση του καλοκαιριού, ο Γάλλος πρόεδρος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται την Αθήνα μετά τις απειλές για το Grexit, επισημαίνει η εφημερίδα. Από την πλευρά τους οι Ελληνες στρώνουν τα κόκκινα χαλιά: τα δύο 24ωρα του Ολάντ είναι γεμάτα από τιμές, δείπνο με φόντο την Ακρόπολη, ομιλία στη Βουλή.

Πριν από τον Ολάντ, μόνο ο ντε Γκόλ, ο Αιζενχάουερ, ο πατέρας Μπους και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν αυτή την τύχη. Ενα πλήθος συμβολικών κινήσεων για να υπογραμμιστεί η ιδιαίτερη σχέση που διατηρούν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Ενας σύνδεσμος «εμπιστοσύνης, ο οποίος δημιουργήθηκε στις δύσκολες ώρες», λέει από την πλευρά του γάλλος σύμβουλος.

Η Liberation θυμίζει ότι όταν είχε φτάσει στο Παρίσι, για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, πραγματικά δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Γάλλους σοσιαλιστές και στους ευρωπαίους. Το πρόγραμμα του Τσίπρα χαροποιούσε μεν τους αριστερούς του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά τρόμαζε και απωθούσε τους υποστηρικτές της realpolitik, όπως ο Ολάντ. Αρνιόταν τα προγράμματα λιτότητας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού και εθνικοποιήσεις…Ηταν σαν να θύμιζε τι θα μπορούσε να είναι μια «πραγματική» Αριστερά.

Στις τάξεις των Γάλλων σοσιαλιστών ένα ερώτημα επικρατούσε τον περασμένο χειμώνα. «Μα, ποιός είναι επιτέλους ο Τσίπρας; Ενας σύμμαχος για να ξαναφτιάξουμε την Ευρώπη ή ένας αντίπαλος που θα χρησιμοποιήσει το λαό ενάντια στο σύστημα», όπως το θέτει ένας γάλλος διπλωμάτης.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας πήγε καλά. Ο Τσίπρας και ο Ολάντ «είναι πολιτικά ζώα, σμιλεμένοι στα δύσκολα. Δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους», αναλύει ένας σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

“Από την αρχή υπήρχε σεβασμός και από τις δύο πλευρές. Ο Ολάντ και ο Τσίπρας επικοινωνούν θαυμάσια χωρίς να έχουν το ίδιο ιδεολογικό corpus”, αναγνωρίζει ένας κοντινός άνθρωπος του Γάλλου προέδρου.

“Υπάρχει μεγαλύτερη επαφή μεταξύ του Τσίπρα και της γαλλικής αριστεράς παρά με τον Ιταλό πρωθυπουργό , Ματέο Ρέντζι. Και ο Ολάντ είναι πρόεδρος της γαλλικής αριστεράς”, προσθέτει.

Με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να δημιουργείται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και οι διμερείς σχέσεις να γίνονται πιο χαλαρές. Οι δύο πλευρές συνομιλούν στα γαλλικά και στα ελληνικά, με μεταφραστή, όταν πρόκειται να θέσουν σκληρά θέματα με αριθμούς και τεχνικούς όρους. Τσίπρας και Ολάντ μιλούν στα αγγλικά μεταξύ τους τις υπόλοιπες στιγμές. Ωστόσο, πολλές φορές η εμπιστοσύνη σπάει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Οταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για το “Ναι” ή “Οχι” στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας, στις αρχές Ιουλίου, ο Ολάντ πέφτει από τα σύννεφα.

Le Figaro

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ η Ελλάδα από την πλευρά της θέλει να γοητεύσει τους Γάλλους επενδυτές, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα με αρκετούς επιχειρηματίες και η κυβέρνηση των Αθηνών θέλει να αδράξει την ευκαιρία και να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτή την επίσκεψη, σχολιάζει η δεξιά εφημερίδα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ποιες επενδύσεις στην Ελλάδα ενδιαφέρουν γαλλικά κεφάλαια

Επόμενο Άρθρο

Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» την Αθήνα (BINTEO)

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες

29/04/2025 | 19:01
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές της Γροιλανδίας μετά το μπλακάουτ στην Ισπανία

29/04/2025 | 19:00
HOT NEWS

Για οφειλές εκατομμυρίων ευρώ ξυλοκόπησαν άγρια τον επιχειρηματία στη Γλυφάδα – Τι κατήγγειλε ο ίδιος

29/04/2025 | 18:20
Featured

Παπασταύρου: Εντός της εβδομάδας ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων

29/04/2025 | 18:08
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πληρωμές IRIS, χωρίς προμήθεια, σε όλες τις επιχειρήσεις από 1η Νοεμβρίου

29/04/2025 | 18:00
Featured

Μαρινάκης: Οδηγός το μοντέλο Τριαντόπουλου και στην υπόθεση Καραμανλή

29/04/2025 | 17:00
Featured

Μητσοτάκης: Αναγνώριση ιατρικών τίτλων από ΗΠΑ για επαναπατρισμό γιατρών

29/04/2025 | 16:30
ΔΙΕΘΝΗ

Τους 13 έφτασαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις σε συνοικία δρούζων κοντά στη Δαμασκό

29/04/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» την Αθήνα (BINTEO)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στη Χαλκίδα: Αισθητός στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον κίνδυνο μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα

    513 shares
    Share 205 Tweet 128
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Αναδρομικά – ΦΩΤΙΑ: Έρχονται πληρωμές έως 8.556 ευρώ για συνταξιούχους – Ποια ποσά κλειδώνουν στις συντάξεις 

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Σαν φθινόπωρο και σήμερα ο καιρός: Με βοριάδες 9 μποφόρ και την πιο κρύα μέρα το τελευταίο διάστημα

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι θα πληρωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες-Όλες οι νέες καταβολές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • Νέα Δημοκρατία: Επιστρέφει στο 30% στις δημοσκοπήσεις, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιείται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Χιλιάδες ευκαιρίες για ανέργους και νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ: Όλες οι προκηρύξεις και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας 2025

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch