Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Στάζει φαρμάκι» ο γαλλικός Τύπος για τον Τσίπρα

Newsroom από Newsroom
23/10/2015 15:30
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σχολιάζει σήμερα ο γαλλικός Τύπος, στο πλαίσιο της επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα. ο Έλληνας πρωθυπουργός που δεν μιλάει γαλλικά, κοίταζε τον ουρανό και τα παπούτσια του, γράφει η εφημερίδα “Liberation”.

Οι γαλλικές εφημερίδες επισημαίνουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την κρίση του καλοκαιριού.

Εκτενή ρεπορτάζ σε γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη των Παρισίων προς την Ελλάδα. “Βοηθώντας την Ελλάδα είναι σαν να βοηθάμε την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ολάντ ο οποίος τάχθηκε επίσης υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους”, όπως επισημαίνουν πολλές γαλλικές εφημερίδες.

Liberation

Βοηθώντας την Ελλάδα είναι σαν να βοηθάμε τη Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από την Αθήνα, γράφει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα “Liberation” . Εκτός από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, το επίμαχο δημοσίευμα σχολιάζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μιλάει γαλλικά, κοίταζε τον ουρανό και τα παπούτσια του μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε άλλο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας σχολιάζεται η σοβαρή σχέση που έχουν οι δύο πολιτικοί άνδρες, όπως αναφέρει αναφέρει σύμβουλος του Γάλλου προέδρου που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναλύει τη στενή σχέση που έχουν από το καλοκαίρι και μετά ο Γάλλος πρόεδρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

“Ο Φρανσουά Ολάντ, ένας μεταρρυθμιστής πρόεδρος που δεν αρέσει στους Γάλλους και ο Αλέξης Τσίπρας, ένας ριζοσπάστης πρωθυπουργός που ασπάστηκε τον ρεαλισμό, αλλά κατάφερε να επανεκλεγεί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στον κόσμο;”, διερωτάται η αριστερή εφημερίδα και προσθέτει: “Μετά την ευρω-κρίση του καλοκαιριού, ο Γάλλος πρόεδρος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται την Αθήνα μετά τις απειλές για το Grexit, επισημαίνει η εφημερίδα. Από την πλευρά τους οι Ελληνες στρώνουν τα κόκκινα χαλιά: τα δύο 24ωρα του Ολάντ είναι γεμάτα από τιμές, δείπνο με φόντο την Ακρόπολη, ομιλία στη Βουλή.

Πριν από τον Ολάντ, μόνο ο ντε Γκόλ, ο Αιζενχάουερ, ο πατέρας Μπους και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν αυτή την τύχη. Ενα πλήθος συμβολικών κινήσεων για να υπογραμμιστεί η ιδιαίτερη σχέση που διατηρούν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Ενας σύνδεσμος «εμπιστοσύνης, ο οποίος δημιουργήθηκε στις δύσκολες ώρες», λέει από την πλευρά του γάλλος σύμβουλος.

Η Liberation θυμίζει ότι όταν είχε φτάσει στο Παρίσι, για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, πραγματικά δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Γάλλους σοσιαλιστές και στους ευρωπαίους. Το πρόγραμμα του Τσίπρα χαροποιούσε μεν τους αριστερούς του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά τρόμαζε και απωθούσε τους υποστηρικτές της realpolitik, όπως ο Ολάντ. Αρνιόταν τα προγράμματα λιτότητας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού και εθνικοποιήσεις…Ηταν σαν να θύμιζε τι θα μπορούσε να είναι μια «πραγματική» Αριστερά.

Στις τάξεις των Γάλλων σοσιαλιστών ένα ερώτημα επικρατούσε τον περασμένο χειμώνα. «Μα, ποιός είναι επιτέλους ο Τσίπρας; Ενας σύμμαχος για να ξαναφτιάξουμε την Ευρώπη ή ένας αντίπαλος που θα χρησιμοποιήσει το λαό ενάντια στο σύστημα», όπως το θέτει ένας γάλλος διπλωμάτης.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας πήγε καλά. Ο Τσίπρας και ο Ολάντ «είναι πολιτικά ζώα, σμιλεμένοι στα δύσκολα. Δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους», αναλύει ένας σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

“Από την αρχή υπήρχε σεβασμός και από τις δύο πλευρές. Ο Ολάντ και ο Τσίπρας επικοινωνούν θαυμάσια χωρίς να έχουν το ίδιο ιδεολογικό corpus”, αναγνωρίζει ένας κοντινός άνθρωπος του Γάλλου προέδρου.

“Υπάρχει μεγαλύτερη επαφή μεταξύ του Τσίπρα και της γαλλικής αριστεράς παρά με τον Ιταλό πρωθυπουργό , Ματέο Ρέντζι. Και ο Ολάντ είναι πρόεδρος της γαλλικής αριστεράς”, προσθέτει.

Με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να δημιουργείται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και οι διμερείς σχέσεις να γίνονται πιο χαλαρές. Οι δύο πλευρές συνομιλούν στα γαλλικά και στα ελληνικά, με μεταφραστή, όταν πρόκειται να θέσουν σκληρά θέματα με αριθμούς και τεχνικούς όρους. Τσίπρας και Ολάντ μιλούν στα αγγλικά μεταξύ τους τις υπόλοιπες στιγμές. Ωστόσο, πολλές φορές η εμπιστοσύνη σπάει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Οταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για το “Ναι” ή “Οχι” στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας, στις αρχές Ιουλίου, ο Ολάντ πέφτει από τα σύννεφα.

Le Figaro

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ η Ελλάδα από την πλευρά της θέλει να γοητεύσει τους Γάλλους επενδυτές, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα με αρκετούς επιχειρηματίες και η κυβέρνηση των Αθηνών θέλει να αδράξει την ευκαιρία και να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτή την επίσκεψη, σχολιάζει η δεξιά εφημερίδα.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το πρώτο μήνυμα και το συρτάκι της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα – Η διπλωματία μπήκε σε ρυθμό ελληνικό

03/11/2025 | 16:00
HOT NEWS

ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

03/11/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΕΛΓΑ Νοεμβρίου: 180 εκατ. ευρώ για παγετόπληκτους – Νέο Ταμείο Μικροδανείων για Θεσσαλία έως 25.000 ευρώ

03/11/2025 | 13:02
Featured

ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

03/11/2025 | 13:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» την Αθήνα (BINTEO)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Óôü÷ïò áãíþóôùí äñáóôþí Ýãéíå ëßãï ðñéí ôéò 5 ôá îçìåñþìáôá, ÁÔÌ ðïõ Þôáí ôïðïèåôçìÝíï óôçí ðñüóïøç óïõðåñìÜñêåô åðß ôçò Ë. Äçìïêñáôßáò 60, óôçí Çëéïýðïëç,Ôñßôç 4 Éïõíßïõ 2019 (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

    Αποκάλυψη: Ο «μάγειρας» της Greek Mafia – Ποιος ήταν ο Γιάννης Λάλας που εκτελέστηκε στην Αράχωβα

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανέλεγχος τον Δεκέμβριο στα «κίτρινα» αγροτεμάχια – Νέα μέτρα στήριξης 50.000 ευρώ και «πληρωμή κρίσης» για κτηνοτρόφους

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Επιστρέφει το φθινοπωρινό σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Βεντέτα στα Βορίζια: Ταυτοποιήθηκαν οι 5 καταζητούμενοι για το μακελειό – Δυο συλλήψεις

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΕΛΓΑ Νοεμβρίου: 180 εκατ. ευρώ για παγετόπληκτους – Νέο Ταμείο Μικροδανείων για Θεσσαλία έως 25.000 ευρώ

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch