Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

ΣΥΡΙΖΑ: «Εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους ο Μητσοτάκης» – Ποια θα είναι η «γραμμή» για τις παρακολουθήσεις

TechTeam από TechTeam
22/08/2022 20:09
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA in the Plenary Session Meeting Hall of the Parliament in Athens, Greece on July 7, 2020. / Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ολομέλειας της Βουλής, Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020.

Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA in the Plenary Session Meeting Hall of the Parliament in Athens, Greece on July 7, 2020. / Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ολομέλειας της Βουλής, Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020.

84
SHARES
179
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Η «γραμμή» που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος από κοινού με το προεδρείο της ΚΟ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αφού πρώτα όλοι έβγαλαν τα κινητά τους από την αίθουσα της συνεδρίασης, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ειδικότερα, σημειώνεται πρώτον, κατά τις ίδιες πηγές, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει σταθερός σε όσα έχει διατυπώσει από την πρώτη μέρα των αποκαλύψεων». Επισημαίνεται ότι έχει καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή προ ημερησίας Διάταξης Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς και έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, «προκειμένου να κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, Δημητριάδης, Κοντολέων, και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ. Βλάχου».

Δεύτερον, αποφασίστηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής».

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτιμά πως την «απόλυτη ευθύνη, πολιτική και όχι μόνο, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα επιτελικό παρακράτος με εγκέφαλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη». Όπως αναφέρεται, «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα ότι δεν γνώριζε. Αφού η πρώτη του κίνηση το 2019 ήταν να πάρει την ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, και να τοποθετήσει τον ανιψιό και στενότερο συνεργάτη του προκειμένου να οργανώσει το κύκλωμα των παράνομων παρακολουθήσεων. ‘Αλλαξε το νόμο για να μπορέσει να βάλει δικό του άνθρωπο στην ΕΥΠ, ο οποίος δεν πληρούσε τα κριτήρια. Και αργότερα, έφερε τροπολογία μετά το αίτημα του υπό παρακολούθηση δημοσιογράφου κ. Κουκάκη στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να μην μπορεί να ενημερωθεί για την παρακολούθηση τόσο ο ίδιος, όσο και όποιος άλλος προσέφευγε στην Ανεξάρτητη Αρχή. Και εν συνεχεία, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να ακυρώσει την νομοθετική συγκάλυψη των παρακολουθήσεων, ώστε να μπορεί η ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες ότι παρακολουθούνταν, όπως ίσχυε μέχρι την τροπολογία Μητσοτάκη».

Τέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ο κ. Μητσοτάκης «επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, να σβήσει τα ίχνη των παρακολουθήσεων, παράνομων και νόμιμων, και να στήσει επί της ουσίας μία μεγάλη επιχείρηση συγκάλυψης». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτό συνηγορούν:

«- Η άρνησή του να πάρει πίσω την τροπολογία για την ΑΔΑΕ, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται όποιοι πολίτες παρακολουθούνται.

-Η επιχείρηση φθηνού αντιπερισπασμού με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει εξεταστική για διάστημα μίας δεκαετίας». «Υπάρχει έστω και ένας πολίτης που να πιστεύει ότι αν το καθεστώς Μητσοτάκη είχε οποιοδήποτε στοιχείο εναντίων της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για παρόμοιες πρακτικές δεν θα το είχε ήδη βγάλει στο φως;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: «Εκτός εάν στόχος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρακτικές και χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Σαμαρά». Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζει ότι «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ούτε καν από την ικανότητα που έχει ένα αδίστακτο και σε πανικό καθεστώς να κατασκευάζει στοιχεία για παλιότερες κυβερνήσεις, για πολιτικούς και ακόμα και εσωκομματικούς του αντιπάλους». Ωστόσο, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να μην επιχειρήσει τέτοιο ανυπόστατο συμψηφισμό, που μόνο την ενοχή του επιβεβαιώνει».

Πέμπτον, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα ψηφίσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τοποθέτηση του κ. Δεμίρη στην ΕΥΠ. «Δεν αποτελεί διακομματική επιλογή, είναι επιλογή Μητσοτάκη που είναι εγκέφαλος του σκανδάλου και πηγαίνει προφανώς με εντολή συγκάλυψης και όχι διαλεύκανσης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, παράνομων και νόμιμων», αναφέρει.

Έκτον, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «εκφράζει έντονο προβληματισμό για τους χειρισμούς στο πεδίο της δικαστικής διερεύνησης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς φαίνεται να μην διερευνά το μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το Predator αλλά αντίθετα το πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα και πώς έγιναν οι διαρροές των στοιχείων για τις παρακολουθήσεις».

Τέλος, έβδομο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρεί πως «οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου»: «Ο κ. Μητσοτάκης λειτούργησε ως ο επικεφαλής μίας σκοτεινής και ανεξέλεγκτης ομάδας παρακρατικής λειτουργίας. Για αυτό το λόγο και θεωρεί ότι είναι και άλλα πολιτικά πρόσωπα, είτε από την αντιπολίτευση είτε και από την ίδια την κυβέρνηση, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των παρακρατικών αυτών παρακολουθήσεων. Ενδεικτικό της ενοχής Μητσοτάκη είναι ότι 10 μέρες μετά το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” πως παρακολουθούνταν τουλάχιστον ακόμα 7-8 πολιτικοί, δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Ποιοι ακόμα πολιτικοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν από το παρακράτος Μητσοτάκη;».

 

 

Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής στην πρόθεση ψήφου με 2,9%

24/06/2025 | 20:13
HOT NEWS

Φάμελλος για τα Τέμπη: Όλοι φταίνε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

18/06/2025 | 18:37
Featured

Δημοσκόπηση Alco: Ξεκάθαρο προβάδισμα της Ν.Δ., δεύτερο πάλι το ΠΑΣΟΚ

18/06/2025 | 06:40
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 26% – Mάχη ΠΑΣΟΚ με Πλεύση Ελευθερίας για τη 2η θέση, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

16/06/2025 | 17:24 - Ενημέρωση 17/06/2025 | 12:37
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    441 shares
    Share 176 Tweet 110
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    413 shares
    Share 165 Tweet 103
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch