Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεσμούς και Eurogroup «έδειξε» η Μέρκελ στη συνάντηση με Τσίπρα

Newsroom από Newsroom
23/03/2015 18:39
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Ο κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε και επαναλαμβάνοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με τους θεσμούς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τη ρευστότητα είναι αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup, και όχι η Γερμανία, μετά την αποτίμηση των θεσμών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ έκανε λόγο για πολύ θερμές και ουσιαστικές επαφές με τον ελληνικό λαό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πολλούς Ελληνες που ζουν στη Γερμανία, τους οποιους χαρακτήρισε ζωντανή γέφυρα μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στα εκατομμύρια των Γερμανών που επισκέπτονται την Ελλάδα ως τουρίστες.

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή οικονομικά, να έχει ανάπτυξη, να ξεπεράσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων, να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργική διοίκηση κλπ» σημείωσε και αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις, είπε ότι θα συζητηθεί το πώς η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης αλλά και της Task Force.

«Και οι δυο έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, να είμαστε σε θέση να απευθύνουμε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το οικοδόμημα ειρήνης που είναι η Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη γενιά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» πρόσθεσε.

Κατά την έναρξη των δηλώσεών της σημείωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα για την επίσκεψη του Αλεξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η υποδοχή του που του έγινε ήταν θερμή.

Θέμα κατοχικού δανεία και δικαστικής συνδρομής για τη Siemens έθεσε ο Πρωθυπουργός

Θέμα κατοχικού δανείου για λόγους πρωτίστως ηθικούς αλλά και τη δικαστική συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens έθεσε από την πλευρά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να εξαληφθούν αρνητικά στερεότυπα όπως ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση ως προς τον προσδιορισμό κοινών στόχων και κοινών διαφορών, «γιατί έτσι μπορείς να τις λύσεις» όπως είπε.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον άλλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο διάλογος. Είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο παρά ο ένας για τον άλλο, όπως μου είχε πει και η ίδια η Καγκελάριος» σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα συμπληρώνει 5 χρόνια από την εφαρμογή ενός προγράμματος διάσωσης που επέφερε μία πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Ένα πρόγραμμα που κατά την εκτίμησή μας δεν ήταν success story. Χάσαμε το 25% του ΑΕΠ και δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και αδυναμία επίτευξης στόχων όπως το δημόσιο χρέος και η ανταγωνιστικότητα. Είχαμε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αποδεικνύεται από έρευνα γερμανικού ινστιτούτου».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες που συνέβαλαν ώστε να μπει η Ελλάδα σε αυτή την κρίση. Το πρόγραμμα δεν βοήθησε να τις αντιμετωπίσουμε. Παραμένει η φοροδιαφυγή και η διαφθορά».

Συμπερασματικά ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και έθεσε τον στόχο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα αποδώσουν φορολογική δικαιοσύνη.

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να σπάσουν κάποια στερεότυπα όπως ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί δεν φταίνε για τα δεινά της Ελλάδας.

«Να δουλέψουμε από κοινού ώστε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. Θέλουμε τη βοήθεια και συνέργεια της γερμανικής κυβέρνησς, δικαστική συνδρομή ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens» είπε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δηλώνοντας ότι «είναι πρωτίστως ηθικό και πρέπει να εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ευρώπη βασίζεται στον σεβασμό στις συνθήκες «με στοιχεία που μπορεί να διαφωνούμε αλλά τηρούμε, τις δεσμεύσεις μας τις τηρούμε αλλά με προτεραιότητες».

«Δεν ήρθα να ζητήσω οικονομική βοήθεια»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας απάντησε σε αιχμηρό ύφος ότι «δεν ήρθα για να ζητήσω οικονομική βοήθεια» και σχολίασε ότι τα προβλήματα μεσοπρόθεσμης ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας είναι γνωστά.

«Εμείς τα κληρονομήσαμε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πληρώνει τις υποχρεώσεις της χωρίς να μπορεί να εκταμιεύσει.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «όταν υπάρχει συμφωνία στο πολιτικό πλαίσιο αντιμετωπίζονται θεσμικά και τα προβλήματα της ρευστότητα».

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη χθεσινή συνέντευξη και το «βραχυκύκλωμα» της αντιπολίτευσης

19/11/2025 | 22:13
HOT NEWS

Γιατί τα μέτρα της ΔΕΘ δεν έχουν δώσει (ως τώρα) πόντους στην κυβέρνηση

19/11/2025 | 21:13
Featured

Μ. Χρυσοχοϊδης: 1.150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη για ενδοοικογενειακή βία

19/11/2025 | 21:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η επιρροή του Τραμπ δείχνει τα πρώτα σημάδια εξασθένισης

19/11/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ιωάννινα: Πρωτοβουλίες του δήμου για στήριξη της Γαλακτοκομικής Σχολής


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ο Διαμαντής Καραναστάσης

    184 shares
    Share 74 Tweet 46
  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • Ο Rack και το “Ιησούς Χριστός νικά”: Το μήνυμα που ακούστηκε σε χιλιάδες νέους και άναψε μεγάλη συζήτηση

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Μονιμοποιούνται 423 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  •  myAADE -Επίδομα Θέρμανσης 2025–2026: Προθεσμία έως 5 Δεκεμβρίου, 3 δόσεις πληρωμών και κρυφές «παγίδες» σε IBAN και αποδείξεις

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026: Ποιοι θα πάρουν έως 8.500€, τι αλλάζει με την ΕΑΣ και ποιοι δικαιούνται το έκτακτο 250€ – Ο πλήρης χάρτης

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Άγριο φονικό στον Νέο Κόσμο: Ο 29χρονος με το βίαιο παρελθόν, οι τρεις προηγούμενες επιθέσεις και η θανατηφόρα καταδίωξη

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch