Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι συνέβη με τον “Μάξιμο Σαράφη” στη ΓΑΔΑ

Newsroom από Newsroom
20/02/2020 20:07
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μάξιμος Σαράφης: «Αν υπήρξε παρέμβαση οιουδήποτε στην Αστυνομία για να μην εκτελεστούν τα εντάλματα βιαίας προσαγωγής των δύο προστατευομένων μαρτύρων, παρανομεί», ανέφεραν νωρίτερα σήμερα βουλευτές -μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, τα οποία την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, περίμεναν τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση» να τους εξετάσουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Έχουν αξία οι λεπτομέρειες της παραμονής των βουλευτών στο κτήριο της ΓΑΔΑ και του τρόπου που κινήθηκε το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων.

«Θα τους φέρετε ενώπιον μας, ακριβώς με την αυτή φυσική παρουσία, που είχαν όταν εξετάστηκαν από τον Αντεισαγγελέα Λάμπρο Σοφουλάκη», ανέφεραν οι βουλευτές της προκαταρκτικής επιτροπής, στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, εν αναμονή της εξέτασης των δύο προστατευομένων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» οι οποίοι τελικά ουδέποτε εμφανίστηκαν ενώπιον τους.

«Πήγαμε στον 14ο όροφο της ΓΑΔΑ. Μας είπαν να καθίσουμε σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων. Υπήρχαν μικρόφωνα για καταγραφές και είχαμε καθίσει όλοι στη μια πλευρά ώστε στην άλλη πλευρά να καθίσει ο προστατευόμενος μάρτυρας. Αν η εξέταση γινόταν με τεχνικά μέσα, τότε οι βουλευτές θα ήμασταν σε άλλον όροφο που διαθέτει αυτή την υποδομή. Εμάς οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι θα μας τους έφερναν εκεί, όπως ακριβώς τους παρουσίασαν στον κ. Σοφουλάκη», περιγράφουν πηγές της επιτροπής.

Το ένταλμα βίαιης προσαγωγής μόνο ένας αστυνομικός μπορούσε να το εκτελέσει. Ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των μαρτύρων. Οι βουλευτές πιθανολογούν ότι είναι ένας ο αστυνομικός και για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω ενός ιδιόχειρου σημειώματος του οποίου έχει λάβει γνώση η επιτροπή. Το ίδιο άτομο που πήρε την εντολή βίαιης προσαγωγής, το ίδιο άτομο μετέβη στο σπίτι του προστατευόμενου μάρτυρα και χτύπησε το κουδούνι αλλά ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν του άνοιξε την πόρτα ποτέ.

«Τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής όμως ισχύουν για όσο διάστημα η Επιτροπή μας κρίνει γιατί η Επιτροπή είναι η μόνη που μπορεί να τα ανακαλέσει», σημειώνουν βουλευτές.

Η παραμονή στο πρόγραμμα προστασίας

Πηγή της ειδικής επιτροπής, αναφορικά με την επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνει πως, αν αποφασιστεί ότι πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα προστασίας μάρτυρας που τυχόν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, τότε «παίρνει πλέον την ευθύνη όποιος τον κρατάει στο πρόγραμμα προστασίας, δηλαδή η Εισαγγελέας Διαφθοράς».

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης πως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, συμφώνησε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν από τον κ. Σοφουλάκη. «Μπορεί ο Επόπτης της Εισαγγελίας, ο κ. Μπρακουμάτσος να μας απαντήσει ότι ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Σοφουλάκης, εξέτασε τους προστατευόμενους μάρτυρες με τεχνικά μέσα. Αν όμως δεν έχει συμβεί αυτό, πρέπει να μας εξηγήσει για ποιον λόγο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, θα εξεταστούν με τρόπο διαφορετικό από την ειδική επιτροπή», ανέφερε πηγή της Επιτροπής.

Επίσης, κατά τη συνάντηση της Επιτροπής με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέστη σαφές ότι τα εντάλματα βιαίας προσαγωγής είναι νόμιμα και είναι να εκτελεστούν. «Οπότε, αν ζητήσουμε να εξεταστεί στη ΓΑΔΑ ένας μάρτυρας και είναι σε ισχύ το ένταλμα, τότε τι θα συμβεί;», δήλωσε με νόημα η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι «διαπιστώνεται μια έλλειψη συνεργασίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με την Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στην επισήμανση του Αντεισαγγελέα Ζαχαρή να διαβιβάσει στην Επιτροπή της Βουλής τα έγγραφα που της έχουν ζητηθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο και πογκρόμ εκφοβισμού

«Φιάσκο», χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τους χειρισμούς της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταστρατηγούν το νόμο. Αφού εξαπέλυσαν πογκρόμ εκφοβισμού των προστατευομένων μαρτύρων, για το σκάνδαλο Novartis και αφού ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους άδειασε, ζητώντας τους να τηρηθεί ο νόμος στην εξέταση τους και η σχετική υπουργική απόφαση, που ορίζει ότι πρέπει η εξέτασή τους να γίνει με χρήση ηλεκτρονικών Μέσων, τώρα προσπαθούν, εκ των υστέρων, να νομιμοποιήσουν όλες τις παράνομες ενέργειες τους, ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «ο πανικός ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για το φιάσκο τους είναι έκδηλος. Το μόνο που επιδιώκουν είναι ο εκφοβισμός των μαρτύρων για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis».

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Αναφορικά με το ζήτημα του κατηγορητηρίου, οι βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν ότι υπάρχει θέμα διεύρυνσης. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής τρία:

-να συγκεντρωθούν 30 τουλάχιστον υπογραφές για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και αυτή η νέα πρόταση να πάρει το δρόμο της Ολομέλειας. Θεωρητικά η Βουλή μπορεί να συγκροτήσει άλλη προανακριτική ή να αποφασίσει να ερευνηθούν και αυτά, από την υφιστάμενη επιτροπή.

-η Επιτροπή, αν προκύπτουν ευθύνες και για άλλες υποθέσεις αλλά για τα ίδια αδικήματα που τώρα ερευνώνται, η ίδια να διενεργήσει έρευνα και γι΄αυτές τις υποθέσεις.

-η διεύρυνση του κατηγορητηρίου να περιλαμβάνεται ως πρόταση της επιτροπής στο πόρισμα της.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο, όπως δηλώνουν βουλευτές της πλειοψηφίας, δηλαδή να λάβει απόφαση η Ολομέλεια. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι και ο κ. Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του, έχει πει ότι πρέπει να αποφασίσει εκ νέου η Ολομέλεια.

Ετικέτες: ΓΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΑΡΑΦΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Επίθεση σε τέμενος στο Λονδίνο

Επόμενο Άρθρο

Αν θεριό δεν φας, θεριό δεν γίνεσαι…

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αν θεριό δεν φας, θεριό δεν γίνεσαι…


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στη Χαλκίδα: Αισθητός στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον κίνδυνο μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα

    548 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Αναδρομικά – ΦΩΤΙΑ: Έρχονται πληρωμές έως 8.556 ευρώ για συνταξιούχους – Ποια ποσά κλειδώνουν στις συντάξεις 

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Σαν φθινόπωρο και σήμερα ο καιρός: Με βοριάδες 9 μποφόρ και την πιο κρύα μέρα το τελευταίο διάστημα

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι θα πληρωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες-Όλες οι νέες καταβολές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Χιλιάδες ευκαιρίες για ανέργους και νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ: Όλες οι προκηρύξεις και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας 2025

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • Νέα Δημοκρατία: Επιστρέφει στο 30% στις δημοσκοπήσεις, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιείται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    525 shares
    Share 210 Tweet 131
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch